Donderdag 18 november 2010

DSCF1189B_resizeBeestenboel

Vanmorgen helaas wakker geworden met regen op de ramen… We gaan daarom maar met de auto naar de Subway voor ons gebruikelijke brekkie. Daarna is het droog en rijden we naar het Phillip Island Wildlife Park. Hier is weer het nodige aan Australisch wildlife te vinden. Het is er nog erg rustig, aan het aantal auto’s op de parkeerplaats te zien. We krijgen ieder een zakje kangoeroe voer erbij, want ook hier lopen veel dieren los rond, die je mag voeren.

De wallabies hoppen her en der over het terrein heen, alsof ze tikkertje aan het spelen zijn. Erg grappig. We beginnen bij de koala’s, die net hun verse eucalyptus takken hebben gekregen. Het blijven aandoenlijke beestjes om te zien en zo kun je ze weer eens rustig close-up bekijken.

We voeren verschillende soorten wallabies en genieten van alle andere dieren die hier te vinden zijn. Bij de vogels vinden we de bijzondere Cassowary, die alleen in het regenwoud van Noord-Australië voorkomt en in Indonesië. Er is er eentje bij die wel een dansje met Jeroen wil uitvoeren. Samba-lessen van een vogel… ach ja, je had erbij moeten zijn.

Achterin het park is een mooi gebied waar kangoeroes los rondlopen. Als we hier naar binnen gaan, zien we verderop het welkomstcomité klaar staan. Een stelletje opgeschoten kangoeroes blokkeert het pad en het wordt ons snel duidelijk dat we hier niet wegkomen, zonder wat van ons voer uit te gaan delen. Jeroen wordt toch wel een beetje zenuwachtig van zoveel aandacht tegelijk!

PICT4028_resizeVerderop is nog een stuk met rode kangoeroes en emoes. Hier weer een beetje hetzelfde effect. Er komt direct een brutale kangoeroe op je af en even later ben je omsingeld. Dan komen de emoes om de hoek, die ook niet vies zijn van een handje kangoeroe voer! Omdat we de emoes dat niet uit onze hand durven geven, strooien we maar wat op de grond en maken ons uit de voeten!

Er valt nog heel wat te zien in dit park en uiteindelijk brengen we er zo’n drie uur door. Daarna rijden we weer even terug de stad in voor de lunch. De middag brengen we kriskras op het eiland door, met een paar korte wandelingen. Eerst naar Rhyll, waar een inham in de duinen zit, waardoor een mangrove gebied is ontstaan. Hierna breekt de zon weer door en rijden we naar de Oswin Roberts Reserve. Een stuk land wat weer terug is gegeven aan de natuur. Hier moeten we uitkijken naar de kookaburra vogel en al snel hebben we beet. Ze maken een geluid wat lijkt op een lachende aap en dat hadden we eigenlijk al veel vaker gehoord. Nu hebben we geluk en kunnen we er een paar plaatjes van schieten. In dit stuk moeten ook koala’s voorkomen, maar pas vlak voor het einde kunnen we er één spotten. Waarschijnlijk de laatste van deze vakantie.

PICT4116_resizeTot slot rijden we nog één keer naar de oceaan. De lookout van Pyramid Rock is het meest zuidelijke punt van het eiland en je kunt er de hele zuidkust van oost naar west zien. Wel je petje goed vasthouden, want we waaien bijna van de rots!

Deze avond hebben we zin in Italiaans eten. Bij Pino’s krijgen we een heerlijke maaltijd: arancini vooraf, lasagne en gnocchi en een cannoli als dessert, met een limoncello erbij. En dan toch ook nog maar een citroenijsje gedeeld met z’n tweeën…

Morgen verlaten we de Australische natuur en gaan we naar Melbourne, onze eindbestemming.

2 thoughts on “Donderdag 18 november 2010

  1. Simon schreef:

    Dag Jeroen en Co. Hartstikke leuk om jullie belevenissen aan de hand van de dagverslagen, de foto’s en de filmpjes te kunnen volgen. Veel plezier in Melbourne. Groeten uit Enkhuizen, Simon.

  2. Sandra Koopmans schreef:

    Hey mannen,

    Helemaal leuk!! Vooral die filmpjes. (de vogeltjesdans haha)

    Groetjes Sandra

Comments are closed.