Vertrokken naar Schiphol

Zondag 17 februari 2019

Het loopt tegen 3 uur in de middag. Tijd om te vertrekken. We nemen de sprinter van 14:54 en daarmee komen we voor 4 uur aan op de luchthaven. We lopen direct door naar Het CitizenM Hotel, net buiten de terminal.

Inchecken gaat snel en we krijgen weer een kamer op de 5e etage met uitzicht op de luchthaven, de Zwanenburg- en Polderbaan. Op dit moment is alleen de Polderbaan in gebruik voor het landen.

We vliegen morgen rond 9:35. Niet heel erg vroeg, maar het is toch wel relaxter om al hier te zijn, iets later op te kunnen staan, en niet thuis nog dingen te moeten doen.

Co gaat op zoek naar een oplossing om bestanden van zijn telefoon over te zetten naar de laptop via wifi. De aansluiting van zijn telefoon is zo slecht geworden dat het niet meer lukt om via een USB kabel de data over te zetten. Opladen doen we via draadloos opladen dus daarvoor hebben we de aansluiting niet echt nodig. Het wil niet erg lukken en tegen 5 uur besluiten we naar de terminal te gaan om wat te eten. We hopen dat het restaurant bij het panoramadek weer open is.

Helaas blijkt het Panoramadek gesloten te zijn en daarom besluiten we weer bij La Place te gaan eten zoals we dat ook bijna een jaar geleden hebben gedaan. Na het eten halen we nog wat drinken en een gevulde koek voor op de kamer.

Co geeft het nog niet op en probeert diverse apps uit om toch via wifi foto’s over te zetten. Uiteindelijk lukt het met het programma WIFI transfer. Hiervoor moet de functie Hotspot op de telefoon aangezet worden en moet de laptop hiermee contact leggen. Een hele opluchting want foto’s overzetten via Bluetooth gaat erg langzaam en dat willen we wel de komende dagen gaan doen.

Nog even wat tv kijken en dan op tijd naar bed. Morgen vliegen we eerst naar Atlanta om daar over te stappen op de vlucht naar Fort Lauderdale. We hebben er zin in.

2 thoughts on “Vertrokken naar Schiphol

  1. Ava schreef:

    Mooi dat de technische kwesties betreffende de foto’s gelukt is. Ik ben benieuwd naar de foto’s die jullie van deze reis weer gaan plaatsen.
    Heel veel plezier en ‘happy landings’,
    Ava

  2. Leontine schreef:

    Oh joh nu al? Had ik niet in de gaten vanmiddag. Fijne vakantie jullie xx

Comments are closed.