Santa Cruz de Tenerife

Dinsdag 14 mei 2024

Gisteravond hebben we dus vóór het diner een cocktail gedronken in de Sunset Lounge op dek 12. We willen er eigenlijk alleen een colaatje doen, maar hier betaal je met ons drankenpakket voor elk drankje 3 euro extra. Dan willen we er ook wel een cocktail voor hebben. Ze serveren hier een aantal cocktails die bij andere bars niet te verkrijgen zijn. Wij kiezen voor de MJ, met rum, limoensap en passievrucht. Barman Don Jay maakt er een mooi plaatje van en het smaakt nog goed ook. Er staat hier een DJ te draaien en samen met de relax-banken en -stoelen geeft dat hier de echte lounge sfeer.

Als we voor het diner naar dek 11 gaan, ziet Co dat het schip een bocht aan het maken is en een stuk langzamer vaart. Er staat een medewerker met een verrekijker, maar er blijkt gelukkig geen man overboord. Als we eenmaal aan tafel zitten, komt er een omroep. De Spaanse kustwacht heeft ons schip verzocht om assistentie te verlenen voor een schip in de buurt. Verschillende mensen lopen nu natuurlijk naar buiten om te gaan kijken, en Jeroen is ook wel nieuwsgierig. Het blijkt te gaan om een klein bootje vol met vluchtelingen, zo lijkt het. We varen op dit moment tussen Senegal en de Canarische Eilanden in. Op dit stuk proberen heel veel mensen de levensgevaarlijke oversteek naar de EU te maken.

We varen een tijdje naast het kleine bootje, maar verder vindt er geen actie plaats. Na enige tijd volgt weer een omroep. Het bootje is niet in moeilijkheden en heeft ook niet om hulp gevraagd. De kustwacht van Rabat en Las Palmas nemen het van ons over en ons schip kan weer verder varen. Zo zie je maar weer dat je zelfs op een cruiseschip niet helemaal aan de wereldproblemen kunt ontsnappen.

We vervolgen onze avond weer aan de Grand Bar met de gebruikelijke drankjes. Het is Italiaanse avond en dat begint eerst met wat knullige dansjes op de dansvloer (het had ook een klompendans kunnen zijn). Later om 23:00 uur barst het feest los met Italiaanse meezing klassiekers als Gloria van Umberto Tozzi. Het is weer gezellig en zo liggen we weer iets later in bed dan gepland.

De zee is wat onrustig vannacht, met name door de harde wind hier. Evengoed worden we redelijk uitgerust wakker en gaan naar het ontbijt. Als we terug zijn in de hut zien we op het balkon dat we Tenerife naderen, duidelijk herkenbaar aan de hoge vulkaan El Teide. Aan de andere kant van het schip zien we Gran Canaria liggen.

Na de krant en de koffie is het alweer bijna tijd om te lunchen. Deze begint namelijk een half uurtje eerder, vanwege de aankomst op Tenerife om 13:00 uur. We zitten te eten als het schip in de haven van Santa Cruz aanlegt en vooral de obers worden daar reuze enthousiast van. Ze zijn dolblij om weer eens land onder de voeten te kunnen hebben, hoewel niet iedereen tijd in zijn schema heeft/krijgt om het schip af te gaan.

We gaan vanmiddag een wandeling door de stad maken, want daar zijn we bij eerdere bezoeken aan Tenerife nooit aan toe gekomen. We hadden toen altijd een excursie geboekt staan. Het schip ligt op een steenworp afstand van het centrum. Vandaar dat deze haven ook zo populair is bij de crew.

Als eerste lopen we naar de Plaza de España, waar we – zoals iedereen – een foto willen maken bij de letters. Vervolgens gaan we door naar de belangrijkste kerk van de stad, de Iglesia de Nuestra Señora de Concepción. De kerk is helaas gesloten, zodat we hem van binnen niet kunnen bewonderen.

In de verte zien we het markante gebouw van het Audiotorio de Tenerife, ontworpen door de bekende architect Santiago Calatrava. We besluiten er heen te lopen, omdat we het eerder alleen vanuit een excursie-bus hebben kunnen zien. Het staat aan de kustlijn en doet een beetje denken aan het Sydney Opera House.

Dan lopen we terug naar het oude centrum van de stad en komen uit bij het Teatro Guimerá. Hier zien we een paar terrasjes en we vinden het wel tijd voor een verfrissend colaatje. Daarna gaan we weer terug richting de haven, waar ons schip ligt te wachten. In de terminal zien we nog een leuke pluchen stier, die verder met ons mee mag reizen.

We vertrekken hier om 20:00 uur. Dan verwachten we weer aan de bar te zitten. Het is vanavond Latin Night. We zullen zien wat dat weer aan gezelligheid oplevert.

3 thoughts on “Santa Cruz de Tenerife

 1. Bärbel Wagner schreef:

  Vielen Dank für die schönen Fotos

 2. Aafje schreef:

  Mooie foto’s voor mij heel herkenbaar . Fijn dat jullie alle namen nog benoemen van kerken en gebouwen Even een NL nieuwtje
  We hebben een nieuw cabinet
  Nu ja bijna . Neem er maar een extra cocktail
  Op ?En ? Ik hoor het wel
  Lieve groeten Aafje

 3. Sandra schreef:

  Wat een leuke foto van jullie met die bloemen op de achtergrond! En wat een lieve stier!

Comments are closed.