Laatste zeedag van de cruise, op weg naar Doha, Qatar

Woensdag 13 december 2023

Het plaatsen van de datum voelt toch steeds weer vreemd. Zittend op het balkon in de warme zon en dan “december” moeten schrijven. Nou we genieten er nog maar van want we gaan nu snel richting het einde van de cruise.

Dit olifantje troffen we vandaag op bed aan.

Maar eerst even terug naar gisteravond. Nadat we weer een gezellige avond aan de bar hebben gehad, gaan we nog even bij de Costa shop langs want de verkoper zou voor ons uitzoeken hoe hoog het schip is. Waar we ook zoeken, op internet in de gegevens aan boord, we vinden alleen de lengte van het schip (337 meter), de breedte van het schip (44 meter, soms wordt iets minder breed genoemd) en de diepgang (8,6 meter), maar nergens is te vinden hoe hoog het schip boven het water uitsteekt.

Het schip heeft als hoogste dek, dek 19. Dek 3 ligt iets hoger dan de kade als het schip aanlegt. Dek 13 bestaat niet. Helaas heeft de verkoper het nog niet kunnen achterhalen. Het lijkt ondertussen het best bewaarde geheim hier aan boord. We geven het nog niet op. We hopen de kapitein  nog een keer te treffen.

Het is kwart voor 10 in de ochtend als er een oproep is aan alle Nederlandstalige gasten om naar het theater te komen voor een uitleg over de dag van vertrek. Op zich weten we dat allemaal wel, maar we zijn nieuwsgierig of er ook iets gezegd wordt over de mogelijkheid langer die dag op het schip te blijven of na een uitstapje weer terug te kunnen aan boord. Onze vlucht gaat immers pas rond 2:00 in de nacht en waar ga je heen met al je spullen? Zes jaar geleden was het zo goed geregeld dat we zelfs tot 15:00 uur over de hut konden beschikken. Helaas krijgen we hierover geen duidelijkheid.

Wel wordt er een soort afscheidsparade gedaan van vertegenwoordigers van diverse afdelingen. Alle 1600 medewerkers kunnen natuurlijk niet daarbij aanwezig zijn, maar er is een flinke delegatie.

Het is bijna 12:00 uur en we gaan naar het achterdek op dek 16. Hier vind in de openlucht een optreden plaats door verschillende medewerkers waaronder Paul, onze kelner in het restaurant. Er zijn dansjes, er wordt gezongen en Paul doet dingen met zijn stem……. Nou ja, Zie zelf maar.

Na de voorstelling is het te laat om nog in het restaurant te gaan lunchen. Nog maar een keertje naar de Salty Beach dan maar. Ach, we hebben dat ruim 2 weken vermeden dus mag het wel een keer twee dagen achter elkaar.

Daarna gaan we een rondje sauna doen gevolgd door een bezoekje aan de Infinity bar achterop. Het is daar lekker zitten in de schaduw en Mark maakt weer wat speciale drankjes voor ons. Wat het was???? Hij is creatief met drank.

Straks weer galant naar het diner. Komende nacht hebben we een uurtje extra want voor Qatar gaat de klok een uur achteruit. Tja, we zien dat onze excursie al om 7:30 uur moet verzamelen dus toch vanavond maar niet te laat maken.

2 thoughts on “Laatste zeedag van de cruise, op weg naar Doha, Qatar

  1. Saskia schreef:

    Herkenbaar, ik loop hier het hotel in, is alles versierd in kerst! Zo raar, 26 graden en een kerstboom

  2. Sandra schreef:

    Wat een kunstwerk die olifant 😉
    Wat een kunstenaar die man met zijn stem! Het zou mij wat te lang duren maar apart is het wel.

Comments are closed.