Zeedag op weg naar Måløy.

Zaterdag 16 juli 2022

Gisteravond was het weer erg gezellig aan de bar in het Atrium. Later in de wijnbar bestelden we dit keer een Rozès port uit 2011. We kregen er een hele schaal met hapjes bij geserveerd, wat een service!

Vandaag hebben we een rustig dagje op zee. We slapen een beetje uit en komen wat later bij het ontbijt in het restaurant beneden. Daar verrast ober Melvin ons met een origami-papegaai. Harstikke leuk en een knap staaltje vouwwerk!

We gaan onze wandeling maken op dek 10. Er staat een frisse wind, dus de jas moet wel aan. De lucht ziet er wat vriendelijker uit, met hier en daar een stukje blauw en wat zon. Er is een ploegje medewerkers bezig om de ligbedden schoon te maken. Beneden ons op dek 9 probeert het animatie team vergeefs om een paar mensen te vinden voor een spelletje. Er laten zich helaas te weinig gasten buiten zien vanmorgen.

Na een uurtje wandelen vinden we het welletjes en gaan we naar binnen voor koffie en cola. De Engelse hostess Bethan treft ons in de bar en vraagt of we vanavond naar de Costa Club Show gaan. Dat hadden we eerlijk gezegd nog niet in het programma zien staan. Vroeger noemden ze dit de Costa Club Cocktailparty en daar kreeg je dan ook een persoonlijke uitnodiging voor. We beloven Bethan niks, we kijken vanmiddag wel even of het in ons schema past.

Koppelen creditcard aan boordpasje

Terug in de hut gaat Jeroen proberen of het te doen is om op het balkon de krant te lezen. Daar vangt hij dan meteen een zendmast op van de Noorse kust, zodat we onze zwager John even kunnen bellen om hem te feliciteren met zijn verjaardag.

Contant geld kan hierin voor het betalen via boordpasje

De lunch nemen we zoals gebruikelijk bij het buffet restaurant op dek 9. Barman John staat daar meestal te werken en kent ons inmiddels ook goed. Hij vraagt meteen of we weer een grote Pepsi Max willen. De zon lijkt nu wat meer door te komen, maar omdat we zuidwaarts varen, zit ons balkon nog net in de schaduw. Volgens Co kan de kapitein best even de moeite nemen om het schip een uurtje achteruit te laten varen. Wel zo eerlijk, toch?

Na wat leeswerk gaan we voor een ijsje in de Gelateria. Ook daar is het best lekker in de zon, maar als er een grote wolk voor komt, gaan we toch maar even een beschut tafeltje onder het afdak zoeken.

Vandaag is de dresscode opnieuw “elegant”, dus de kostuums kunnen weer uit de kast. We gaan dan toch maar even bij de C-Club Show kijken. Deze begint om 18:00 uur en zou iets van een half uurtje duren. Dat sluit dus mooi aan bij onze diner tijd. We gaan wel achter in de zaal zitten. Is het niks, dan zijn we ook zo weer buiten.

Nog een tip voor wie veel zwart geld wil lozen. Je kunt aan boord je kamersleutel koppelen aan je creditcard, maar je kunt ook contant geld in een machine stoppen en dan worden daarvan de kosten verrekend.

Nu tijd om om te kleden en dan gaan we door naar de Costa-Club show. Er zitten niet heel veel mensen in de zaal. Het balkon is leeg en de zaal ongeveer half gevuld. De show begint met een duet en daarna volgt de presentatie van de belangrijkste functionarissen aan boord van het schip. Tevens worden er cadeaubonnen uitgereikt aan de mensen met de meeste punten, het hoogste aantal cruises en ook twee jarigen worden in het zonnetje gezet. Daarna volgt er nog een acrobatisch optreden als afsluiting. Best leuke afsluiting toch 😉

3 thoughts on “Zeedag op weg naar Måløy.

 1. Anneke schreef:

  Wat een vervelende afsluiting……

 2. Nicole schreef:

  Vakantie is een hel, dat blijkt wel uit jullie verhalen. Helemaal niets aan. En dan nog de uitsmijter van de dag; wat te doen met zwart geld.
  Haha

 3. Sandra schreef:

  Bedankt voor de tip leuk
  dat ze in de avond ook nog een programma hebben.

Comments are closed.