Van Hoorn naar Genua

Donderdag 17 maart 2022

Om kwart voor 10 vertrekken we met de trein uit Hoorn. Een klein uurtje later staan we in de vertrekhal van Schiphol waar we deze keer niet zo’n hele lange rij aantreffen als de vorige keer. Evengoed neemt het ongeveer 45 minuten in beslag voordat we in kunnen checken.

De security check gaat veel sneller. We kunnen vrijwel direct de tassen op de band leggen en dan door naar wat eten. Onze magen bevatten alleen nog een plakje ontbijtkoek in een plasje water.

We nemen zoals we gewend zijn weer twee getoaste broodjes, waarvan 1 met ei en ham en de andere met salami.

Daarna gaan we in de wacht bij de gate. Het vliegtuig staat er al. Of toch niet? Opeens wordt deze weggesleept en kijken we naar een lege plek. Nou ja, we zijn vroeg dus er kan nog van alles gebeuren.

Als het tijdstip van boarden nadert wordt er weer een vliegtuig klaar gezet bij de slurf. Het instappen gaat voorspoedig, maar dan blijken twee passagiers er niet te zijn als de gate sluit en moet hun bagage van boord gehaald worden. Dat levert ons een vertraging op die uiteindelijk oploopt naar 45 minuten. Mede omdat we ook weer helemaal in file naar de Polderbaan moeten taxiën.

We landen in Milaan (Malpensa) en lopen stevig door naar het station. Daar gaan we eerst naar het verkeerde perron en om weer boven te komen, moeten we eerst het halve perron aflopen. Bij het juiste perron staat de trein al klaar en we zoeken een plekje.

We vertrekken met een paar minuten vertraging, maar we hebben op Milaan centraal voldoende tijd om over te stappen op de sneltrein naar Genua. De eerste rit duurt ongeveer een uur en de tweede ongeveer anderhalf uur, maar ook hier lopen we enige vertraging op.

We komen aan in Genua en lopen het station uit naar het hotel dat ongeveer er tegenover ligt. Daar checken we in en nadat we de spullen op de kamer gebracht hebben, gaan we iets te eten opzoeken. In de trein hebben we wel een broodje rauwe ham gegeten, maar er kan nog wel iets bij.

We gaan eten in de trattoria naast het hotel nadat we even gekeken hebben in de buurt wat er allemaal is. We nemen daar stoofvlees met aardappelen en hazelnoot cheese cake met heerlijke chocolade toe. Het is dan ondertussen ook al bijna 10 uur en een mooie tijd om dit verslag te gaan schrijven. Morgen gaan we aan boord van de Costa Luminosa. Dan is ter land, ter zee en in de lucht compleet.

One thought on “Van Hoorn naar Genua

  1. Anneke schreef:

    Blij dat het tot nu toe best voorspoedig verloopt

Comments are closed.