Tweede zeedag

20151007_102435_resizeMaandag 12 oktober 2015

Nog even over gisteren. Bij het wegvaren uit Lissabon hadden we vanaf ons balkon een mooi zicht op de langzaam kleiner wordende stad. Toen we onder de grote brug door vaarden, leek het qua geluid net een race-circuit. Bleek dat het wegdek uit roosters bestond, waar je zo doorheen keek!

Zodra we van de Taag op de Atlantische Oceaan kwamen, werd duidelijk dat het weer een ruige zee zou worden. Vooral Jeroen kreeg tijdens het eten al wat last daarvan. Het benauwde pak hielp daar natuurlijk ook niet bij. Het toetje kreeg hij nog maar half op en toen maar gauw wat frisse lucht pakken op het balkon. Dat hielp al een heel stuk. Eigenlijk waren we allebei best wel moe en met de klok weer een uur vooruit moeten zetten, besloten we om de bar deze avond maar een keer over te slaan. Geen cocktails dus.

20151012_163828_resizeVanmorgen worden we door de wekker om 8 uur gewekt. De zee is weer normaal en we zijn redelijk bijgekomen. We hebben nog tijd voor een snel ontbijtje en verzamelen dan beneden bij de Tourdesk, voor onze excursie “achter de schermen”. Dit keer hebben we voordeel van de weinige Engelstaligen aan boord, want we zijn maar met zijn vijven: wij, twee Vlaamse dames en een man uit Hongarije. De Spaanse gastvrouw praat heel duidelijk Engels. Het is haar eerste cruise. Ze is eigenlijk journaliste, maar sinds de crisis is het moeilijk om daar een goede boterham mee te verdienen.

20151012_165409_resizeWe gaan eerst langs het theater voor een lasershow en bekijken de kleedkamers en de techniek daar. Dan gaan we door naar de crewbar voor een drankje. We kijken nog wat verder rond in de ruimtes voor het personeel. Onze gids Nuria vertelt ondertussen veel details over het leven aan boord. Vervolgens komen we bij de voedselopslag. Daar doet Co een belangrijke ontdekking, want er is wel degelijk sorbetijs aan boord! Dit blijkt alleen bij de lunch op de kaart te staan in het restaurant beneden en daar lunchen we eigenlijk nooit. Maar volgens de medewerker kunnen we ‘s avonds bij het diner gewoon een “special request” doen voor citroen sorbetijs. We gaan het vanavond zien! Ook de wasserij staat op het programma met machines voor 50kg was. Op de plek waar alle lakens gestreken worden is het bloedheet. Alle respect voor iedereen die daar de hele dag staat te werken. Dan komen we langs de bakkerij waar het natuurlijk heerlijk ruikt. We mogen een vers gebakken pizzabroodje pakken, mmmm! Tot slot lopen we door de keukens van de twee diner-restaurants. Ook op dit schip is er weer een roltrap om met de volle dienbladen een etage omhoog te komen. De tour eindigt in het restaurant waar ze voor ons wat lekkere hapjes en een glaasje prosecco klaar hebben staan. We praten nog even na met de Vlaamse dames en gaan dan terug naar onze hut.

20151012_203156_resizeOndertussen is het alweer bijna lunchtijd, dus we gaan naar dek 9 om een plekje te bemachtigen. We schuiven aan bij een Italiaans koppel dat op cruise is vanwege hun 40-jarig huwelijk. De man heeft een navigatie programma op zijn tablet aan staan en daarop zien we dat we door de Straat van Gibraltar aan het varen zijn. Helaas is het nogal bewolkt om daar mooie foto’s van te kunnen nemen. Het barpersoneel vecht weer over wie ons de cola mag serveren en barman William is zo vriendelijk om ons te wijzen op een paar dolfijnen die voorbij zwemmen. Hartstikke leuk!

20151012_222152_resizeOp ons balkon genieten we nog even verder van het uitzicht over de twee continenten die hier zo dicht bij elkaar liggen. Uiteindelijk schijnt er net een zonnetje op de rots van Gibraltar. En daar ziet Co opnieuw een groepje dolfijnen zwemmen! We hebben die nog niet zo vaak in het wild gezien, dus we zijn er zelf best enthousiast over. We turen nog een tijdje verder en zien nog vaker een groepje voorbij komen, totdat het dolfinarium op een gegeven moment gesloten lijkt.

Toch nog een druk programma op deze zeedag vandaag, want om half 5 gaan we nog een keer met Nuria mee om de keukens van het schip te bezoeken. Deze keer gratis, op uitnodiging van de Costa Club, omdat we Gold Pearl member zijn.

Na deze korte tour hebben we een uurtje over voordat we nog een presentatie van “achter de schermen” gaan bezoeken over de plaatsen waar de rondleiding niet mocht komen, waaronder de brug en de motorruimte.

20151007_102400_resizeDan moeten we ons heel snel omkleden voor het gala-diner. Helaas lukt het vandaag niet om citroenijs te regelen omdat er een speciale taart voor het gala als toetje is, maar morgen lukt het misschien wel.

Direct na het diner is er nog een cocktailparty voor alle Costaclubleden waar weer een foto van ons genomen wordt. Ach, we krijgen die weer gratis. Toch leuk.

Dan via de winkels terug naar onze hut. Onze knuffelcollectie wordt uitgebreid met weer een Costa beer maar nu met Magica op zijn shirt. Snel de pakken weer uit en naar de bar.

De muziek in de atrium-bar is vanavond zo erg luid dat we na twee drankjes met beginnende hoofdpijn naar een andere bar gaan. Nota bene de bar die normaal gesproken de luidste muziek draait. Daar nemen we nog een paar drankjes en dan is het mooi geweest. Tijd om naar bed te gaan nadat we nog even ons verhaal van vandaag hebben gepubliceerd.