De oversteek naar Europa, Zeedag 3 van 5

Zaterdag 11 mei 2024

Even terug naar gisteravond. Het was Gala-avond, wat betekent dat je verwacht wordt in je netste kleding. Wij hebben onze pakken inclusief stropdas aan als we naar het diner gaan. We willen vroeg zijn zodat we in het restaurant nog even een foto kunnen maken voordat er veel andere mensen zijn.

Als we bij het restaurant komen is het echter nog dicht en dus lopen we nog even naar buiten. Daar is de zon bezig onder te gaan en het leek ons leuk om dan met dat op de achtergrond een selfie te maken. Maar voordat we daarvoor klaar staan, komt er een Braziliaanse man op ons af en gebaart hem de telefoon te geven zodat hij de foto van ons kan maken. Wij zelf vinden het een mooi plaatje.

Dan is het restaurant open en gaan we weer van een uitstekend diner genieten waarna we doorgaan naar de Wijnbar op dek 5 en weer een glas witte wijn nuttigen.

Volgende stop is de Grand Bar maar daar is het erg druk. We kunnen uiteindelijk wel een plekje bemachtigen aan de bar maar niet waar we graag zitten. Maar goed, kwestie van wachten en als straks de tweede dinerzitting begint wordt het vanzelf weer een tijdje rustig. En zo geschiedde en konden we onze favoriete plekken weer innemen.

Vanmorgen zijn we weer vrij op tijd wakker. Het weer ziet er goed uit en we gaan ontbijten. We raken aan de praat met een andere gast naast ons en als we voldaan zijn met natuurlijk weer wat teveel eten, gaan we naar de hut waar Co voor de wandeling even van shirt wisselt.

We wandelen een uurtje op dek 11, kijken naar vliegende vissen en dan gaan we naar de cabine waar we nog iets meer dan een uur hebben voor de lunch. We lezen de krant en gaan daarna voor de lunch weer naar dek 4.

Wederom gaat om 12 uur de klok een uur vooruit en hebben we dus weer een kortere middag. Blijft toch wel beter bevallen dan een kortere nacht.

Na de lunch gaan we naar het C-Dream boekingskantoor. Hier kun je cruises boeken, maar wij hebben een vraag. Waarom wij de kortingscodes die we met een cruise verdienen niet toegezonden krijgen. Het precieze antwoord kan de vriendelijke Braziliaanse dame ons niet geven, maar ze kan ons wel de nog openstaande geldige code geven. We raken wat verder aan de praat en het wordt bijna te gezellig om weg te gaan.

We gaan even langs de shops, maar wat kleding betreft is er weinig voor heren en zijn we dus snel klaar. Tijd om te gaan lezen op ons balkon. Door dat uurtje de klok vooruit, schiet dat toch ook al aardig op. Straks ook nog even langs het kantoor van de Costa Club want waarschijnlijk kunnen we daar wel het antwoord krijgen waarom we de codes niet toegezonden hebben gekregen. Een rustige dag maar toch weer omgevlogen. Beslist niet saai maar lekker relaxt.

2 thoughts on “De oversteek naar Europa, Zeedag 3 van 5

  1. Henk schreef:

    Goede fotograaf en 2 mooie modellen

  2. Sandra schreef:

    Inderdaad een mooie foto! Ik denk inderdaad bij zeedag, dat dat gaat vervelen maar het is natuurlijk ook wel relaxt en genoeg te doen aan boord

Comments are closed.