Uitzicht op Marseille

Zaterdag 19 maart 2022

We lagen er niet laat in gisteravond. We worden dus ook redelijk vroeg wakker terwijl we de haven van Marseille binnen varen. Het is bewolkt maar niet koud.

We gaan ontbijten in het Club Restaurant waar we weer uitstekend bediend worden. Ook hier kan Co de Eggs Benedict krijgen terwijl die niet meer op de kaart staat.

De Costa Smeralda

Vandaag dus Marseille. We gaan echter niet van boord want we kennen de stad en de excursies die aangeboden worden bieden niets nieuws. Daarbij mogen we alleen met zo’n excursie van boord vanwege de Covid-maatregelen.

Maar niet getreurd want wij vinden het heerlijk aan boord en dit is ook de kans om wat te vertellen wat we vergeten waren te vertellen. In Genua hadden we Hotel Continental geboekt, dat naast Grand Hotel Savoia ligt. Jeroen had beide hotels vergeleken en deze was goedkoper en leek goed genoeg. Toen we voor het hotel stonden, keken we een donkere lobby in en op de deur stonden pijlen naar links met de tekst dat we voor Hotel Continental moesten inchecken bij Grand Hotel Savoia. Dus wij daar heen en vervolgens bleken we gewoon in het gebouw van Grand Hotel Savoia te verblijven. Vreemd toch?

Na het ontbijt gaan we, zoals vaste lezers wel weten, rondjes lopen op het schip. Bij de Luminosa zijn dat rondjes op dek 3 van 570 meter. In een uur loop je dan 8 keer het schip rond. Het is rustig aan boord en ook wat wandelende gasten betreft, komen we niet veel tegen.

Dan gaan we lekker even op ons balkon zitten en de krant lezen. Vervolgens hebben we ook even tijd om een opgenomen tv-programma te kijken voordat we al weer toe zijn aan de lunch.

Lunch

Ook hier heerlijk rustig. Gasten die een excursie doen, zijn waarschijnlijk nog niet terug en het ziet er ook niet naar uit dat er veel nieuwe gasten bij komen. Immers als onze cruise eindigt, gaat de Luminosa blijkbaar ook enige tijd met pauze. Dus wie nu in Marseille of morgen in Barcelona aan boord komt, eindigt met ons in Savona.

Na de lunch hebben we nog wat tijd om even rond te lopen. We zien in de verte de Costa Favolosa aan komen varen. Dat is dan het vierde schip van Costa dat in Marseille ligt waarvan alleen ons schip op dit moment actief met gasten vaart. Hier liggen al de Costa Fortuna en de Costa Smeralda, dat een van de grootste is van Costa en op LNG (vloeibaar aardgas) vaart in plaats van stookolie.

Het is 14:00 uur en we gaan even heerlijk van de sauna genieten. In eerste instantie mochten we per dag 75 minuten gebruik maken van de sauna-faciliteiten. Dat is om drukte vanwege Covid te vermijden. Maar waarschijnlijk omdat we al online het pakket geboekt hadden, mogen we nu toch gewoon onbeperkt gebruik maken van de Thermal area.

We doen twee rondes bestaande uit sauna, buiten op een bankje afkoelen en dan lekker in de whirlpool. Dit neemt een kleine 2 uur in beslag.

Tot het diner nog lekker de tijd om te lezen.

We hebben weer een geslaagd diner maar zitten nog wel met een vraagje. In het blad Oggi A Bordo, dat we elke dag krijgen met informatie over van alles en nog wat, hebben we gelezen dat je tegenwoordig bij het zwembad tussen 21:00 tot 06:00 uur “Street food” kunt krijgen. Dat is nieuw en we vragen ons af wat dat is. Hamburgers en friet, zover onze ober weet te vertellen. Dat is met name vanwege Amerikaanse gasten. In reviews leest Jeroen vaak dat die er moeite mee hebben ’s nacht niets te eten te kunnen krijgen. Dat is nu dus zo opgevangen. We vragen ons af of er tijdens deze cruise wel gebruik van gemaakt wordt, maar gaan dat niet zelf even uitzoeken. Na de Limoncello gaan de oogjes straks gewoon dicht en snaveltjes toe.

One thought on “Uitzicht op Marseille

  1. Aafje schreef:

    Ziet er weer heerlijk uitLimoncello is ook
    een van mijn favoriete drankje op het schip

Comments are closed.