Zeven “zeedagen” op de Costa Toscana, dag 1

Zondag 3 december 2023

Gisteravond vertrok het schip een paar uur later dan gepland uit Piraeus, om “operationele redenen”. We hadden er weinig last van, want we zaten toch lekker te tafelen.

Vanmorgen zien we de kustlijn van Kreta, als we de gordijnen open doen. We zijn dus al een aardig eindje weg van Athene. We kleden ons een beetje netjes aan, want vanmorgen staat de VIP cocktail op het programma, voor de Gold en Platinum leden van de Costa Club en voor gasten die in een suite verblijven.

We gaan een beetje op tijd naar de Poltrana Frau arena op dek 6. Voor wie zich afvraagt wat Poltrana Frau is, Google leerde mij dat het een Italiaans meubelbedrijf is, gespecialiseerd in lederen zitmeubels. Poltrona is Italiaans voor fauteuil en Frau is de achternaam van oprichter Renzo Frau.

Als we naar binnen kunnen voor de cocktail, mogen we eerst op de foto met de kapitein Giulio Valestra. Dan volgt de gebruikelijke presentatie van het management team aan boord, onder het genot van een hapje en een drankje. We praten nog even met de host voor de Indiase gasten. We hebben een praktische vraag voor hem over de laatste dag van onze cruise in Dubai. Hij gaat het voor ons uitzoeken. Hij heeft momenteel geen Indiase gasten aan boord, dus dit is mooi klusje voor hem.

Dan is het alweer bijna tijd voor de lunch. Ober Artemio vergist zich qua hoofdgerecht even tussen polpo (octopus) en pollo (kip). Gelukkig heeft Jeroen het door voordat Co een eerste hap neemt.

Waar je al niet druk mee kunt zijn op een zeedag, maar de volgende afspraak wacht alweer op ons. Om 14:00 uur worden we in de Spa verwacht voor een heerlijke massage, een combinatie van een klassieke massage en een hot stone massage. Lekker ontspannen rollen we van de tafel. Hierna zweten we nog even de laatste restjes olie eraf in de sauna.

Inmiddels varen we alweer een stuk voorbij Kreta in de oostelijke Middellandse Zee, richting Egypte.

Zoals beloofd gaan we deze dagen ook wat meer vertellen over het schip, met wat foto’s. We doen dat per dek en dan alleen maar die (behalve hutten) openbare ruimtes hebben.

Om te beginnen vinden we op dek 5 achterop het restaurant L’Oliveto. Dat is één van de vele restaurants die inbegrepen is en waar je als passagier een tafel krijgt toegewezen voor de hele cruise. De menukaarten van de inbegrepen-restaurants zijn (vrijwel) allemaal hetzelfde. De rest van dek 5 bestaat uit hutten.

Pakken we voor vandaag nog even dek 6 mee. Vooraan zit het Poltrona Frau Arena zoals we hierboven al vermeldden. Een theater dat zeer afwijkt van wat op de oudere Costa schepen het geval is. Er zijn meer stoelen aan de zijkant en er is een bar recht tegenover het podium. Jammer want dat zouden de beste zichtplekken zijn. Wel dan weer fijn voor de bartenders.

Gaan we een stukje naar achteren, komen we bij de Grand Bar Leonardo. Deze is over de hele breedte maar ligt als een soort hoefijzer om de liften heen.

Gaan we verder naar achteren, dan komen we in het laagte niveau van Het Colosseo. Ook hier vinden voorstellingen plaats en kan gekeken worden vanaf de 6e, 7e en 8e etage. Op dek 6 zit hier ook het Café Vergnano 1882. Vooral voor koffieliefhebbers.

Weer verder naar achteren komen we bij Restaurant L’Argentario aan de ene kant en langs de andere kant komen we langs Tourdesk, de C-dream (boek uw volgende cruise aan boord), het Le Anfore Restaurant, waarvan we nu het idee hebben dat dat niet gebruikt wordt vanwege de lage bezettingsgraad.

Dan komen we langs de foto-shop, My Moments. Hier geen ladingen geprinte foto’s meer. Vanaf een computer daar of de Costa app kun je jouw gezicht scannen en de foto’s waar je op staat worden gezocht en weergegeven.

Als laatste komen we dan bij het La Maremma Restaurant. Ook in de categorie “inbegrepen”.

Het diner nadert dus hier laten we het even bij. Tot morgen.

2 thoughts on “Zeven “zeedagen” op de Costa Toscana, dag 1

  1. Henk schreef:

    Ziet er zeer kleurrijk uit op deze niveau´s. Maar volgens mij geld dat voor het gehele schip.

  2. Saskia schreef:

    Mooi, mooi! Njoy!!

Comments are closed.