Barcelona relaxed

Zondag 20 maart 2022

Vanmorgen worden we wakker in de haven van Barcelona. Net als gisteren in Marseille gaan we ook hier vandaag niet van boord. Het schip ligt er tot 15:00 uur vanmiddag en de aangeboden excursies bieden ons niets nieuws in deze mooie stad of in de omgeving. Dit is waarschijnlijk ook de laatste stop waarbij we niet van boord gaan. Voor de overige bestemmingen hebben we wel excursies geboekt en hopen we dat die door gaan.

Als we onze kamer verlaten voor het ontbijt, spreken we onze cabin-steward en die vertelt ons dat er vanaf vandaag nog maar zo ongeveer 600 passagiers aan boord zijn. Hij heeft het daardoor nu iets rustiger, vooral in vergelijking met de vorige ronde toen er meer dan het dubbele aan boord was en hij 25 cabines moest doen.

Veel schepen liggen stil buiten de haven

Na het ontbijt in de Club willen we weer onze ochtendwandeling gaan maken. Het is even zoeken naar de juiste plek daarvoor. Rondwandelen op dek 3 gaat niet, want er wordt getankt aan de stuurboord zijde. En boven op dek 11 zijn ze met werkzaamheden bezig aan de vloer. De joggingbaan is nog wel open, dus gebruiken we die maar gewoon. Het is een kort rondje, maar als we er 50 gedraaid hebben is er een uur om en hebben we de koffie en de cola weer verdiend.

We zien tijdens het wandelen een bijzonder schip vertrekken uit de haven. Een groot zeilschip met vier masten. Na wat uitzoekwerk op internet, blijkt het om de Juan Sebastián Elcano te gaan, één van de grootste tall ships ter wereld. Het is gebouwd in 1927 en wordt gebruikt als trainingsschip voor de Spaanse marine.

Er staat veel wind vandaag in Barcelona, maar met de zon erbij is het best aangenaam wandelen buiten aan dek. Eenmaal terug in de hut komen er toch wat druppels naar beneden en gaan we een aflevering van TV programma terugkijken op de tablet.

Daarna is het alweer tijd voor de lunch! In het buffet restaurant op dek 9 is weer genoeg lekkers te vinden en Co haalt er nog wat frietjes bij van de Grill.

We besluiten wat vroeger naar de Spa te gaan. Als we daar aankomen staat masseuse Jovi bij het welkomst comité. We hadden al besloten om een massage te gaan boeken en vragen of ze toevallig vanmiddag nog tijd hebben. En dat hebben ze zowaar. We warmen even op in de sauna en worden dan door Jovi en Cynthia opgehaald voor een heerlijke massage van 75 minuten. Die konden we goed gebruiken.

Tijdens de massage vertrekt het schip voor een ongeveer 47 uur durende tocht naar Lissabon. We vertrekken om 15:00 uur om overmorgen 14:00 uur in Lissabon aan te komen.

Daarna relaxen we nog wat verder in de Spa. De sauna blijkt echter opeens nog maar 55 graden te zijn. Navraag van Co leert dat er eerder iemand op de noodknop heeft gedrukt, waarmee de kachel wordt uitgeschakeld. Na een herstart komt de warmte gelukkig weer terug in de cabine. Na ons rondje opwarmen, afkoelen en bubbelen is het zowaar alweer half 5. De tijd vliegt, ook als je geniet.

Het menu van vanavond past ons zeer goed. Bij het hoofdgerecht is het even moeilijk kiezen. Het toetje is als kers op de taart, of beter gezegd: op de cheesecake.

One thought on “Barcelona relaxed

  1. Anneke schreef:

    Wat is het weer afzien voor jullie. Pfffff

Comments are closed.