Zeedag 1

20151005_233013Dinsdag 6 oktober 2015

Uitslapen en toch lekker op tijd wakker worden, dat is het gevolg van de klok een uurtje terug zetten. Omdat we dus redelijk “vroeg” wakker zijn, besluiten we vandaag in het restaurant op de derde etage te ontbijten. Daar kun je internationale ontbijten krijgen, dus ook warme gerechten.

We zijn niet de enigen met dat idee en er staat een flinke rij, waarbij er natuurlijk weer mensen zijn die proberen op slinkse wijze voor te dringen door andere ingangen te gebruiken. Gelukkig worden deze mensen teruggestuurd.

20151006_103355Eenmaal aan tafel krijgen we een menukaart waar we kunnen kiezen uit diverse warme ontbijten zoals Duits, Brits, Belgisch. Verder is er ook een buffet waar je hetzelfde kunt krijgen als op de 9e etage. Vreemd genoeg blijken veel mensen in de rij te staan en dan vervolgens alleen van dat buffet te nemen. Nou ja….

Na het ontbijt gaan we eens de dekken verkennen. Dat is er nog niet van gekomen, anders dan een snelle eerste ronde. Nu gaan we elk dek even grondig langs. De zon schijnt en velen hebben al een plekje op het dek gevonden.

Wij kiezen uiteindelijk voor ons eigen balkon, waar we nog even terugkomen op gisteravond. We zaten toen in de Atriumbar en op de dansvloer stond een man die meer dan genoeg gedronken had. Zijn vrouw keek ook niet al te blij maar bleek ook best veel ingenomen te hebben. Uiteindelijk valt de man aan de bar in slaap en is amper nog wakker te krijgen. Hadden we gisteren een man die met castagnetten op de dansvloer stond (onthoud dat voor het spelletje: Ik ga op reis en neem mee…..) Vandaag deze man die zichzelf aardig voor gek zet. Eigenlijk zouden ze het moeten filmen en op een groot scherm af moeten draaien op het schip.

20151006_103647De barman wist al meteen de tweede avond onze namen. Dat is altijd leuk want het geeft je het gevoel speciaal behandeld te worden (of dat nu wel of niet het geval is). Het voelt in ieder geval beter dan steeds weer anoniem te zijn.

Terug naar vandaag. Het is ondertussen lunchtijd en dus weer naar boven. Plekje gevonden en wat eten gehaald. Ook hier weer een serveerster die weet wat we willen drinken en dat dus heel snel voor ons regelt. Dit zijn mensen die je cruise speciaal maken.

20151006_104456Na het eten gaan we lekker terug naar ons balkon, waar we een boekje lezen en een uiltje knappen, terwijl de Spaanse kust langzaam aan ons voorbij trekt. Voor het einde van de middag bestellen we nog een behandeling in de spa. Deze bestaat uit een pakking en een massage en duurt 75 minuten. De behandeling is heerlijk maar zoals we al weten proberen ze je meteen wat producten te verkopen en daar zitten we nou niet op te wachten. Bij Jeroen had de dame die hem behandelde de producten die ze adviseerde al op de kassa aangeslagen. Sorry, maar nee.

Het is ondertussen al kwart voor zes en om zes uur worden we verwacht bij de speciale Cocktailparty. Daar wordt een foto van ons gemaakt die we gratis op kunnen halen vanwege onze clubstatus. Dat is weer meegenomen. Maar om op tijd aan de dinertafel te komen moeten we ook hier snel weer weg. Wat een stress 😉

20151006_104804Heerlijk gegeten, met vandaag o.a. biefrolletjes Napolitaanse stijl, en daarna even gekeken bij het Clubrestaurant voor het menu, want morgen hebben we daar een reservering. Of we daarheen gaan weten we nog niet. Costa heeft op voorhand die reservering voor ons gemaakt omdat de belangstelling groot is. Goed, nu verhaaltje schrijven en dan door naar de bar, voor echte cocktails.

One thought on “Zeedag 1

  1. els de galan schreef:

    Voor een rustdag nog aardig veel actie op de dag en dan nog snel snel moeten zijn om op tijd te kunnen dineren. Vakantie…………..het valt niet mee. Gelukkig zijn er dan altijd de cocktails nog aan het eind van de dag.
    Ben benieuwd wat er vanavond te beleven valt op en bij de dansvloer.

Comments are closed.