Laatste dag; op zee

20140813_161141_resizeWoensdag 13 augustus 2014

Het is een onrustige nacht wat de zee aangaat. Het schip gaat aardig tekeer en het voelt alsof het bed in delen de slaaphouding aanpast aan de beweging van het schip.

We worden niet al te laat wakker en gaan ontbijten. Het lijkt niet veel rustiger dan normaal, maar later blijkt wel dat diverse mensen zich niet echt lekker voelen door het gehobbel. Het is wel vermakelijk om mensen te zien zwalken.

20140812_184853_resizeOok het spel van wolken in de lucht is een voorstelling op zich. Diverse lagen, tinten en snelheden, waardoor een soort ballet ontstaan. Op het dek is het aardig rustig.

In de ochtend maken we ons verslag van de vorige dag en plaatsen dat op internet. Tevens lopen we even onze mail na en de ontwikkelingen op facebook. En zo schiet de ochtend al weer aardig op en is het zowaar weer lunchtijd. Veel vis vandaag en daar we daar niet van houden, gaan we naar het grill-buffet.

20140813_161654~01_resizeNa de lunch is de zon aanwezig en ondanks de wind is het aan het zwembad wel goed te doen. We gaan even lekker in de zon liggen en na ongeveer 45 minuten gaan we naar de hut omkleden voor een paar uurtjes sauna, stomen en bubbelen.

In de middag ontmoeten we weer de groep Nederlanders en Belgen waar we al vele avonden mee samenkomen en die ondertussen van ons blog weten. Ze zouden hem gaan lezen dus zal ik maar zeggen dat het allemaal toffe gasten zijn (is ook zo hoor). We hebben vele avonden gezellig gekletst en met moeite ons bed kunnen bereiken omdat het zo gezellig was.

Vanavond de laatste keer, maar eerst moeten de koffers voorbereid worden. Alternatief is erg laat gaan slapen, maar dat willen we ook weer niet. We moeten al op tijd de hut uit.

Het laatste diner is weer erg bevallen. We nemen afscheid van onze obers en hebben hun e-mailadressen om de foto van ons vier te kunnen sturen.

20140813_132823_resizeWe hebben weer een erg fijne vakantie achter de rug. Veel gezien en gedaan. Morgen met moeite van het schip, maar gelukkig begint de volgende reis al weer op 2 december aanstaande.

Hiermee zijn we aan het einde gekomen van deze verhaallijn, tenzij er tussen nu en de thuiskomst morgen nog iets bijzonders gebeurt. Als dat de moeite waard is, schrijven we nog een epiloog.

Bedankt voor het lezen.

7 thoughts on “Laatste dag; op zee

 1. Ed en Willem schreef:

  Hallo mannen, we hebben het wer met plezier gelezen. Waar gaat 2 december naarvtoe? We horen het wel. Goede thuiskomst,
  Ed en Willem

 2. Sabine en Gaëtan schreef:

  Hallo Jeroen en Co,
  Zoals jullie zien, heb ik mijn belofte waar gemaakt en heb jullie site opgezocht. Ik vind het een heel mooie en ga met plezier jullie verslagen lezen. Niet alleen van deze reis waar we ook een deeltje van mochten uit maken. Maar ook om jullie in de toekomst te kunnen volgen want jullie waren heel sympathieke reis genoten en jullie hebben onze eerste cruise ervaring zeker mooier gemaakt. Het allerbeste van moeder en zoon aan boord van de Neo Romantica.

 3. Gerard en Gerrie schreef:

  Hoi Jeroen en Co complimenten met jullie blog. Leuk om te lezen, erg mooi verslag. Groetjes uit Brabant

 4. Ton en Marijke schreef:

  Jongens het was een geslaagde reis ook mede dank zij jullie.
  Erg leuk om jullie blog te lezen
  Groetjes

  TON en MARIJKE

 5. Peter en Marieke schreef:

  Mooi om te zien hoe jullie via jullie Blog jullie ervaringen en belevenissen vast leggen en tevens willen delen, complimenten. Voor ons was het de eerste cruise, waar we goede herinneringen aan over houden, mede ook door de mensen die we mogen hebben ontmoeten, waar jullie zeer zeker ook onder behoren. We zijn benieuwd naar jullie volgende ervaringen/cruise!

 6. Jan en Kitty schreef:

  Hoi Co en Jeroen,

  Al een beetje gewend aan de werksfeer na deze geweldige vakantie?
  Gaat snel hé?
  Leuk verslag hebben jullie geschreven en de volgende cruise zullen we zeker volgen via deze site.
  Hoe gaat het met de kleine Costa?
  Heeft die al een mooi plaatsje gekregen?
  Enne, hangt de captain boven jullie bed? haha

  Groetjes uit Eindhoven
  Jan en Kitty

Comments are closed.