Houzo

20160311_130758_resizeVrijdag 11 maart 2016

Gisteren de koffers al ingepakt dus vanmorgen staan we niet al te vroeg op om de laatste klusjes te doen. Om half 10 ontdekken we dat de trein naar Schiphol van 10:02 vandaag weer eens niet rijdt. Dat wordt dus een trein later, de intercity met een overstap op Sloterdijk. Dat verloopt verder heel soepel dus zijn we ruim op tijd op Schiphol.

Omdat we een extra stoel hebben geboekt, moeten we hier nog inchecken. Dat kan dan niet online. Gelukkig is daarvoor slechts een hele korte rij. Dat is wel anders voor de securitycheck. Met een Eftelinggevoel gaan we in…. natuurlijk weer de langzaamste rij staan.

DSCF9040_resizeZoals gewoonlijk moet Co zijn tas weer open maken vanwege de hoeveelheid elektronische apparatuur. Zelfs de camera moet open, lens wordt gecheckt en ook de batterijen. Nog even een doekje erlangs voor ….. kruitsporen????

Ze zijn op Schiphol wel zorgvuldig want nergens hoeft Co zijn tas te openen maar wel altijd op Schiphol. Zelfs in Miami niet. Veilig gevoel dus.

Omdat veel mensen weer veel te veel handbagage mee hebben, duurt het erg lang voordat iedereen binnen is en zit. Een enorm gepuzzel waar nog tassen in de bagageruimte kan. Meermaals wordt omgeroepen om kleine tassen onder de stoel voor je te plaatsen. Wij halen onze jassen er ook maar uit en stoppen die onder de ruimte voor de extra stoel.

20160311_171350_resizeDe vlucht verloopt soepel ondanks dat vooraf gewaarschuwd werd voor mogelijke turbulentie in de buurt van Barcelona. Na de mist van Holland hebben we in Frankrijk mooi uitzicht. Na de Pyreneeën zien we de Spaanse kust en landen we in een zonnig Barcelona.

Flink stukje lopen om bij de bagageband te komen en het duurt een tijdje voordat de eerste koffers verschijnen. Eenmaal de koffers van de band gehaald, gaan we naar de taxistandplaats. Daar loopt het ook heel snel. We kunnen vrijwel direct in een taxi stappen en worden naar ons hotel gebracht.

P1060484_resizeNa een wijze les in Miami, heeft Co al het taxinummer in zijn geheugen gegrift en checkt hij de prijzen op de sticker op het raam. We betalen niet meer per creditcard. Maar deze chauffeur blijkt te vertrouwen (hadden we ook wel verwacht) en hij rekent keurig af wat de meter aangeeft en hetgeen klopt met de informatie op de sticker.

Onze koffers worden direct door de conciërge van het hotel uit de auto gehaald. Althans dat dacht hij. De koffers klemden elkaar degelijk in de kofferbak en de taxichauffeur moest even de truc laten zien hoe ze eruit te krijgen.

20160311_174752_resizeHet Hotel Eurostars Grand Marina ligt aan de haven van Barcelona, aan de voet van de Montjuïc. We vragen een kamer met uitzicht op de aanlegplaats van de cruiseschepen, en die krijgen we ook. Een mooie ruime kamer op de 7e etage. Badkamer voorzien van bubbelbad, aparte douche, toilet, bidet en wastafel. Als we ons een beetje gesetteld hebben, gaan we een etage hoger, waar het dakterras is. Van daar heb je een prachtig uitzicht over de stad. Het zwembad is leeg, maar we kwamen toch niet om te zwemmen.

Daarna gaan we aan de wandel. Via Columbus naar de Ramblas. Misschien niet het seizoen of misschien helemaal afgeschaft, we zien geen kleine hokjes met dieren meer op de Ramblas. Gelukkig maar voor de dieren. We lopen herinneringen op te halen van 2002 toen Co voor zijn werk in Barcelona zat en Jeroen over kwam om een paar dagen Barcelona te verkennen. Zo lopen we langs het Theater Liceu en gaan we nog even de zijstraat in waar het hotel is waar we toen logeerden (Hotel Turin).

20160311_175913_resizeDaarna lopen we een flink stuk terug en gaan aan de andere kant van de Ramblas een straatje in op weg naar een Grieks restaurant. We hebben de gewoonte onze vakantie in te luiden met Grieks eten maar door massageklanten die Co nog moest behandelen, kwam het er voor vertrek niet van. Sorry Mariska, Dimitris, Danos…..

Dus twee Hollandse mannen, die Grieks eten in Spanje en worden bediend door een Indiaase ober. De kok is ongetwijfeld Grieks want de voorgerechten kwamen niet in bestelde volgorde maar allemaal tegelijk (gelukkig bleef het hoofdgerecht wel nog in de wacht).

20160311_201609_resizeBij afsluiting bestellen we een ouzo en krijgen de vraag groot of klein en voordat Jeroen de vraag begreep had Co al groot gezegd. En groot was die zeker, maar we hebben geen andere alcoholische dranken genomen dus dat kan dan wel.

Terug naar het hotel. Daar vast kaartjes besteld voor de Hop on Hop off bus. Meteen maar voor twee dagen want dat prijsverschil is niet zo groot.

De vakantie is begonnen.