Donderdag 15 juli 2010

DSCF7965_resizeKatjes, wandelen en afscheid

Een slechte ochtend. We liggen nog half in coma als we wakker worden van slaande deuren. Tot vandaag waren alle ochtenden rustig en zelfs het geluid uit de ontbijtzaal vlak naast onze kamer was nooit hoorbaar. Deze ochtend was dus anders helaas. Omdat het doorgaat, gaan we toch maar eens kijken en de beheerder van het hotel is ook op zoek. Wij haken daarom af en korte tijd later is het ook weer rustig. Achteraf bleek een vroeg vertrekkende gast zijn deur open te hebben laten staan…

Het ontbijt is weer heerlijk en de poes die we Pruttel noemen, is weer aanwezig. Op een gegeven moment krijgen we in de gaten dat ze niet alleen is maar dat ze met grotere stukken vlees naar een palmboom loopt waar 3 hele jonge kittens zitten. Als we wat later gaan kijken liggen 2 kittens bij Pruttel te drinken en de derde kijkt onderzoekend in het rond. We brengen wat kip en kitbits. Dat laatste moeten ze eerst even onderzoeken.

MINOLTA DIGITAL CAMERADan gaan we op weg naar Karlovassi om bij Potami een wandeling te maken die leidt naar een waterval. We weten van te voren al dat we die niet zullen zien, want de laatste 100 meter kun je niet over land afleggen, maar moet je door het water lopen en zwemmen. Daar hadden we vandaag even geen zin in en daar het vakantie is, doen we dat dus niet. De wandeling tot het punt waar mensen zich omkleden voor de waterwandeling is op zich al mooi en geeft ons een goed gevoel. Zonder te weten waar we precies gaan uitkomen, klimmen we een steile houten trap op, die op de meeste plekken zo smal is dat je hoopt geen tegenliggers te krijgen. De klim is hoger en zwaarder dan we verwacht hadden en boven gekomen staan we bij een taverna. We bestellen water en cola, maar beiden hebben een lauwe temperatuur.

Dan gaan we weer naar beneden en dat is een heel gedoe want nu hebben we veel tegenliggers. De trap loopt ook niet lekker, treden liggen scheef en zijn soms heel klein. We zijn beneden en lopen weer terug naar de auto.

We lunchen in Karlovassi bij een tentje aan het strand, waar we eerder geweest zijn. We weten al wat we willen, een pita gyros. Dat was de vorige keer goed bevallen.

De tank is nog behoorlijk gevuld dus gaan we maar een stuk toeren. We rijden langs verschillende bergdorpjes: Leka, Kastanea, Kosmadei en Marathokampos en hebben regelmatig een schitterend uitzicht.

DSCF8023_resizeTegen half 4 gaan weer in ruststand bij en in het zwembad en Jeroen daalt nog een keer af naar het strand om even zout water te happen.

Tegen 7 uur rijden we voor de laatste keer naar Kokkari voor een diner. Het laatste avondmaal op Samos. We gaan naar Stathis waar we eerder geweest zijn en proberen weer eerst tzatziki te bestellen om daarna een saganaki en dolmadakia te krijgen als voorgercht, maar dat begrijpen die Grieken niet en dus komt dat alles weer tegelijk. Het smaakt gelukkig wel goed. Als hoofdgerecht neemt Co deze keer de giouvetsi (een pasta-ovenschotel met heerlijk kalfsvlees) en Jeroen gaat voor de kip van de dag. Wederom smaakt het weer lekker en ook de katten die langskomen genieten mee van de kip van Jeroen en kitbits. Een wat grotere rood-witte kater tikt voorzichtig tegen onze benen als hij weer trek heeft. We noemen hem daarom Taptap. Op een gegeven moment hebben vijf katten zich rondom ons verzameld maar de voorraad is op.

We krijgen nog een drankje van het huis, maar weten niet wat het is. Het heeft vaag iets van ouzo, maar de smaak is bloemiger. We vragen het de eigenaar maar verstaan niet helemaal goed wat hij nou zegt. We denken pastis, maar de eerste letter klonk meer als een m. Nou ja, dat zal wel een vraag blijven.

In het hotel nemen we nog een ouzo ter afsluiting van de vakantie en betalen de rekening alvast want dat scheelt weer tijd morgenochtend. Daarbij kletsen we nog even met John, die deze avond dienst heeft en net zijn vrouw aan de lijn heeft. We komen er nu achter dat dat Jenina is, die elke ochtend hier bij het ontbijt helpt. John geeft de telefoon even aan Jeroen die even niet weet wie hij nou aan de lijn heeft.

Nog wat kattenverhalen over en weer en dan gaan we naar de kamer. Inpakken, verhaaltje schrijven, foto’s naar laptop over zetten en dan slapen maar.

DSCF7991_resizeMorgen naar huis. We hebben een fijne vakantie achter de rug, maar vinden het ook weer prima naar onze eigen katten te gaan. We hebben veel gezien, heerlijk gerust en het was elke dag mooi warm zonnig weer. Misschien wel weer even lekker om het iets minder warm te hebben. Volgens John is het hier vooral in mei schitterend met wilde orchideeën en veel andere bloemen. Voor wie ook eens naar Samos gaat: probeer het aantal kerkjes, kapelletjes en kloosters te tellen en stuur ons je antwoord. Verder een prijsvraag voor een leuke nieuwe strandnaam. Als voorzet geven wij: Inmenakia.

Mochten we morgen nog iets bijzonders meemaken, dan plaatsen we dat nog, maar anders geldt nu:

The End