Bus Turistic

DSCF9068_resizeZaterdag 12 maart 2016

Na een rustige nacht worden we wakker in een wederom zonnig Barcelona. We gaan naar de 1e etage voor het ontbijt. Bij de ontvangst is er enige verwarring omdat er andere namen bij ons kamernummer staan. Maar wij zitten toch echt in kamer 738. We krijgen evengoed een tafeltje toegewezen en verse jus d’orange en muntthee geserveerd. Verder is het buffet voorzien van alles wat je je maar kunt wensen bij een ontbijt. We proberen ons een beetje in te houden, maar het ziet er allemaal verdraaid lekker uit.

DSCF9111_resizeNa het ontbijt gaan we op pad met onze Bus Turstic kaartjes. De bussen van de rode lijn stoppen zo’n beetje voor het hotel, dus dat is makkelijk. We hoeven niet lang te wachten en dan is er al een bus. Er is nog plek bovenin op het buitendek, zodat we mooi zicht hebben en ook nog wat foto’s kunnen maken. De bus rijdt eerst langs de haven en het strand naar de dierentuin en draait dan terug. Vervolgens gaan we door het oude centrum naar de Placa de Catalunya. Dan verder omhoog de Eixample in, langs de modernistische gevels van het Casa Battlo en Casa Mila van Gaudi. Het zijn bekende plekken van ons vorige bezoek aan Barcelona. Dan komen we uit op de Placa Espanya, waar we tot onze verbazing van de audiogids horen dat de stierengevechtarena inmiddels is omgebouwd tot winkelcentrum. Daarvoor hebben ze de hele arena vier meter omhoog getild, zodat er een winkeletage onder kon, en is er een dak op het complex geplaatst. De bus rijdt verder de Montjuïc op, waar veel musea zijn en het Olympisch stadion staat. Verder is dit de groene long van de stad. Na ruim twee uur bussen zijn we weer terug bij het hotel en stappen we even uit voor een pitstop in de kamer.

P1060541_resizeDaarna gaan we met de benenwagen over de Rambla en zoeken we een lunch plek. Om niet al te veel tijd te verliezen, kiezen we toch maar weer eens voor een hapje bij de Macdonalds. Dan stappen we op de Placa de Catalunya in de bus van de blauwe lijn. Deze brengt ons o.a. langs de Sagrada Familia en Parc Guell. De bus rijdt verder door de wijken van Gracia en Sarria, wat vroeger losse dorpjes waren in de buurt van Barcelona. Onderweg zien we – en horen we vooral – veel papegaaien. Die zijn druk bezig om zich te nestelen in de palmbomen langs de straten. Bij het voetbalstadion Camp Nou is net een voetbalwedstrijd gaande. Barca wint met 6-0, leren we later. De lijn van de blauwe bus is ietsje korter en daarom nemen we die nog een keer tot de Sagrada Familia en stappen daar dan uit. Wat een indrukwekkend bouwwerk is dat toch. Er is in die 14 jaar alweer heel wat bij gebouwd. Helaas kunnen we de kerk niet in, want is er een besloten concert gaande. Morgen is hij weer open voor bezoek.

DSCF9089_resizeVan hier gaan we te voet terug naar het Barri Gotic. Daar willen we een tapas barretje zoeken om wat te gaan eten. We kiezen een klein zaakje uit en zoeken wat lekkers van de kaart. De ober stopt ons met bestellen na 5 gerechten, want we moeten van hem eerst maar eens kijken of we dan nog wel trek hebben. Jeroen voelt ondertussen zijn gezicht aardig gloeien. Met de zon en de wind in de bus blijkt hij toch behoorlijk verbrand te zijn. Stom, want de zonnebrand zat gewoon in de rugzak… De tapas smaakt best goed en het was inderdaad voldoende. Toch willen we nog de kipspiesjes proberen en bestellen we een crema catalana als toetje.

20160312_155319_resizeDan lopen we weer over de Rambla terug naar het hotel om wat warms aan te trekken. We willen namelijk naar de Font Magica gaan kijken, de fontein op de Placa Espanya die ‘s avonds voorstellingen geeft met verlichting en muziek. Dat kan alleen vanavond nog, want in de winter doet hij het alleen op vrijdag- en zaterdagavond. Het is een pittige tippel van ruim een half uur, maar we worden wel beloond met een mooi schouwspel. Het waterspektakel doet het eigenlijk met alle muziek heel goed, van pop tot klassiek of typisch Spaans. Het staat er vol met mensen die willen genieten van de fontein en van de andere mooie verlichte gebouwen en watervallen hier.

P1060571_resizeOm 20:30 uur is het uit met de pret en gaan alle fonteinen uit. Omdat onze voetjes ook niet meer zo blij zijn, besluiten we een taxi terug te nemen naar het hotel. Het valt nog niet mee om een vrije taxi aan te houden, maar na even geduld hebben we er één. Door de zaterdagavond spits brengt hij ons in volle vaart terug.

P1060592_resizeOnze buskaartjes zijn morgen ook nog geldig. Het is alleen even afwachten hoeveel we daar aan zullen hebben. Bij het instappen vanmorgen hoorden we namelijk dat er morgenochtend een marathon in de stad is. Omdat er dan veel straten afgezet zijn, rijden de eerste bussen pas vanaf 13:00 uur ‘s middags. Hopelijk kunnen we dan ‘s morgens zelf wel ergens te voet komen. Maar dat lezen jullie morgen dan wel weer. Welterusten!

One thought on “Bus Turistic

  1. Ed en Willem schreef:

    Hallo mannen,
    Weer boeiend om lezend mee te reizen. Barcelona kennen wij na een stedentrip van vijf dagen ook redelijk goed. Dat geeft het lezen voor ons een extra dimensie.
    We zien uit naar het volgend verhaal. Geniet ervan.

Comments are closed.