Dagje in Santos

We zijn redelijk vroeg wakker. Het wordt vandaag een warme dag van ongeveer 35 graden. Maar eerst even de ochtendrituelen en dan naar het ontbijt. Daar is het rustig en we kunnen zelf een tafeltje uitzoeken. Keuze genoeg hoewel iets minder dan in Sao Paulo, maar genoeg om te veel te eten.

Kort even terug naar de kamer en dan gaan we richting strand voor een wandeling langs de boulevard met als tussenstop het gemeentelijke aquarium. Niet groot, maar toegang kost omgerekend ook nog geen 2 euro per persoon. Voor die prijs is het best leuk om weer even in de verkoeling te zijn en naar vissen te kijken.

Ook zit er een groep pinguïns en eerst lijken die wel een kleine ruimte te hebben tot we ontdekken dat ze onder ons door naar de andere kant kunnen zwemmen waar nog een iets grotere ruimte is.

Na dit bezoek lopen we verder langs de boulevard. We maken een tussenstop bij een pier waar gevist wordt en waar we water kopen om even wat vocht aan te vullen. Dan lopen we nog een stuk verder en zien een flinke tanker binnen komen in de haven.

Na enige tijd vinden we het mooi genoeg om weer om te keren en dezelfde route terug te lopen. De stappenteller staat bij aankomst in het hotel op bijna 8000 stappen.

Even bijkomen en dan voor lunch naar het foodcourt in het winkelcentrum, waar we ieder een footlong bestellen bij de Subway. Gelukkig spreekt de dame die ons helpt voldoende Engels om onze wensen kenbaar te maken en als we de broden krijgen, is er ook een tafel vrij om in alle vakantie-rust van de lunch te genieten.

Daarna gaan we nog een ijsje halen. Hier krijg je een klein lepeltje met een beetje ijs van de smaak die je overweegt zodat je kunt proeven of je die lekker vindt. Leuke service. We bestellen ieder een ijsje van 2 bollen en eten die staande op totdat de dame van de Gelateria ons wijst op de krukjes waar we even op kunnen zitten.

Vanmiddag gaan we even lekker van het zwembad in het hotel genieten. We zijn de enigen en dus dobberen we bijna een uur heerlijk rond in het water. De tijd vliegt toch weer om en voordat we voor diner gaan kijken, lezen we nog wat op de kamer.

Santos is met name een stad om heen te gaan als je van strand houdt. Het heeft verder niet veel toeristische attracties, voor zover wij hebben kunnen zien. Wel zagen we nog een oud fort aan de andere kant van het water in de plaats Guaraujá, wat ook te bezoeken blijkt. Maar we konden op dat moment niet ontdekken hoe je daar makkelijk kon komen met een bootje en vooral ook hoe weer terug. Zwemmen was geen optie vanwege teveel scheepvaart. Verder is er midden in de stad nog een heuvel waar je met een kabeltreintje op kunt komen. Misschien is dat nog iets voor een volgend bezoek.

Morgen hopen we bij het openen van de gordijnen de Costa Favolosa te zien liggen in  de haven. Dan is het inschepen en op naar Rio!

2 thoughts on “Dagje in Santos

  1. Henk schreef:

    Leuke dag ondanks de warmte

  2. Sandra schreef:

    Lekker dagje zo

Comments are closed.