Zeven “zeedagen” op de Costa Toscana, dag 5

Donderdag 7 december 2023

Het was gisteravond extra druk in de Grand Bar want er was een Abba-halfuurtje waarbij de dansvloer ook voller was dan andere dagen. De muziek was helaas nu wel een stuk harder, wat het lastiger maakte een gesprek te voeren. Eva en Stephie, die we kennen van eerdere cruises, waaronder onze vorige, waren bij ons komen zitten en we hebben lekker bij kunnen praten. Daarna weer door naar de volgende vaste stop, de Granducato bar, waar we Michael weer troffen. Een gezellige avond die weer omvloog. Bovendien moet de klok vannacht weer een uurtje vooruit gezet worden.

Na het ontbijt gaan we nog wat foto’s maken voor ons verslag. We gaan het hebben over dek 16 en we misten nog wat plaatjes. Daarna zijn we buiten meteen nog verder gegaan met dekken 17 en 18, maar voor vandaag doen we dus 16.

Dek 16 is het dek waar zich de brug van het schip bevindt. Die hebben we afgelopen maandag bezocht. Daarachter komen hutten en daarna komen we bij La Spiaggia Beach Club, het binnenzwembad, zullen we maar zeggen. De hoogte van deze ruimte is ruim 2 etages en je kunt ook vanaf dek 17 hier binnen komen.

Hier treffen we de Salty Beach Street Food aan. We zijn van andere Costa schepen gewend dat er een grill buffet is waar je vanaf lunch tot halverwege de middag gratis een simpele hamburger en friet kunt krijgen, maar hier moet je betalen, maar dan is het ook wel uitgebreider verzorgd. De kosten zijn niet hoog, 2 euro voor friet en 3,50 euro voor een burger naar keuze. Er zijn ook combi’s zoals de Burger Mix, wat inhoud hamburger, friet en een toetje. Maar er is nog meer aanbod. In de app te vinden.

Aan de andere kant zit de La Spiaggia Beach bar. Komt over als weggedrukt in een hoekje, maar hij is er. Verder is hier dus een zwembad en zijn er meerder whirlpools. Over verschillende hoogtes zijn ligbedden en stoelen verdeeld. Bij de ingang die verder naar achteren ligt, is ook een Aperol Spritz Bar. De plek voelt voor ons een beetje ongelukkig gekozen. Weg gedraaid van de actie, in een soort halletje.

Als we verder gaan komen we bij de Solomio Spa. Hier vinden we de Gym, de Beauty salon en de spa. Helaas konden we bij de spa geen foto’s maken van de faciliteiten, maar misschien komen die later nog want dan moeten we het een keer vroeg of laat treffen dat er geen gasten meer zijn.

De Gym wordt in ieder geval ook goed gebruikt. We zijn een paar keer wezen kijken (ja, alleen even kijken) en er waren veel mensen een poging aan het doen de cruise kilo’s te beteugelen.

Als we dit achter ons laten, komen we in het “Squock gebied”. Van belang voor mensen met kinderen. Er is een Baby Squock club, de gewone Squock club en een Squock restaurant. Dit alles gericht op (mensen met) kinderen.

Gaan we verder dan lopen we naar buiten en komen uit op Piazza del Campo, het achterdek. We kijken tegen een groot videoscherm aan en dit dek is te gebruiken voor optredens en feesten. Vanaf hier kun je buiten verder klimmen naar hogere dekken, maar daar komen we volgende keer op terug.

Als we uitgewandeld zijn gaan we binnen weer wat afkoelen. Het is namelijk erg warm en zonnig buiten vandaag. We drinken een koffie en een cola bij Melissa op dek 8 en praten even bij. De kapitein komt ook een bakje doen. Hij schijnt elke dag wel even langs te komen in de bar en de crew te groeten. Dan toch nog even opwarmen op ons balkon in de zon, met de krant erbij.

Na de lunch gaan we weer naar de Spa. Vanwege het mooie weer is het daar een stuk rustiger en we doen twee rondjes sauna afgewisseld met lekker hangen in het bad dat voorzien is van een ring waarin stevige bubbels omhoog komen, een bank met bubbels en uit de lange wand komen drie watervalletjes waar je onder kunt gaan zitten.

Daarna is het tijd om achterop dek 7 bij de Infinity bar wat vocht weer aan te vullen. We beginnen met een Pepsi Zero (vanwege de cruises in de Arabische omgeving is er overgestapt op Pepsi i.p.v. Coca Cola) en daarna maakt bartender Mark een speciaal drankje voor ons dat lekker zoet smaakt, maar waarvan we geen idee hebben hoe het heet en wat er nu precies in zit. Het is buiten ons gezichtsveld gemaakt.

Voordat we terug gaan naar onze hut, gaan we nog even langs de tour desk om een formulier in te leveren. Daarop hebben we in moeten vullen wanneer onze terugvlucht gaat zodat ze daarmee rekening kunnen houden met de excursies op onze laatste dag.

Zo vliegt de dag weer om en tikt de klok door richting diner.

2 thoughts on “Zeven “zeedagen” op de Costa Toscana, dag 5

  1. Marijn schreef:

    Hmmm… ik zou mecca cola verwachten. Pepsi en coca cola lijken me even Amerikaans?

  2. Henk schreef:

    Ik heb even het drankje bekeken ik vermoed gewoon limonade siroop.
    Ik lees wel dat jullie de gym alleen bekeken hebben Maar doen jullie wel je rondjes op de boot of schieten die er dit jaar bij in.

Comments are closed.