Reis naar Savona

Maandag 1 november 2021

We zijn vroeg wakker en treffen de laatste voorbereidingen om weg te gaan. Omdat we gehoord hebben dat alles op Schiphol wat langer duurt, willen we extra ruim van te voren daar aanwezig zijn. We nemen de trein van 9:24 die aankomt rond 10:15, ruim 4 uur voor vertrek van onze vlucht.

We lopen naar de incheckbalies van terminal 1 maar de rij is zo lang dat we helemaal naar de andere kant van de terminal moeten lopen om aan te sluiten. Staan we goed en wel in de rij, moeten we opeens naar de balies in terminal 2. Aldaar treffen we een wachtrij waar zelfs de Efteling in het hoogseizoen jaloers op is. De tijd om bij de balie te komen is ongeveer 2 uur.

Gelukkig gaat het bij de security check een stuk sneller. Lange rij maar die blijft behoorlijk in beweging. De tassen gaan door de scanner en daarvoor hoeven we er niets meer uit te halen, zoals vloeistoffen en laptop. Dat scheelt wel.

Dan tijd om wat te eten. We zijn nuchter van huis gegaan, dus een broodje en wat te drinken gaat er wel in. Dan gaan we alsnog een poging doen voor andere stoelen in het vliegtuig, vooral voor de terugreis, maar ook nu lukt dat niet, al was er even hoop. Moet wel gezegd worden dat het niet aan onze reisagente ligt, maar aan TUI als reisorganisator dat het zo beroerd loopt. In het vervolg brengt Saskia de cruises weer onder bij Zeetours.

Dan is het tijd om aan boord te gaan. Ze beginnen met zone 1 en wij hebben zone 5. Dus even wachten. Als zone 3 aan de beurt is, gaan er wel opeens heel veel mensen naar het toestel. Uiteraard niet allemaal voor zone 3 maar al voor zones die nog niet aan de beurt zijn.

De vlucht verloopt goed en prettig. Het van boord gaan loopt ook wat minder chaotisch dan normaal omdat gevraagd is te blijven zitten totdat de mensen voor je het toestel uit gaan. Dan door naar de autoverhuur.

We hebben een Fiat 500 gehuurd. Het afhandelen van de papieren verloopt soepel en we hebben al snel de auto gevonden. Tassen erin, navigatie op de telefoon instellen en rijden maar. Een rit van 213 kilometer. De navigatie geeft aan dat er in de route een flinke vertraging zal ontstaan en na enige tijd komt het advies een andere route te kiezen die een groot deel van de tolweg vermijdt.

Het is ongeveer kwart voor acht als we bij ons hotel in Savona aankomen. Inchecken, auto in parkeergarage zetten en op zoek naar iets te eten. Maar het stadje lijkt wel uitgestorven en uiteindelijk besluiten we wat te eten in…….. en kebab-zaakje. Maar het is lekker en als de eigenaar ziet dat Co niet zo van salade houdt, komt hij met extra vlees aanzetten. Dat is nog eens service.

Het is een drukke dag geweest dus we gaan op tijd slapen want morgen moeten we de auto terug brengen en we willen ook tijdig bij de terminal zijn, die hier wel heel dicht bij is. Morgen moeten we een PCR-test ondergaan en de uitslag laat 3 uur op zich wachten. Oh, wat zullen we blij zijn als we aan boord zijn. Ontbijt voor morgen moesten we een tijd reserveren. Om kwart voor 8 mogen we ontbijten.