Zeven “zeedagen” op de Costa Toscana, dag 4

Woensdag 6 december 2023

Tja, te laat met foto maken, deel is al op

Voor het diner van gisteravond hadden we vooraf de Wagyu steak besteld. Daarvoor moet je dan extra betalen, maar het bleek het waard. Een flink stuk heerlijk mals vlees.

Na het diner deden we weer twee BBC’s in de Grand bar. Duitse gasten die naast ons in het restaurant zitten, zitten nu ook weer vlak bij ons. Ze krijgen een drankje op aanraden van een ober. Het ziet er vreemd uit want er lijken chocolade golven aan de binnenkant van het glas te zitten. We kunnen niet helemaal volgen wat er gezegd wordt, maar het woord “vergiftigd” valt en ze grappen naar ons dat als ze morgen niet aan het ontbijt verschijnen, dat het aan het drankje ligt.

Infinity bar achterop dek 7

Rond 21:00 uur verhuizen we naar de Granducato bar een dek hoger. Daar zien we dat de fles ouzo vrij leeg begint te raken, maar ze hebben vast nog wel ergens een fles en dus bestelt Co een dubbele ouzo en Jeroen een enkele. Als die er in gegaan zijn, vragen de bartenders of we nog een rondje ouzo willen. Jeroen krijgt als eerste , zonder maatbekertje en als Co zijn glas gevuld wordt, gaat de fles gewoonweg leeg en dat komt neer op vrijwel een drievoudige ouzo. Als we straks nog maar naar de hut komen. Dat lukt gelukkig wel en we vallen vrij snel in slaap.

We zijn vroeg en dus ook bij het ontbijt als het nog lekker rustig is. Co heeft weer de eggs benedict besteld en omdat er blijkbaar meer vraag naar is, hebben ze dat nu gewoon verkrijgbaar gemaakt in het Bellavista restaurant. Eerst kon het alleen via roomservice besteld worden die dat dan naar het restaurant brachten als je dat wilde. Dat is niet meer nodig. Tja, en dan zien we onze diner-buren dus niet verschijnen. Nou, we gaan er maar vanuit dat die misschien pas komen als wij al weer vertrokken zijn.

Na het ontbijt gaan we bij “C-Dream” langs. Jeroen heeft al een tijdje geleden twee cruises voor najaar 2025 gezien, maar die verschijnen maar niet voor de Nederlandse markt. Het zijn twee routes die beurtelings door de Costa Deliziosa worden gevaren en we willen ze alle twee achter elkaar doen en dan het liefste in dezelfde hut. Misschien kunnen ze ons hier helpen.

Dat blijkt te kunnen, maar alleen als we dan boeken via Duitsland. We besluiten dat dan maar te doen en het lukt ook om dezelfde hut voor beide cruises te boeken. Jammer voor onze reisagente Saskia, waar we altijd met veel plezier boeken, maar nu willen we niet het risico lopen dat we straks niet meer beide kunnen boeken met de hut die we willen. We hopen op haar begrip. Misschien moet Zeetours maar eens druk gaan zetten op Costa om eerder het boeken open te zetten voor Nederlandse gasten.

Met de boeking in optie gaan we wat drinken bij de Kartell bar op dek 8. Nu komen we eindelijk Melissa tegen. Zij is een serveerster die bevriend is met serveerster Susan, die we heel goed kennen. We hadden al een paar keer geprobeerd haar te vinden, maar nu lopen we elkaar spontaan tegen het lijf.

Onder het genot van een drankje hebben we een leuk gesprek met haar. Daarna gaan we naar onze hut en hebben we nog ruim een uur om op ons terras te bakken in de zon.

Restaurant Bellavista

We varen ondertussen in de Rode Zee, ter hoogte van de grens met Sudan. Het is zo’n 200km van land, dus daar zien we niets van, alleen wat andere schepen. Verder zijn we inmiddels ook de Kreeftskeerkring gepasseerd. Dat is te merken aan het weer. Het lekker warm en zonnig hier. De middag brengen we door in de Solemio Spa en daarna gaan we wat drinken aan de Infinity bar. Na een paar colaatjes gaan we op ons balkon het verslag schrijven. De zon gaat onder.

Dan nu dek 8. We beginnen vooraan, daar is het Piazza Del Miracoli. Als je de voorste groep liften gebruikt om naar dit dek te komen, moet je eerst naar achteren lopen en dan langs de buitenkant weer naar voren.

Lekkers bij Gelateria Amarillo

Rond deze ruimte zitten de Ferrari Spazio Bollicine Restaurant, het Archipelago restaurant en aan de andere kant van een groot videoscherm zit het Bellavista restaurant, waar wij ons diner hebben en waar je tegen bijbetaling ook kunt eten. Echter het meeste van het menu is ook bij de inbegrepen restaurants beschikbaar maar er is per gang een gerecht toegevoegd onder het kopje Gourmet selectie. Dit restaurant is voornamelijk gereserveerd voor suite-gasten, en dit keer vallen wij daar ook onder.

Food lab

Naast Bellavista zit de Bar Sport, maar die is de hele reis nog niet open geweest. Dan rest nog de Gelateria Amarillo, waar je lekker ijs kunt halen maar nog veel meer andere lekkernijen zoals pannenkoeken en macarons.

Pizzeria

Verlaten we dit plein dan moeten we weer langs het liftenblok en komen we aan beide kanten weer een winkel tegen. Verder naar achteren komen we dan op rechts (kijkend naar de voorkant van het schip) de Teppanyaki tegen en aan de andere kant het Food lab.

Kartell bar

Dan ligt vervolgens de Pummid’Oro Pizzeria over de volledige breedte van het schip. We gaan verder naar achteren en dan betreden we de hoogste etage van het Colosseo en hier bevindt zich de Kartell bar. Daar delen ze fingerfood uit zoals blokjes kaas, vlees, olijven, focaccia.

Als laatste komen we bij La Sagrada Del Sapori, het buffetrestaurant. De plek die de naam heeft vaak erg druk te zijn. Langs beide kanten zijn buffetten met grotendeels dezelfde gerechten. De beide kanten worden verbonden met de broodafdeling.

Buffet

Daarmee zijn we niet aan het einde van dek 8, maar het achterste deel is hutten.

We gaan weer richting diner. Komende nacht gaat de klok hier een uur vooruit dus hebben we een kortere nacht. Tot morgen.

One thought on “Zeven “zeedagen” op de Costa Toscana, dag 4

  1. Nicole Van der Kluft schreef:

    Het ziet er allemaal weer fantastisch uit en erg leuk geschreven. Dat worden wel wat kilo’s extra, schat ik zo in.

Comments are closed.