Kennismaken met MSC

Na 15 keer met Costa te hebben gevaren, gaan we nu een keer met MSC varen. Zij hebben recent een aantal nieuwe schepen in de vaart genomen die erg op elkaar lijken zoals de Seaview, Seaside, en de Seashore. Wij gaan op deze laatste om te kijken hoe ons dat bevalt. Het is een korte reis van 7 nachten op de Middellandse zee.

We hebben gekozen voor een korte cruise omdat bij het boeken al helemaal niet zeker was hoe het herstel van Co van zijn knie-operatie zou zijn. Hoewel dat beter gaat dan verwacht, gaan we het rustig aan doen.

We hebben voor MSC gekozen om uit te proberen omdat ze een beleid hebben dat wanneer je bij een luchtvaartmaatschappij, hotelketen of andere rederij een bepaald niveau bereikt hebt in hun loyaliteitsprogramma, dat zij dat dan overnemen. We komen dus meteen als Diamond-gasten aan boord. Dat heeft wat voordelen waaronder het vroeger aan boord mogen gaan. Overigens, onze volgende 4 cruises voor dit en volgend jaar, zijn al weer bij Costa geboekt.

We hebben in de afgelopen jaren twee keer geprobeerd een cruise bij MSC te boeken, maar door Covid gingen deze niet door. Nu moet het toch gaan lukken. We vliegen donderdag 13 april naar Genua zodat we daar nog een dagje hebben en gaan dan zaterdag 15 april aan boord. Wij hopen dat jullie ons weer gaan volgen.

Het schema is:

DagDatumBestemmingAankomstVertrek
1zaterdag, 15 Apr 2023Genua (Portofino), Italië 17:00
2zondag, 16 Apr 2023Civitavecchia (Rome), Italië08:0018:00
3maandag, 17 Apr 2023Palermo (Monreale), Italië10:0018:00
4dinsdag, 18 Apr 2023Op zee  
5woensdag, 19 Apr 2023Ibiza (Balearen.), Spanje08:0020:00
6donderdag, 20 Apr 2023Valencia, Spanje07:0016:00
7vrijdag, 21 Apr 2023Marseille (Provence), Frankrijk13:0019:00
8zaterdag, 22 Apr 2023Genua (Portofino), Italië09:00 

8 thoughts on “Kennismaken met MSC

 1. Han Kuipers schreef:

  Dat lijkt me een leuke en lekkere reis. Veel genieten! Goed om de knie wat rustigs te gunnen.
  LiefsHan

 2. Ineke Groenier schreef:

  Fijne reis en veel genieten. Wij zijn nu met ons busje in Epen/zuid Limburg en trekken maandag door naar de Elzas. De zon schijnt en het bier is heerlijk koel

 3. Aaf schreef:

  Wat leuk, weer een mooie reis. Goed om het met je knie wat rustig aan te doen, Co! Hopelijk genieten jullie volop en treffen jullie het ook met het weer in dat gebied. Leuk om de plek van jullie hut ook te zien! Goeie reis straks en een behouden vaart! Groetjes, Ava

 4. Ava schreef:

  Wat leuk, weer een mooie reis. Goed om het met je knie wat rustig aan te doen, Co! Hopelijk genieten jullie volop en treffen jullie het ook met het weer in dat gebied. Leuk om de plek van jullie hut ook te zien! Goeie reis straks en een behouden vaart! Groetjes, Ava

 5. Annita Struyk schreef:

  Heel veel plezier, zitten mooie plaatsen bij

 6. Sandra schreef:

  Lekker vooruitzicht weer! Geniet ervan!

 7. Rob Hertog schreef:

  Wat leuk dat jullie weer gaan cruisen Jeroen & Co. Vertrekken vanaf Genua is helemaal leuk. Dat hebben Mary en ik vorig jaar ook gedaan met MSC. Genua is een aanrader, dwalen door de kleine achteraf straatjes, de prachtige palazzi en natuurlijk naar Camogli. Lekker een aperitivo aan de haven en genieten van het Italiaanse leven. Veel plezier en misschien zie ik jullie nog bij de PTA in Amsterdam als jullie inchecken voor Costa Cruises?

 8. Aafje schreef:

  O wat leuk jullie zijn al onderweg
  Volgens mij al prachtig weer in Genua
  Een ding ik ben ook diamant bij MSC
  je moet dat bij inchecken wel kenbaar maken
  anders sta je nog in de rij.
  Zal zeker een leuke reis worden
  heel veel plezier

Comments are closed.