Van Barcelona naar Lissabon, Zeedag.

Maandag 21 maart 2021

Even terugkomend op het verslag van gisteren. We hadden aangegeven dat we in 47 uur ongeveer van Barcelona naar Lissabon varen, maar daarbij waren we even vergeten dat de klok nog een uurtje terug gaat vanwege de andere tijdzone van Portugal. Dan komt het dus neer op 48 uur. Dat even “for the record”.

In de ochtend

Gisteravond was nog wat onduidelijk wanneer de klok een uur terug gaat. De nacht van zondag op maandag of komende nacht. In het vorige rondje van dit schip was dat de nacht na vertrek uit Barcelona, maar nu was er nog geen informatie bij de cabin steward dat dat nu ook zo zou zijn. Hij had wel de tv in de cabine aan gezet en daar komt dan de melding op te staan. Ook bij serveersters in de bar is daar onzekerheid over. We gaan er dus maar vanuit dat het pas na de zeedag wordt.

In de middag

We zijn wat later wakker dan de afgelopen dagen maar toch blijken we deze ochtend tot de eerste bezoekers van het restaurant te behoren voor het ontbijt. Iedereen grijpt de zeedag aan om uit te slapen. Er even niet vroeg uit voor een excursie. Het restaurant is ook wat langer open voor het ontbijt.

Daarna dus tijd om weer rondjes te lopen en helaas is weer dek 3 dicht vanwege werkzaamheden dus weer naar dek 11 om net als gisteren korte rondjes op de jogging track te lopen. Echter we kunnen deze rondjes dit keer groter maken omdat nu alle hekjes open staan en we dus een stuk dek erbij kunnen trekken. Dus nu niet 8 rondjes (dek 3) of 50 rondjes (jogging track) maar 22 rondjes om weer een uur vol te maken. Helaas vallen er ondertussen wat spetters en is het flink bewolkt, maar na verloop van tijd lijkt de zon zo nu en dan door te komen. De jasjes kunnen zelfs uit.

Positie van schip rond half 5

Terug gekomen in de hut wacht ons een teleurstelling: de excursie van morgen is vanwege te weinig deelnemers afgelast zo staat in een brief die we in ons postvakje aantreffen. Suggestie is om mee te gaan met de Frans- of Italiaanstalige versie. Jeroen kijkt even in de Costa app wat er daar te vinden is en ziet dat de excursie in het Duits ook beschikbaar is en dat begrijpen we een stuk beter. Vanmiddag dus even over bellen met de tourdesk die nu gesloten is.

We gaan lezen op ons balkon. Hoewel de zon zich nog niet echt laat zien, is het daar zelfs met t-shirt best uit te houden. Helaas geen goede netwerkverbinding met het vaste land om de krant binnen te halen. Via het netwerk van het schip lukt dat niet. Het IP-adres van het schip wordt waarschijnlijk gezien als geen EU IP-adres en dan kun je de krant niet binnenhalen. Duhhhh.

Na de lunch gaan we weer naar de Solemio Spa en ondertussen komt de zon ook steeds vaker door. Na ons tweede rondje sauna is het op een enkele wolk na, strak blauw. Dus we zitten enige tijd heerlijk op het bankje buiten voor de sauna en als we weer terug zijn in de hut, kunnen we de ligbedden nog heerlijk in de zon plaatsen om daarvan te genieten met een goed boek en even kort internet gebruik via de laptop en het netwerk van het schip, want we varen te ver uit de kust om met onze telefoons verbinding te hebben met een netwerk.

Gibraltar

Om vier uur belt Jeroen de tourdesk en we kunnen inderdaad omboeken naar de Duitse excursie. Dat valt weer mee.

Het is ongeveer tien voor half zeven als we bij de ingang van het restaurant staan te wachten om naar binnen te mogen. We hebben een sterke voorkeur voor een tafel en dus moeten we er op tijd bij zijn. Maar vandaag zijn er meer mensen die al vroeg voor de deur staan, want we staan er nog maar net of er volgen er meer. Heeft er misschien mee te maken dat we straks door de Straat van Gibraltar varen.

Vandaag hebben we een gerecht waarvoor je tegen de verwachting in, zowel vork, mes en lepel krijgt. Welk gerecht zal dat zijn? En als ik dan zeg: Uiensoep?

Vannacht gaat de klok dan dus een uurtje terug. Morgen weten we of we vroeg naar ontbijt zijn, of dat we hat vanavond laat gemaakt hebben.

De Uiensoep

One thought on “Van Barcelona naar Lissabon, Zeedag.

  1. Aafje schreef:

    Uiensoep dat is ook een van die lekkere soepen
    die je zelf niet zo goed kan maken ik in ieder geval
    niet .

Comments are closed.