De oversteek naar Europa, Zeedag 2 van 5

Vrijdag 10 mei 2024

Gisteravond zijn we dus eerst naar de VIP cocktail geweest. We spraken even kort met de kaptein, Andrea Bardi. Hij was afgelopen zomer ook de kapitein op de Groenland cruise en herinnerde zich nog wel de dichte zeemist waar we een paar dagen doorheen moesten varen. Deze zomer gaat een collega van hem met dit schip naar Groenland toe, met hopelijk betere weersomstandigheden daar. Verder spreken we nog even kort met de hostessen Stephanie en Celine.

De bijeenkomst verloopt verder standaard: live muziekje, hapje, drankje, presentatie van de kapitein en de directie, even proosten en een dansje. Dit keer vragen de dansleraren ons ook ten dans, maar dat slaan we af met onze twee linkervoeten. Bij de uitgang mogen we nog even poseren voor een foto, waaraan de kapitein later digitaal zal worden toegevoegd, denken we.

Gisteren konden we trouwens ook onze paspoorten weer ophalen. Die waren in Santos bij het aan boord gaan ingenomen door het personeel van Costa. Het maakt het makkelijker voor de autoriteiten van Brazilië om iedereen te controleren en het schip bij aankomst in de havens sneller vrij te geven. De komende havens zijn allemaal in de EU, dus nu konden we de paspoorten alweer terug krijgen. Hoewel dit een gebruikelijke gang van zaken is, als je met een cruiseschip buiten de EU reist, voelt het voor sommige passagiers ongemakkelijk om hun paspoort af te moeten geven. Het lijkt ons in ieder geval veiliger dat het niet gestolen kan worden, als je het in Brazilië mee aan land zou willen nemen.

Foto met de kapitein juli 2023

Na het diner van gisteravond zijn we op uitnodiging van barvrouw Thais een glaasje port gaan drinken in de wijnbar. Het is er lekker rustig, dus zo kunnen we mooi even bijpraten met haar. Zij woont gelukkig niet in de regio van Brazilië die getroffen is door het recente noodweer. Maar ze maakt zich wel zorgen over de vele mensen die daar alles kwijt zijn geraakt. Gelukkig blijkt het Braziliaanse volk wel heel behulpzaam voor elkaar.

Aan de Grand Bar is het ook weer gezellig met personeel en gasten. We krijgen van barman Regalado een variatie op de Disaronno, namelijk een Amaretto Sour, die lekker fris smaakt. Voordat de “black & white party” daar tegen middernacht losbarst, haken wij af en gaan we lekker slapen.

Vandaag wordt de klok opnieuw een uurtje vooruit gezet om 12:00 uur. Na de ochtendrituelen en het ontbijt gaan we weer onze wandeling op dek 11 maken. We smeren ons nu goed in met zonnebrand crème. Gistermiddag zijn we namelijk hier en daar toch wat verbrand, ondanks dat we in de schaduw op ons balkon zaten.

De temperatuur is nog flink hoog hier op de oceaan. En verder zijn de weersomstandigheden wat wisselvallig. We beginnen te lopen in de zon, maar halverwege onze wandeling zien we een donkere lucht opdoemen in de verte. We kunnen nog net ons uurtje afmaken, voordat de bui overkomt. Na een koffie en een cola bij Russell aan de back-pool bar, lezen we de krant totdat het alweer lunchtijd is.

Daarna gaan we weer een rondje stoombad en bubbelbad doen in de Spa. Bij het afkoelen buiten ziet Co ze weer eens vliegen, ja, vliegende vissen dan. Die zien we meestal wel tijdens een oversteek van de Atlantische Oceaan. Blijft een mooi gezicht hoe ver sommige over het water kunnen scheren, totdat ze weer onder de golven verdwijnen.

Bij de central-pool bar halen we weer wat te drinken. Hier is nu een basis salsa dansles gaande. Kan mooi van pas komen, als je vanavond op de Gala avond mooi voor de dag wilt komen op de dansvloer. Wij gaan wel weer gewoon aan de bar zitten in ons nette pak.

One thought on “De oversteek naar Europa, Zeedag 2 van 5

  1. Sandra schreef:

    Dat de temperatuur zo hoog zou zijn, had ik weer niet bedacht afijn ik heb er ook geen verstand van. En dan die regen iedere keer is dat normaal of hoort dat niet bij die plek in dit seizoen?

Comments are closed.