Vrijdag 18 maart 2022
We hebben redelijk geslapen vannacht. Toch weer een beetje de spanning gevoeld voor vandaag. Mogen we aan boord? Of gaat het toch niet lukken met de covid test… Over een paar uur zullen we het weten.
Na de ochtendrituelen gaan we naar de eetzaal voor het ontbijtbuffet. Er staat een mooie keuze voor ons klaar. Daarna pakken we onze spullen op de kamer en checken we uit.
Het is een kleine wandeling heuvelafwaarts naar de haven van Genua. We zien de Costa Luminosa al klaar liggen aan één van de vele pieren hier. De haven loopt in een mooie boog om de rand van de stad. We kunnen niet rechtstreeks bij het schip komen en denken dan verder te moeten lopen naar de ingang van de veerhaven. Maar dat was een misrekening… We moeten weer een kilometer terug lopen naar de ingang van de MSC Cruise Terminal aan de andere kant en daar afslaan richting ons schip. Nou ja, de beweging hebben we vandaag alvast gehad.
Als we bij de poort aankomen, moeten we nog een minuut of 5 wachten. Om 10:00 uur begint het inchecken. We gaan weer de hele routine door, met temperatuur check, documenten check, QR code check, foto voor de Costa kaart en tot slot dan de Covid test. Daarna mogen we wachten op de uitslag in een ruimte waar we ook wat te drinken kunnen krijgen. Al snel komt het verlossende woord: we mogen aan boord! Hoera! Wat een opluchting…
Om 11:00 uur lopen we de Costa Luminosa op, het schip waar we al twee keer eerder een reis mee hebben gemaakt. Het voelt vertrouwd aan, maar er is ook wel het één en ander veranderd. Zo is het Samsara restaurant vervangen door een nieuw specialiteiten restaurant, met gerechten van Italiaanse sterren chefs (met veel vis, dus niet ons ding). Er is een sushi bar bij gekomen, en de Spa heet niet meer Samsara Spa, maar de Solemio Spa, met een nieuw interieur.
We kunnen onze rugzakken beveiligd parkeren bij het casino en daarna gaan we ons rondje lopen over het schip. Bij de Spa krijgen we een rondleiding en een demo massage van Jovy. Vanwege de coronamaatregelen is het bezoek aan de sauna gelimiteerd tot 75 minuten. We vragen of ze voor de komende dagen en alle zeedagen dan misschien 2x achter elkaar voor ons kunnen reserveren, want vijf kwartier vinden we net wat aan de krappe kant. Ze gaan kijken of ze dat voor ons kunnen doen en zullen daar nog op terug komen.
Daarna is het tijd voor de lunch bij het buffet. Daar zien we ook wat veranderingen. Veel gerechtjes worden nu op kleine bordjes klaar gezet voor één persoon. We smullen van de couscous, de kalkoenfilet en de gegrilde groenten.
Dan komt de omroep dat de hutten gereed zijn. We gaan onze spullen ophalen in het casino en dan naar onze hut op de achterhoek van het schip. We kennen deze panorama suite al van onze laatste cruise op de Luminosa in november 2019, maar zijn er toch weer van onder de indruk. We hopen ook van het mooie grote balkon te kunnen genieten. Hier in Genua is het bewolkt met een graad of 18.
Onze butler Dennis komt kennismaken en vraagt of alles in orde is, wat we in de minibar willen hebben en welk soort kussen we graag willen. Het gaat ons aan weinig ontbreken deze reis, denken we zo.
We gaan weer op pad om de creditcard te registreren en doen dan even een koffie en een cola in de atrium bar. Voor de zekerheid registreren we nog onze (goede) temperatuur op de iPads in gang en we lopen een rondje buitenom op dek 3.
Dan is het tijd om te genieten van ons cadeau als Perla Diamante leden van de Costa Club: de fles prosecco met wat hapjes erbij. De koffer van Jeroen is al gearriveerd. Die van Co volgt even later. Ook komt cabin steward George zich nog even voorstellen.
Om 17:00 uur is het tijd voor de safety drill. Het is erg rustig bij de muster stations. We begrijpen dat er maar zo’n 800 passagiers aan boord zijn. Dat is ongeveer 1/3e van de normale volle bezetting. We zijn op tijd terug om het vertrek in Genua vanaf ons balkon mee te maken. En om 18:30 uur melden we ons bij het Club restaurant voor ons eerste diner aan boord. Het menu hebben we vanmiddag al kunnen zien op onze telefoons, met de Costa app. Het ziet er goed uit, en deze keer kunnen we ook altijd nog kiezen voor de gegrilde échte biefstuk. We genieten van het alle heerlijke gerechten. De kwaliteit is prima hier. Het Club restaurant heeft een eigen keuken, waarin je vanaf je tafel mee kunt gluren door de ramen. Ons ober Prakash uit India zorgt erg goed voor ons.
Op de weg terug naar onze hut, lopen we langs de Spa om onze badjassen op te halen. Het blijkt in ieder geval voor morgenmiddag gewoon mogelijk om twee uur in de thermal area te blijven. Er is kennelijk niet heel veel belangstelling voor. Nu nog dit blog publiceren en dan kijken of we nog wakker kunnen blijven om een cocktail in de atrium bar te kunnen gaan drinken. De vakantie is nu echt begonnen!
Nu in de zen modus en enjoy, xx
Ik ben weer reuze benieuwd naar jullie verhalen, ga jullie zeker weer volgen.
Mannen, veel plezier en geniet ervan.