De oversteek naar Europa, Zeedag 5 van 5

Maandag 13 mei 2024

Na het diner van gisteravond gingen we weer bij de Wijnbar langs, voor een glas lekkere witte wijn. Ook krijgen we er wat borrelhapjes bij, waaronder blokjes kaas en worst en olijven. Na een leuk gesprek en als de glazen leeg zijn gaan we op pad naar de Grand Bar.

Daar aangekomen is het erg druk. Theater is uit en veel mensen hebben het diner erop zitten. We zullen niet meteen aan de bar kunnen plaatsnemen, denken wij. We lopen wel vast naar onze favoriete krukken en daar zitten twee mensen die we ondertussen al paar keer gesproken hebben.

We raken weer aan de praat en dan vertellen ze ons dat ze onze krukken voor ons hebben gereserveerd en dat ze zelf naar de Atrium bar gaan want daar is iets te doen. We mogen de krukken dus overnemen. Dat is boffen.

Een tijdje later wordt het weer rustig aan de bar. De tweede dinerzitting is begonnen en ook het theater geeft een tweede voorstelling. We zien de gasten van zojuist een andere kant op lopen van de Atrium bar af. Later horen we dat het daar zo druk was dat ze toch maar ergens anders gingen kijken.

Het is bijna 8:00 uur als we vanmorgen wakker worden en ons voorbereiden op het ontbijt. Vandaag geen klok meer verzetten. We verschillen nu nog 1 uur met Nederland, maar hebben de juiste tijd voor Tenerife.

We hebben gisteren ook een uitnodiging gekregen voor een bezoekje aan de Commando Brug.  Die begint om 10:45 uur, maar we zijn daar in juli vorig jaar al geweest en ook met de Toscana hebben we de brug bezocht. Het is een onderdeel van het Costa Club programma dat de mensen met de meeste punten naar de brug gaan en wat lager in punten naar theater of keukens. Het lijkt ons wel zo netjes om ons even af te melden en we lopen dus na het ontbijt even langs het punt waar de Nederlandse gastvrouw Celine spreekuur houdt en dat is ook deze ochtend. Onderweg boeken we snel even de lunch in de Teppanyaki.

We geven aan dat we de brug al een keer gezien hebben en dat het van het programma  uit wel jammer is dat je met veel punten dan altijd naar hetzelfde gaat. Daarop vraagt ze aan ons wat we dan zouden willen bezoeken. Het is een tijd geleden dat we de keukens bezocht hebben, dus dat lijkt ons wel leuk. Ze gaat even bellen en waarschijnlijk krijgen we binnenkort een uitnodiging voor een bezoek aan de keukens.

Vandaag een dagje vrij van rondjes lopen. Lekker de krant lezen op ons balkon en voor we het weten is het al weer tijd voor lunch. We gaan dus vandaag naar de Teppanyaki. Behalve wij zijn er nog twee Braziliaanse mannen aan onze tafel. De show kennen we wel zo’n beetje maar er wordt dit keer niet met gebakken ei gegooid om met je mond op te vangen. Smaken doet het weer uitstekend.

We hebben vandaag weer een lange middag, zo voelt het als je vier dagen een uur in de middag inlevert. Tijd om lekker weer even naar de Spa te gaan, daarna een cola te drinken bij de central-pool bar en dan door naar de hut om nog even lekker te relaxen.

Om 17:00 uur gaan we naar de Sunset Lounge op dek 12. Daar zijn we nog nooit geweest en willen daar toch eens kijken, mede omdat barman Don Jay daar werkt.

Bij de Sunset Lounge hebben ze speciale cocktails. Voor 3 euro bijbetaling met ons drankenpakket kun je die bestellen.

One thought on “De oversteek naar Europa, Zeedag 5 van 5

  1. Sandra schreef:

    Wat grappig dat ze “jullie” krukken bezet hebben gehouden. Moet je voor ieder diner reserveren?

Comments are closed.