Eerste Zeedag

Vrijdag 21 juli 2017

Nog even over gisteravond. Na het diner vinden we in onze hut meer informatie over de wijziging van het reisschema. We zullen nu een dag eerder aankomen op IJsland en blijven een dag langer liggen in Akureyri. Dat stemt ons alweer wat gelukkiger, want misschien lukt het dan om op deze extra dag een walvis-excursie te boeken. Voor vertrek hebben we alle excursies gereserveerd en daarbij zaten we voor Akereyri in een dilemma of we zouden gaan voor een dagtocht met een bezoek aan de vulkanische streek van Myvatn of dat we een walvis-excursie zouden boeken. Uiteindelijk kozen we voor Myvatn, maar wie weet dat we nu geluk hebben met deze extra dag op IJsland en kunnen we het allebei doen!

Verder kwamen we gisteravond nog een bekende barman tegen, William uit India. We wisten al dat hij op deze cruise zou zitten, alleen hadden we hem nog niet gevonden aan boord. We waren enthousiast om elkaar weer treffen en hebben even kort bijgepraat.

Vanmorgen worden we wakker op een zonovergoten Noordzee. Niets te merken hier van stormachtige omstandigheden. De kapitein heeft waarschijnlijk een meer oostelijke koers uitgezet, die ons door rustig water voert en dus met heel zonnig weer.

We nemen het ontbijt in het restaurant op dek 4 en daar spreken we een ober die tegelijk met ons op de Luminosa bleek te werken in december 2014. Hij wist ook direct van de nachtelijke motorstoring toen.

Na het ontbijt gaan we onze zeedag-training uitvoeren. Zeven etages omhoog met de trap en dan 20 rondjes over het buitendek op het jogging-circuit (3,8 km). Daarna lopen we direct door naar de Spa, omdat we onze massage van overmorgen moeten verplaatsen vanwege het nieuwe reisschema. Gelukkig lukt het om deze een dag naar voren te halen. Dan gaan we ook maar direct beneden bij de Tourdesk kijken of we ons kunnen aanmelden voor die walvis excursie op de extra dag. Zoals te verwachten staat er natuurlijk een enorme rij wachtenden. Maar vlakbij ons staat de cruise director mensen te helpen met uitleg en het invullen van boekingsformulieren. Dat doet ze bij ons ook en zo zijn we daar eigenlijk alweer vrij snel klaar. Nu maar afwachten of het door kan gaan.

Hoog tijd voor een koffie en een cola aan de bar. Via de foto-shop gaan we weer terug naar onze hut. Helaas kunnen we dit keer geen envelop met alle foto’s van de hele cruise laten samenstellen, zonder dat we vooraf al een aankoopverplichting moeten aangaan van vier foto’s. Deze zijn ook nog eens 33% duurder geworden. Daar gaan we nog even over nadenken.

Ons eigen giga-balkon staat volop in de zon en dus gaan we daar even lekker zitten met de digi-krant op de tablet en een boekje erbij. De dag verloopt verder erg relaxed, met een lunch op dek 9, nog meer lezen op het balkon, een drankje aan de bar en dan om 16:30 uur een behandeling in de Spa: een algenpakking met een massage erbij. Heerlijk!

Bij het diner valt het ons op dat de menukaart “beneden” op dek 3 groter lijkt dan de menukaart op dek 4 voor de Perla Diamante gasten. Co vraagt uitleg aan een supervisor en het blijkt dat de gerechten doorgaans toch hetzelfde zijn. Op onze kaart staan nog twee speciale keuzes die alleen voor Perla Diamante zijn. Wat er op onze kaart niet bij staat, is dat er enkele gerechten zijn die tegen bijbetaling te boeken zijn en ook de wijnsuggesties staan er niet op. De salades en het kaasplankje zijn voor ons altijd beschikbaar, maar worden niet genoemd op onze kaart. Dat is niet handig, maar dan weten we dat nu ook maar weer. Overigens smaakt het eten ons prima en is vooral het toetje, de zucchotto, overheerlijk!

We zien op dek 3 ook een ober aan het werk die we nog kennen van onze laatste cruise op de Favolosa van afgelopen december. Na het diner zeggen we even heel snel gedag, want hij is nog druk bezig. Hij blijkt in Amsterdam te zijn opgestapt voor een nieuw contract. Ondertussen worden we zo steeds meer onderdeel van de Costa familie en voel je je al snel thuis aan boord met al die bekende gezichten!

Morgen dus nog een extra zeedag en dan komen we overmorgen op IJsland aan in Seydisfjördur.

3 thoughts on “Eerste Zeedag

  1. Henk schreef:

    Het ziet er weer prima uit en volgens gaat het ook lukken dat genieten.

  2. Els de Galan schreef:

    Klinkt goed allemaal, welbestede dag op zee ! Alvast veel plezier op de tweede zeedag morgen.

  3. Juliette schreef:

    Zo te lezen is het goed toeven, moet ook maar eens zo cruise maken. Veel plezier nog

Comments are closed.