Dag 1, zaterdag 29 juni 2013

DSCF4270_resizeReisdag

Gisteren zijn we al afgereisd naar Schiphol. Omdat we vandaag een vlucht om 8:20 uur hebben, slapen we in het Mercure hotel op de terminal. Onze koffers konden we gisteren nog niet afgeven, dus die hadden we meegenomen, langs de paspoortcontrole naar het hotel.

Om 5 uur zijn we beiden al wakker vóór de wake-up call en besluiten we ook maar meteen op te staan. Douchen, aankleden en dan langs de bagagebanden de terminal uit om weer via de gangbare weg naar binnen te komen. Toevallig komen we onderweg nog onze buurman Henk tegen, die ons even een shortcut door de paspoortcontrole aanbiedt. Dat scheelt weer tijd!

Vakantietijd is begonnen en dat is te merken. Efteling gevoelens komen boven als we voor de diverse attracties in de rij staan. We worden van de ene rij naar een andere rij gedirigeerd, waar we de koffers nog gewoon aan mensen kunnen geven om te labelen, terwijl achter hen het werk door automaten gedaan wordt. De volgende rij is die van de securitycheck. Wat kun je nou nog wel in je handbagage meenemen? Wordt je afgeraden waardevolle spullen in ruimbagage te doen, wordt het nu blijkbaar problematisch om elektronica in je rugzak te hebben. Vooral lenzen van verrekijker en camera blijken een probleem maar ook adapters liggen moeilijk…. Dus voortaan maar de rugzak leegschudden en weer inladen.

We nemen een ontbijtje en zitten mooi op tijd bij de gate waar ons toestel al klaar staat. Vlucht vertrekt ietwat laat, maar verloopt verder vlot en prettig.

In Milaan moeten we met de bus naar de terminal, maar dat blijken ze daar niet meteen door te hebben. Dus is het wachten tot er bussen komen. Na de eerste bus duurt het weer even voordat er een tweede komt. We denken al dat we gestraft worden voor het Fyra debakel. Maar uiteindelijk mogen we toch een bus in en staan we bij de bagageband evengoed nog enige tijd te wachten op onze koffers.

20130629_221809_resizeEenmaal de koffers weer in bezit, gaan we naar de uitgang en zien meteen de Costa-dame staan die ons ontvangt en naar de bus brengt. Een rit van ongeveer 2 uur naar Savona, wordt wat langer omdat we even in de file staan. We rijden eerst door de (risotto)rijstvelden van noord Italië en komen dan later in de heuvels bij Genua. Na ongeveer 2 uur en 15 minuten zien we eindelijk de Costa Deliziosa liggen. Met een grote boog rijden we er omheen naar de terminal. De koffers vinden hun eigen weg aan boord. Wij krijgen volgnummer 18, terwijl nummer 13 aan de beurt is om aan boord te gaan. We nemen dus maar even een broodje op het terras van de terminal. Toch gaat het snel en iets na 14:00 uur mogen we aan boord.

We weten de weg nog van vorig jaar en bereiken dus al snel onze hut. Daar ontdekken we dat onze pasjes niet voorzien zijn van een kenmerk voor onbeperkt drinken, wat we straks nog gaan uitoefenen (maar om te voorkomen dat we van vandaag niets meer kunnen herinneren, schrijven we eerst dit verslag). Dus maar even naar de servicebalie. Daar wordt actie ondernomen en even later kunnen we met gerust hart de eerste cola achterover gooien.

We gaan even bij de Samsara spa langs waar je o.a. van sauna en massages kunt genieten. We nemen een polsbandje voor onbeperkt gebruik. Nu moeten we wel.

Dan volgt de emergency drill. Zwemvest aan en weer tekst aanhoren in 4 talen…. Ja, wat eigenlijk. De lange duur zorgt ervoor dat mijn gedachten al helemaal afdwalen. Doel niet bereikt, maar we weten het nog wel (een beetje) van de vorige keer.

Er is nog een loterij voor een gratis behandeling in de Samsara spa, maar we winnen niet (as usual).

Het diner is een onaangename verrassing. Niet het eten, maar we zouden een tafel voor 2 hebben en zitten nu aan een tafel voor 8 personen. Wel met uitzicht op zee (zoals we ook verzocht hadden) en met aardige mensen uit Nederland, maar we hadden toch liever de tafel voor 2. Dat komt misschien morgen in orde, maar uiteindelijk hebben we toch prettig en vooral heerlijk gegeten. Voorgerecht, soep, pasta, hoofdgerecht en ijs.P1030118_resize

Nu dus even verslagje maken en dan weer eens kijken welke cocktails ook al weer lekker waren. De afsluiting weten we al: Limoncello.

Morgen op zee en in de sauna.