Cruise 2021 Middellandse Zee

Eindelijk is het zover. Als alles goed gaat vertrekken we maandag naar Savona om weer een cruise te gaan doen. Maar voor dat deze cruise begonnen is, is er al een heel verhaal.

Oorspronkelijk hadden we al lang geleden geboekt voor de cruise van Rome (Civitavecchia) naar Buenos Aires, maar die werd al in een vroeg stadium, ruim jaar geleden, geannuleerd door Costa. Vervolgens wilden we boeken voor de cruise van Costa van Savona naar Santos, maar die konden wij maar niet boeken terwijl alle andere landen dat wel konden. Vervolgens geboekt bij MSC voor een cruise van Barcelona naar Miami, maar die werd kort geleden alsnog geannuleerd terwijl juist net de grens van de VS open zou gaan voor gevaccineerden.

Toen maar snel omgeboekt naar de cruise op de Costa Diadema op de Middellandse Zee. We willen toch weer eens varen. Alles leek prima geboekt tot we ontdekten dat voor de terugweg nog koffers geboekt moesten worden. Daarbij kwam boven water dat TUI een fout gemaakt had met de stoelreserveringen. We hadden geboekt en betaald voor Economy Comfort, stoelen op rij 6 en die waren door TUI ook bevestigd. Nu zagen we dat we op rij 18 geplaatst waren en dus geen comfort-stoelen hadden. Veel gedoe en van alles geprobeerd, maar TUI wil niet de fout herstellen of compenseren en KLM ziet je als minderwaardige boeker omdat je via TUI geboekt hebt, en kan ons dus niet verplaatsen ook niet als we opperen om te upgraden naar business class. We zullen dat hele proces zo maar gewoon even samenvatten.

Vanwege Covid-19 kregen we bericht van Costa dat we ruim op tijd aanwezig moeten zijn omdat we een PCR-test moeten doen en de uitslag laat 3 uur op zich wachten. Dus wij navragen bij TUI of de transfer van Milaan naar Savona wel op tijd daarvoor zou vertrekken. We vliegen altijd een dag eerder en logeren dan in het hotel direct naast de terminal om dan de volgende dag met de bus van Costa naar het schip te gaan. TUI had geen zin om dat bij Costa na te vragen en gaf alleen maar aan dat we dat maar na moesten kijken als we de reispapieren zouden ontvangen.

Dat vonden wij niet zeker genoeg dus nu hebben we in Savona een hotel geboekt en huren we een auto om van Milaan naar Savona te rijden. Dan kunnen we dinsdag vroeg naar de terminal van het schip en kunnen we ruim op tijd aan boord, als er geen onverwachte positieve uitslag uit de test komt. Maar daar zullen we maar niet vanuit gaan.

Hieronder ons schema. We gaan weer elke dag een verslagje plaatsen voor wie ons wil volgen.

DagDatumBestemmingAankomstVertrek
12-novSavona18:00
23-novMarseille9:0017:00
34-novCruising 
45-novMalaga9:0019:00
56-novCadiz 7:0017:00
67-novLissabon9:3019:00
78-novCruising 
89-novCartagena8:0018:00
910-novValencia8:0019:00
1011-novBarcelona7:0013:00
1112-novSavona9:00

6 thoughts on “Cruise 2021 Middellandse Zee

 1. Marijn schreef:

  Eens tui, nooit meer tui?

 2. Simon Manshanden schreef:

  Op zich is het al een hele “reis” om aan boord te komen en zeker te zijn van een afvaart.
  Hoop dat alles goed gaat.
  Fijne vakantie en veel plezier!

 3. Aafje schreef:

  Wacht op het vervolg

 4. Els schreef:

  Voor je goed en wel weg bent hebben jullie dus heel wat hobbels moeten nemen. Ben benieuwd weer naar de verslagen!! Heel veel plezier!

 5. Ava schreef:

  Wat een gedoe in de voorbereiding! Niet netjes van TUI, de klant staat niet centraal, opvallend en ook dom, want ook al zijn veel reisorganisaties inmiddels verdwenen, TUI heeft gelukkig niet de hele markt.
  Geniet toch volop van jullie vakantie!

 6. Nicole schreef:

  Een (covid) reis om nooit te vergeten. Enjoy mannen!!

Comments are closed.