Dag van vertrek

Donderdag 20 juli 2017

Iets voor 8 uur worden we wakker en gaan we uit bed. Na douchen eten en de laatste dingetjes doen, nemen we de trein van 9:42 naar Amsterdam. Dat is vroeg want volgens planning begint het inschepen om 13:00 uur, maar wij zijn graag de drukte bij de bagage en de incheck voor.

Bij aankomst is het inderdaad nog lekker rustig en we horen dat ze al om half 12 beginnen met boarden. Nadat we de koffers afgegeven hebben gaan we nog even een foto van de voorkant van het schip maken en daarna gaan we in de terminal wachten tot we aan boord mogen. Dat duurt niet lang want ze beginnen zelfs nog eerder. Om kwart over 11 mogen we aan boord. De hut is nog niet klaar maar we kunnen op dek 9 wat eten, zo wordt ons verteld.

We willen ook graag wat drinken, maar hebben onze Costa-kaart nog niet. Die kunnen we pas pakken als de hut klaar is en die heb je nodig om te bestellen. Althans normaal gesproken. Op basis van hutnummer en onze namen zien ze dat we een drankenpakket hebben en kunnen we toch wat bestellen.

Iets na 12 uur genieten we van de lunch en daarna maken we een rondje over het dek. Ook bezoeken we de Spa voor allerlei heerlijke behandelingen. We boeken er 3 voor op 3 van de 4 zeedagen.

Dan gaan we naar onze hut en vinden daar onze Costa-kaarten. De koffers zijn er nog niet, maar nu kunnen we onze handbagage hier achterlaten en verder over het schip gaan wandelen. We koppelen onze creditcard aan de Costa-kaart want met deze laatste betaal je ook allerlei zaken aan boord.

Aan de Atriumbar nemen we weer wat te drinken en zo schiet de middag al weer aardig op.

Om 15:30 uur is er een Nederlandstalige info-bijeenkomst en hoewel we wel weten wat daar verteld zal worden, gaan we toch even kijken.

Om kwart voor vijf is de gebruikelijke ontruimingsoefening. Dus met zwemvest aan klaar staan bij de reddingsboten. Dit keer niet 4 of 5 talen, maar alleen Italiaans en Engels en voor andere talen worden er folders uitgedeeld.

Het is iets na 17:00 uur en we vertrekken. Vanaf ons balkon hebben we een mooi uitzicht en we zijn ruim voorbij Zaandam als we ons gaan voorbereiden op het diner. Dat betekent andere schoenen en een ander shirt aan.

Tijdens het diner krijgen we slecht nieuws te horen. De stop in Lerwick overmorgen gaat door weersomstandigheden niet door. Wat dat verder betekent zullen we nog horen. In Lerwick kunnen cruiseschepen niet aan de kade aanleggen, maar gaan ze in de haven voor anker. Met kleine tenderbootjes worden de passagiers dan aan land gebracht. Kennelijk is de weersverwachting daarvoor te slecht.

Vannacht gaat de klok een uur achteruit aan boord, dus we hebben een uurtje extra. Morgen in ieder geval een zeedag. Lekker tot rust komen.

Op het moment dat we ons blog willen publiceren, ontdekken we dat we geen toegang hebben tot de beheer-kant van de site. Vanwege hack-pogingen had Co dit dicht gezet door ip-nummers uit andere landen geen toegang te geven. Dat geldt dus ook voor het schip. We hebben nog net genoeg contact met de telefoon om deze beveiliging via het Nederlandse netwerk op te heffen.

4 thoughts on “Dag van vertrek

 1. Ava schreef:

  Wat een drukke dag, zelfs toen het schip nog niet eens de haven uit was. Veel plezier de komende dagen.
  Gelukkig hebben jullie het schip toegang kunnen geven tot de site. Ik kijk uit naar de volgende verslagen.
  Goeie reis!

 2. Ed en Willem schreef:

  Mooie foto met Amsterdam CS. Veel plezier.

 3. Els de Galan schreef:

  Mooie foto van de voorkant van het schip en jullie hebben al een drukke dag gehad. Morgen lekker relaxen op zee. Geniet ervan mannen !

 4. Henk schreef:

  Goede en behouden vaart geniet er van.

Comments are closed.