Dag 2, zondag 30 juni 2013

DSCF4290_resizeZon op zee

Nog even over gisteravond. Want wat kwamen we een hoop bekenden tegen! De strawberry diaquiry, de limoncello en ook de barman van vorig jaar: Mojan! Heel toevallig dat hij gisteren weer begonnen is aan een nieuw contract van 8 maanden op de Deliziosa. Hij werkt dit keer in een andere bar, waar we hem vanavond even zullen opzoeken. En vandaag nog een ouwe bekende: de zon! Met een lekker temperatuurtje erbij, gaat onze zomer nu echt van start.

Voor het slapen gaan konden we nog even genieten van de lichtjes op Corsica en van de Grote Beer die toevallig precies boven ons balkon stond te stralen. We waren wel toe aan wat nachtrust en hebben daarom lekker uitgeslapen. Het lijkt langer dan het was, want Costa heeft gevraagd of we vannacht alvast de klok een uur vooruit wilden zetten. Morgen komen we aan in Griekenland en daar is het inderdaad een uur later dan in Italië.

20130630_173701_resize‘s Morgens zijn we nog net op tijd voor het ontbijtbuffet en daarna besluiten we om even lekker te genieten van het zonnetje op het dek. Het is al aardig druk bij het zwembad, dus we zoeken een rustiger plekje hogerop. Toch maar even de zonnebrand erbij gepakt want het gaat hier natuurlijk hard met die witte huidjes van ons.

Weer terug op ons eigen balkon, waar nu schaduw is, pakken we er een boekje bij en dan is het alweer lunchtijd! Hard werken op zo’n cruiseschip… Vandaag hebben ze Griekse specialiteiten. Smaakt goed!

Daarna gaan we naar de Samsara Spa voor de nodige ontspanning. We genieten weer van de sauna en het stoombad daar. De deining van het schip maakt van het bubbelbad bijna een soort golfslagbad, grappig! Is het toch net of je in de branding van de zee zit. Er zijn maar weinig mensen in de spa, dus op het stukje dek hier kun je heerlijk rustig uitwaaien.

20130630_183700_resizeWe relaxen nog even verder op ons balkonnetje en dan maken we ons op voor de eerste gala avond van deze reis. Dit jaar hebben we pakken en stropdassen mee, dus we zijn helemaal het heertje. Omdat we nu officieel lid zijn van de Costa Club krijgen we een uitnodiging voor een cocktail party van de kapitein. We mogen zelfs met hem op de foto en in het theater krijgen we een glaasje champagne met een hapje. We laten ons een paar keer vereeuwigen in pak en dan lopen we naar de eetzaal. Het was niet gelukt om onze tafelzitting om te zetten naar een tafel voor twee. Maar goed, eigenlijk hadden we al bedacht dat het toch wel gezellig was met de Nederlanders aan de tafel bij het raam. Vanavond zitten we naast moeder en dochter uit Elst, die al ervaren cruise-reizigers zijn. Verder wordt er nog een alleenreizende dame uit Zwitserland bij ons aan tafel gezet. Ze woont in de buurt van Zurich, maar komt oorspronkelijk uit de buurt van Grindelwald. We krijgen weer een heerlijk keuzemenu voorgeschoteld en na het kaasplankje komt evengoed nog een menukaart voor het toetje langs… lekker voor de maag, maar slecht voor de kilo’s… Liggen er bij terugkomst in de hut ook nog twee chocolaatjes op bed en voor de vitamientjes nog een fruitmand, allemaal voor de trouwe Costa reizger die we inmiddels zijn!

Ondertussen is het schip aardig op weg richting Griekenland. Tijdens het eten varen we langs de rokende Stromboli en zojuist passeerden we met de loods de straat van Messina bij Sicilië.

20130630_181953_resizeWe gaan nog even een drankje doen aan de bar. Het is een feestelijke boel bij de Grand Bar Mirabilis waar Mojan nu werkt. Er wordt druk gedanst op de live muziek. Er zwieren heel wat oudere jongeren over de dansvloer. Morgenavond misschien toch maar een rustigere bar opzoeken voor deze veertigers… hahaha!

Morgen de aankomst in Katakolon, op de Pelopponesos in Griekenland.

One thought on “Dag 2, zondag 30 juni 2013

  1. ed en Willem schreef:

    Hoi mannen, het is weer genieten lees ik. Die zon maakt me wel jaloers. Hier komt die pas vrijdag echt door, dan hebben we een bruiloft van een nichtje van Ed. Ook gezellig. Leuk om te lezen over Corsica en Messina. Dat kennen we van onze autokampeervakantie. Wij zagen toen de boten passeren vanaf de camping. Behouden vaart en tot jullie volgende bericht.

Comments are closed.