Laatste dag, een zeedag.

Zaterdag 2 maart 2019

Gisteren waren we laat terug op het schip. Zelfs later dan we aan boord hadden moeten zijn, maar gelukkig wacht het schip als je op excursie bent met Costa zelf. Hierdoor zijn we ook bijna een half uur later in het restaurant voor het diner, maar onze tafel is nog vrij. We hebben ons nog even globaal opgefrist in de hut en zijn toen snel doorgegaan voor het diner.

We genieten in alle rust van het diner maar zijn daardoor ook later klaar. Tijdens het diner zien we dat de glazen liften door het animatieteam zijn omgedoopt tot drie scenebeelden. In de eerste lift zit iemand in bad, in de middelste zit iemand op het toilet en in de derde lift staat iemand onder de douche. Mensen die in de lift willen stappen kijken er raar van op tot hilariteit van de mensen in de Atriumbar, die dat allemaal aanschouwen. Tja, hoe zou jij reageren als je een lift in wilt stappen en er zit iemand met zijn broek op zijn hielen en toiletpapier in de hand?

Onze ober bij het diner Jignesh

We besluiten om het verslag even te laten rusten. De tekst hebben we al wel klaar maar foto’s moeten we nog uitzoeken. De tekst is in de bus terug op de telefoon geschreven.

Bartender Mangesh Koli

We willen op tijd aan de bar zitten omdat we, net als eerder in het restaurant, nog even een foto willen maken van de medewerkers die onze reis weer heel bijzonder hebben gemaakt. En het beste is dat te doen als de tweede dinerzitting en de tweede voorstelling in het theater zijn begonnen. Ze willen graag op de foto maar wij moeten erbij, dus achter de bar komen. Een andere gast neemt voor ons een paar foto’s met de telefoon van Co.

Cabin steward Ronel

Vandaag worden we redelijk vroeg wakker. Nog een fijne zeedag om lekker tot rust te komen voordat we morgen aan de reis terug beginnen. We ontbijten in het club restaurant en gaan dan weer iets langer dan een uur op het dek onze rondjes lopen. Terug bij onze hut maken we een foto met onze cabin steward en ook onze butler komt nog bij ons langs en gaat met ons op de foto. Op ons bed ligt het sprei gevouwen in de vorm van een hart met daarop een briefje van onze cabin steward waarin hij ons bedankt voor de cruise en ons weer hoopt te zien. Hartverwarmend.

Bartenders Jan, Mathew, Don en Alfredo

Laatste lunch en daarna laatste rondje in de Samsara Spa. Het is hier rustig. We doen twee rondjes sauna en dan nemen we op dek 9 bij de poolbar een colaatje. Dan gaan we op ons balkon nog wat lezen en internetten. De verbinding is zwak buiten, maar door de laptop met internet te verbinden en weer als hotspot te laten werken, krijgen we een uitstekend signaal buiten. De snelheid blijft wat het is. Niet snel, maar te doen.

Butler Niyas

We hebben ondertussen onze kofferlabels ontvangen. Vannacht om 12 uur moeten de koffers buiten de hut staan zodat die de volgende ochtend klaar gezet kunnen worden in de hal van de terminal. Ze worden ’s nachts al verzameld.

Nog 1 keer diner en aan de bar. Morgen vliegen we rond 13:00 uur naar Atlanta, waar we in 55 minuten moeten overstappen op de vlucht naar Nederland. Daar komen we maandagochtend aan. Mochten we dan nog iets te melden hebben, dan schrijven we hierna nog een verslagje. Anders bij deze bedankt voor het lezen. Onze volgende reis is in november. Dan doen wij de reis die dit schip nu andersom gaat doen. Wij gaan dan van Venetië naar Fort Lauderdale, een reis van ongeveer 3 weken.

Horen, zien en zwijgen

We willen ook bedanken voor de reacties die op ons blog geschreven zijn. We hebben ze allemaal gelezen.

Voor de collectie

8 thoughts on “Laatste dag, een zeedag.

 1. Anneke schreef:

  Wat fijn dat jullie zo genoten hebben. Het was dan ook weer een geweldige reis. Dankjulliewel dat we weer hebben mogen meegenieten. Het was een feestje om te lezen.
  Safe trip home

 2. Fred Hendriks schreef:

  Jongens het was weer een prachtige reis, en dank dat we mee hebben mogen varen.
  Mijn complimenten voor jullie reisverslag en natuurlijk reisverslagen, maar dezewas weererg gezellig om te lezen.
  Dank en op naar jullie volgende cruise .

 3. Marijke schreef:

  Het waren weer leuke verslagen .we genieten er van en zie foto s die wij ook hebben .zo als in Mexico .groetjes uit Vlaardingen.

 4. Juliette schreef:

  Lieve Co&Jeroen,
  Wat een mooie verslagen weer, het is net of wij meevaren. Dank jullie wel. Goede reis terug en hopelijk tot gauw.❤❤

 5. Ludy van Galen & Koos de Boer schreef:

  We hebben genoten. Ik hou niet van de zee om op te varen, maar zo kan ik toch een beetje mee. Kalo Taxidi !Liefs Koos en Ludy

 6. Nel van Andel schreef:

  Het was weer erg leuk om jullie reisverslagen te lezen met de mooie foto’s!
  Voorspoedige reis naar huis.

 7. Ava schreef:

  Vergeet niet na te genieten van deze geweldige reis. Dank dat ik weer mocht meelezen.

 8. Diny schreef:

  Wat leuk om jullie vlog te lezen, ikzelf beleef de cruise weer helemaal opnieuw!!! Hadden jullie ook erg veel turbulentie van fort lauderdale naar Atlanta?? Wij hadden het nog nooit zo erg meegemaakt… Was leuk om jullie te ontmoeten op deze cruise, echte wereldreizigers zijn jullie en zeker hele lieve mannen!!
  Groetjes van Maarten en Diny die ook verslaafd zijn geraakt aan cruisen….

Comments are closed.