Paleo Karlovasi

DSCF8361_resizeDonderdag 4 juni 2015

Vandaag is alweer onze laatste dag op Samos. Wat gaat de tijd toch snel… Het is zonnig en warm vanmorgen, maar het is wel wat heiig. Bij het ontbijt schrikken “onze” katten op als er een dame met een kattenmandje het hotel binnenkomt. Eentje rent heel hard weg en de andere is toch wel nieuwsgierig. Het blijkt dat er twee kittens in de mand zitten, die de vrouw uit een nestje heeft overgenomen.

DSCF8370_resizeNa het ontbijt met o.a. vers gemaakte cake van Elpida, lezen we weer even de krant op ons balkon. Daarna rijden we weg voor een laatste wandeling op het eiland. We rijden westwaarts naar het bergdorpje Leka. Vlak vóór het dorpje slaan we een zijweggetje in en parkeren daar de auto. Van hieruit lopen we naar het doel van vandaag: de kerk Agia Triada in Paleo Karlovasi. Deze ligt hoog op een uitstekende rots en hebben we daarom al vaker gezien in het voorbij rijden.

DSCF8371_resizeHet is een pittige afdaling en met het zonnetje erbij is het behoorlijk warm vandaag. Aan de rand van het dorp zigzaggen we door een paar steegjes naar beneden en komen we op het centrale plein. Dan is het weer omhoog klimmen naar het kerkje, waar we beloond worden met mooie uitzichten over Karlovassi, de haven en de omliggende heuvels. We gaan weer dezelfde weg terug en dat betekent nu dus een pittige stijging met datzelfde warme zonnetje… Het petje van Co houdt het daarom niet droog…

DSCF8375_resizeTerug bij de auto rijden we naar de haven van Karlovasi en zoeken daar in de buurt het strandtentje op waar we 5 jaar geleden ook een paar keer geweest zijn. Ze hadden daar toen heerlijke pita gyros en gelukkig blijkt dat ze er nog steeds zo lekker zijn!

We rijden weer terug naar het hotel en gaan daar nog even lekker bij het zwembad zitten lezen. Als Jeroen zijn boek uit heeft, maken we ons op voor het laatste diner in Kokkari. We sluiten deze vakantie af bij restaurant Stathis. Co neemt weer de Griekse vleesschotel en Jeroen kiest voor de giouvetsi. De buurtkatten worden vandaag extra verwend met gasten die vis besteld hebben. We spreken nog even een Nederlandse vrouw die ook dol is op katten en hier een zak brokjes voor ze gekocht heeft. Bij de rekening krijgen we nog een laatste ouzo en dan zit het erop…

P1050845_resizeMorgen rijden we rond 8:15 uur weg naar de luchthaven dus we zullen een beetje op tijd op moeten staan. We gaan ervan uit dat we nog weer eens terug zullen komen op Samos want het is ons allemaal weer prima bevallen en we hebben nog steeds niet alles op het eiland gezien.

Morgen dus de reis naar huis. Als daar iets over te melden valt, zullen we dat nog plaatsen, maar anders is dit het laatste verslag en danken we jullie voor het lezen.

DSCF8351_resize

One thought on “Paleo Karlovasi

  1. Ed en Willem schreef:

    Mannen, als jullie dit lezen zijn jullie waarschijnlijk al in Nederland. Het waren leuke verhalen en mooie foto’s. Jullie komen gelukkig hier ook met zonnenschijn aan.
    Groet.

Comments are closed.