Zeedag onderweg naar Muscat

Maandag 11 december 2023

Het leek er gisteravond op dat we een wisseling in de bezetting van de Grand Bar en de Granducato bar zouden krijgen. In de Grandbar hoorden we dat dat er ging komen, maar toen we later aan de Granducato bar zaten bleek dat er toch weer iets veranderd was en dat we de vertrouwde bezetting bleven houden. Wel zo lekker voor die laatste dagen. Het voelt nu zo vertrouwd.

Gelukkig, vandaag weer een relaxed dagje op zee. We zijn wat later dan normaal bij het ontbijt en dat wordt opgemerkt door een paar aardige Franse gasten waar we af en toe een gesprekje mee hebben. We doen het rustig aan vandaag. Co bestelt eerst de eggs benedict en daarna de wafels om twee bakjes Nutella op leeg te smeren.

Douchestraat waarbij je achter elkaar 4 verschillende douches doorloopt. Achteraan ingang Hamman

Na het ontbijt gaan we handdoeken halen om een plekje op te zoeken op het achterdek. Op ons balkon is het lastige dat waar de wind niet te sterk is, de zon dat wel is. Je zou bijna naar het Nederlandse weer verlangen.

Afkoelen in sneeuwcabine

Maar op het achterdek is het ook vooral zonnig. Eerst gaan we nog een bankje proberen waar deels zon is, maar het is al snel toch zweten zonder er iets voor te doen. Dan komen we op het idee om op een bankje bij de bar te gaan zitten.

Zoutkamer

Hoewel de bar nog niet open is, zijn daar wel een paar bankjes lekker in de schaduw. Het is 10:00 uur en de bartenders beginnen wel met het op orde brengen van de bar die om 12:00 uur open gaat. We vragen wel even of het niet vervelend is als we daar gaan zitten, maar daar is geen bezwaar tegen.

Op dit schip zijn de bars niet uitgerust met rolluiken of andere schermen om de drankvoorraad af te sluiten als de bar gesloten is. Dat betekent dat alles uit de rekken moet. In dit geval bij de Infinitybar moeten er ruim 200 flessen drank, vele glazen, machines en andere benodigdheden tevoorschijn gehaald worden en op hun vast plek gezet worden. Alles uit het hoofd. En dan te bedenken dat minstens de helft puur decoratief is.

Voordat we gaan lunchen, gaan we nog wat drinken in de Kartell bar. We besluiten vandaag licht te lunchen namelijk een pannenkoek en een ijsje bij de Gelatria. Hierdoor zijn we ook sneller klaar. Bij de hut treffen we het bericht aan dat de excursie die we voor Dubai geboekt hebben, onvoldoende deelnemers heeft om door te gaan. We worden verzocht om vanaf 16:00 uur bij de tourdesk langs te komen.

Door de snelle lunch zijn we ook extra vroeg in de sauna. Het is er niet druk, maar dat is natuurlijk ook door het mooie weer. In dit verslag wat foto’s van de faciliteiten. Helaas zit er nog een net over het bad heen, maar het geeft een indruk.

Zo schuift alles wat naar voren. We gaan naar de Infinitybar op het achterdek, maar een plekje aan de bar zonder zon is niet beschikbaar. Wel net iets van de bar af, waar parasols zijn opengeklapt. We worden gewoon opgemerkt door de bartenders dus onze drankjes komen al snel. Eerst ons gebruikelijke Pepsi Zero en daarna heeft Mark weer iets nieuws voor ons gemaakt, een lichte sangria. Lekker fris. Ook maakt Mark weer wat shotjes voor de mensen aan de bar maar laat ons ook meedoen. Het was een black russian. Ook lekker.

Dan loopt het tegen vier uur en gaan we naar de tourdesk. We zijn niet de enigen. Het is behoorlijk druk, maar we zijn redelijk snel aan de beurt. Helaas is er geen leuk alternatief in het aanbod, uitgaande van Engels of Duits, behalve een dure helikopter-tour of met een 4X4 door de woestijn. Dat laatste hebben we 6 jaar geleden gedaan en het eerste vinden we te duur. Dan krijgen we als tip dat wellicht de Hop on Hop Off bussen een goede oplossing zijn. Daarvoor kunnen we desnoods aan land nog tickets kopen. We nemen dit idee mee.

Ondertussen hebben we ons cadeau van de Costa Club ontvangen. Onze butler heeft geregeld dat we het scheepsmodel hebben gekregen. Mooi, dan hoeven we die niet te kopen voor onze collectie. Blij mee.

We gaan naar de hut om het verslag te schrijven. Op ons balkon is dat wel te doen. Er is geen zon en de wind is te doen. We hebben een paar keer zo buiten gezeten en het roept het gevoel op dat je de test van het TV-programma “Wie is de Mol” gaat maken. Maar gelukkig valt er vandaag geen enkele kandidaat af.

2 thoughts on “Zeedag onderweg naar Muscat

  1. Henk schreef:

    Mooie spa heren daar is het vast prettig vertoeven.

  2. Sandra schreef:

    Zo die spa ziet er goed uit, ik snap wel dat jullie hier vaak vertoeven! En wat een werk al die flessen, ze zijn niet goed wijs hoor!

Comments are closed.