Een dagje de mist in. Narvik dag 2.

Donderdag 14 juli 2022

Vanmorgen doen we rustig aan, want onze excursie is pas vanmiddag. Bij het ontbijt weet onze ober Melvin inmiddels precies wat we willen bestellen. Hij vraagt alleen maar of we vandaag weer hetzelfde willen, en daarna verschijnt alles automatisch op tafel. Wat een geweldig geheugen moeten deze medewerkers toch hebben!

De ochtend brengen we door in onze hut, met wat leeswerk en internet. Daarna gaan we iets eerder naar dek 9 voor de lunch dan normaal, omdat we om 12:45 uur gaan verzamelen voor de excursie. Het weer ziet er helaas niet denderend uit, zeker niet voor ritje met de kabelbaan. Er is veel laaghangende bewolking. Maar goed, we zullen zien.

Met de bus maken we eerst een rondrit door het centrum van Narvik. Grappig is dat we daarbij een heel stuk dezelfde route rijden, als waar we gisteren gewandeld hebben. Bij de jachthaven maken we een fotostop. Van hieruit kun je ook de Hålogaland brug zien, die over het Rombaksfjord heen gelegd is.

Daarna rijden we door de wijk Vassvik, waar veel oude monumentale houten huizen staan. Deze hebben gelukkig bijna allemaal de zware bombardementen tijdens de Tweede Wereldoorlog overleefd. In deze wijk staat ook de grote kerk van Narvik, waar we gisteren langs gewandeld zijn. Hier maakt de bus weer een stop en kunnen we ook even in de kerk zelf kijken.

Na de rondrit volgt de hoofdattractie van vandaag, de kabelbaan naar de Narvikfjellet. Met deze gondels kun je in de winter naar het uitgebreide ski gebied hier. In de zomer zou je kunnen genieten van het mooie uitzicht over Narvik, het fjord en de omliggende bergen. Maar helaas, de lucht zit bij het dalstation al potdicht en het ziet er niet naar uit dat we straks op 652 meter hoogte al boven de wolken uit zullen komen.

Evengoed is het wel leuk om het ritje met de kabelbaan te maken. En boven in het restaurant genieten we dan maar van een colaatje bij het raam. In het bergstation hangen nog een paar foto’s aan de muur, van hoe mooi het hier kan zijn met de midzomernachtzon, of in de winter met het noorderlicht. Maar goed, wij moeten vandaag tevreden zijn met mist en wat miezer regen.

We gaan weer naar beneden met de gondels en daar staat de bus al klaar om ons naar de haven te brengen. Daar ligt trouwens naast ons schip een hele luxe jacht, de Calypso. Jeroen heeft op internet opgezocht dat je dit kunt huren. Dat is dan wel voor de echte liefhebber, want een weekje kost 135.000 euro, exclusief de kosten voor de bemanning… We gaan toch maar weer gewoon aan boord van de Costa Fortuna.

Om het weer te compenseren gaan we onszelf op een ijsje trakteren. Daarna kijken we vast op het menu voor wat we vanavond gaan bestellen. Gisteren hebben we als tweede dag op een rij twee hoofdgerechten besteld. Het is fijn dat ze tegenwoordig weer twee vleesgerechten hebben maar daardoor soms weer moeilijker om te kiezen. Zal het vanavond weer het geval zijn of kiezen we weer een pasta-gerecht?

Om 18:00 uur vertrekt het schip uit Narvik. Vanaf nu gaan we weer zuidwaarts varen. Volgende stop is Bodø, waar we morgen om 8:00 uur zullen aankomen.

4 thoughts on “Een dagje de mist in. Narvik dag 2.

 1. Aafje schreef:

  Jammer van de mist en regen .
  Maar na regen komt zonneschijn

 2. Ava schreef:

  Jaammer van de mist, maar jullie foto’s blijven heel leuk om te zien. Ik hoop dat het weer de komende dagen beter zal zijn, vooral natuurlijk het zicht! Jullie zijn de meest ervaren cruise-gangers die ik ken, deze reis gaat langs schitterende natuur, maar die moet niet in de mist verborgen blijven. Veel geluk met het vervolg.

 3. Anneke schreef:

  Wel jammer dat het wereldje zo klein is door de mist.

 4. Sandra schreef:

  Ik zag de foto’s op Facebook en dacht WOW dat jullie dat gezien hebben met die bewolking maar dat hebben jullie dus niet gezien

Comments are closed.