vrijdag 12 november 2010

PICT3259_resizeGriffith Island en Tower Hill

Als we wakker worden horen we dat het regent. Na de gebruikelijke ochtend-rituelen openen we de gordijnen en de lucht zit potdicht.

We kijken eerst in het hotel welke mogelijkheden ze voor een ontbijt bieden maar we besluiten toch naar de bakkerij te gaan en daar een paar broodjes te laten maken. Daarna lopen we naar de Wharf om te kijken of er nog boottochtjes zijn. We zijn geïnteresseerd in de mogelijkheid voor een trip naar Lady Julia Percy Island, een vulkaan in zee met een grote zeehondenkolonie en grote witte haaien, maar alleen de mogelijkheid van een half uurtje dobberen langs de kust wordt op borden aangeboden. Er zijn kennelijk te weinig toeristen op dit moment. Het korte tripje zien we niet zo zitten en we lopen door naar Griffith Island voor een mooie wandeling door een gebied dat ook door vogels gebruikt wordt als broedplaats. De muttonbirds (Short-tailed Shearwater) leggen jaarlijks 15.000 kilometer af om te overwinteren (of eigenlijk te overzomeren) in de buurt van Alaska. Je kunt er ook wallabies tegenkomen.

Als we op het punt staan de wandeling te beginnen, gaat het net regenen, maar niet hard dus we besluiten toch te gaan lopen. Omdat het evengoed iets van 25 graden is, hebben we geen jas aan. Vanwege de broedende vogels mag je niet van het pad af, maar dat waren we al niet van plan. Onderweg komen we inderdaad een paar wallabies tegen en dit zijn de swamp-wallabies. Ze hebben meer kleur op de kop.

DSCF0647_resizeEr zijn zeer verschillende stukken en het is vooral vreemd te zien hoe bloeiende planten zo dicht langs het strand staan. Planten die we in Nederland geen kans geven vlak bij zee. We komen ook langs een vuurtoren waarvan de geschiedenis wordt beschreven op een bord.

Als we klaar zijn met deze wandeling, besluiten we naar Tower Hill te rijden. Hier is een vulkanisch gebied in het verleden weer teruggegeven aan de natuur. Daarvoor was het gecultiveerd en was alle natuur verwoest door ontbossing, begrazing, afvaldump en een steengroeve. In de jaren ’60 is het beschermd natuurgebied geworden. Er zijn ook verschillende dieren in geplaatst dus we kunnen weer op foto-jacht naar leuke dieren met voorzichtigheid voor slangen.

We hadden dit gebied eerst als tussenstop voor morgen bedacht, maar zijn blij het vandaag te hebben gedaan. We hebben er nu genoeg tijd aan kunnen besteden. In het gebied hebben we nu 3 wandelingen kunnen doen. We zien kangoeroes, wallabies, echidna’s, emu’s, konijnen salamandertjes en koala’s. Dit keer geen slangen…. gelukkig… of jammer. We bedenken ons dat we ze niet graag op ons pad hebben maar het toch wel gaaf zouden vinden een mooie foto te kunnen maken van een slang op veilige afstand.

Op het laatste moment zien we zelfs 2 koala’s in een boom op de parkeerplaats. Eén zit hoog in de boom te eten en daaronder zit een andere die zich goed laat bekijken en zelfs een stukje naar beneden klimt waarna hij een houding aanneemt alsof hij gitaar speelt.

Als we wegrijden gaat het serieus regenen. De hele dag zijn wat spatjes gevallen maar niet veel. Nu dus wel en we rijden door naar ons hotel. Daar parkeren we de auto en gDSCF0601_resizeaan even naar de kamer. We hebben al bedacht waar te gaan eten.

We eten in een Bar Bistro en zijn de enige klanten voor het eten. Het smaakt ons goed en daarna lopen we terug naar onze kamer. Rustige avond. Morgen de Great Ocean Road, maar de weersverwachting stemt ons somber. We hopen maar dat we het redelijk droog houden.

Zie youtube:

One thought on “vrijdag 12 november 2010

  1. ed en willem schreef:

    Ziet er allemaal goed uit. Ik hoop dat de regen meevalt. Voor ons wordt het spannend: maandag horen we meer over het visum: 1 dag voor vertrek. Afwachten. Trouwens een spannende foto van Co op zo een uitstekend rotspuntje. Meestal is waar je staat best nog ruim maar door de foto op afstand lekker spannend.
    Groetjes.

Comments are closed.