Dag 3, maandag 1 juli 2013

  P1030161_resizeKatakolon

Ongeveer 8:30 uur, griekse tijd, staan we op. Het gebruikelijke ritueel eindigt om ongeveer 9:30 uur in het restaurant op dek 9 voor een ontbijt. Daarna gaan we even boven op het dek liggen voor wat zonlicht, maar omdat we ons niet ingesmeerd hebben, houden we dat niet te lang aan.

We gaan even de winkelstraat van het schip door en kopen een lekker luchtje, wat  betreft de prijs wel interessant is. Meteen krijgen we een lootje waarmee we elke avond kans maken op een prijs als je om 21:00 uur aanwezig bent bij de trekking. Nou, of we nu elke avond daar heen gaan, moeten we nog maar eens bekijken.
We gaan naar onze kamer en genieten van ons balkon, in de schaduw, van een boek en een computertijdschrift. We hebben lekker een colaatje mee en dan voel je je best rijk.DSCF4317_resize

Rond 13:00 uur gaan we voor de lunch. Het is enorm druk, maar we vinden een plekje aan een tafel waar eerst niemand meer leek te zitten, maar waar later een dame alleen nog bleek te zitten. Ze was even wat gaan halen. We kunnen er bij blijven zitten en genieten weer van de lekkere gerechten die het buffet ons biedt. Ondertussen varen we Katakolon binnen. Na de lunch gaan we op het dek kijken hoe het schip aanlegt en de eerste gasten het schip verlaten. Wij gaan ons nu eerst toch maar even insmeren in onze hut.P1030165_resize

Als we dan naar de uitgang gaan, is het erg druk met alle mensen die het schip willen verlaten. Er staan 17 bussen klaar voor excursies, maar wij gaan het plaatsje zelf in. De meeste excursies gaan naar Olympia, waar wij in 2005 zijn geweest, of naar een strand waar Co al helemaal geen zin in heeft.

Het plaatsje Katakolon is niet groot. Het heeft een drukke winkelstraat met souvenirwinkels en juweliers en één museum, dat alleen open gaat als er een cruiseschip aanlegt. Overigens, toen wij aankwamen vertrok er net een groot schip van MSC. Elke winkelier probeert een graantje mee te pikken van de cruise reizigers hier. Langs het water zitten de taverna’s met hun terrasjes die uitkijken op de baai en het schip. Wij scoren alvast ons eerste pluchen beertje en een katten kalender voor 2014. Ook zien we weer een paar van die aandoenlijke Griekse (zwerf)katjes… helaas niet mee te nemen naar huis.

Na ongeveer 2 uur door Katakolon te hebben gelopen, gaan we weer aan boord. Als we bij het schip komen, is de bemanning met een extra ontruimingsoefening bezig. De reddingsboten hangen naar buiten en 2 zijn zelfs naar beneden gelaten.

P1030173_resizeHet is warm, maar de wind (als die er is) maakt het aangenaam. Toch voelen we ons wat plakkerig en gaan we even uitspoelen in de sauna, afkoelen onder de douche en aan dek even lekker kijken naar de mensen die weer naar de boot komen.

Daarna voelen we ons weer schoon en fris en gaan we ons kleden voor het diner. Weer erg gezellig en vooral ook weer erg lekker. Co kan voor het voorgerecht niet kiezen en mag beide (waartussen hij twijfelt) bestellen. Daar doen ze echt niet moeilijk over. De ober heeft er meer moeite mee dat een dame aan onze tafel te weinig besteld. Hij plaagt haar de rest dan maar zelf in te vullen, wat hij ook werkelijk doet. Die dame geniet daar van, dus de ober had dit goed ingeschat.

Zoals gezegd, moeten we naar de trekking van de lootjes in het winkelstraatje van het schip. We hebben, natuurlijk, weer niet gewonnen. Wel hebben we een leuke foto gekocht die gisteren gemaakt is voor we naar de Captains Cocktail gingen. Leuk voor een kerstkaart?

Nu even op de kamer. Verslagje maken en dan maar weer moed indrinken voor morgen. Of willen we nou gewoon cocktails proberen. Co beleeft een tweede jeugd.

We beleven deze, nog rustige dagen, als erg gewenst. We vinden het varen op zee heerlijk en ook kunnen we genieten van die grote leegte om ons heen. Die zeedagen (er komen er nog 2) waren mede bepalend voor het kiezen van deze cruise.

DSCF4321_resizeOverigens: er zijn deze cruise meer jonge mensen en gezinnen dan een jaar geleden naar Noorwegen.

Morgen gaan we naar Mykonos en hebben we een excursie geboekt. We blijken dan van boord te gaan met tenderbootjes. Nou, de rest lezen jullie in het volgende verslag.

2 thoughts on “Dag 3, maandag 1 juli 2013

 1. Ed en Willem schreef:

  Hoi,
  Mykonos kennen we van ruim 25 jaar geleden. Veel activiteit op bepaalde stranden. Voorzichtig zijn hoor ;-))

 2. Tonja schreef:

  Hoi Co en Jeroen,

  Ik wil even een keertje deze weg gebruiken om jullie te laten weten dat ik enorm geniet van jullie blogs. Het is net of ik er een beetje bij ben. Geniet er de rest van de tijd ook weer lekker van!

  Liefs,
  Ton(ja)

Comments are closed.