Barcelona en cruise

costa-diadema_beleefNog een paar dagen, en dan, vrijdag 11 maart, gaan we weer op vakantie. Dit keer gaan we een weekendje Barcelona met daarna een korte cruise van zeven dagen over de Middellandse Zee.

We hebben voor Barcelona als vertrekpunt gekozen omdat we Savona ook een keer willen zien. In Savona zijn we al een paar keer aan en van boord gegaan van een cruise, maar de plaats zelf hebben we nooit kunnen bekijken. Tja, en als je Barcelona als vertrekpunt neemt, moet je daar natuurlijk wel een paar dagen verblijven.

We kennen Barcelona al wel redelijk goed. Co heeft er in 2002 voor zijn werk een paar weken gezeten en Jeroen is daarna over gekomen om de stad samen een paar dagen te verkennen.

Grand Marina Hotel Barcelona_resizeDit keer logeren we in een 5 sterren hotel aan de haven, in de nabijheid van de aanlegplaats voor cruiseschepen. Het Eurostars Grand Marina hotel. Voor een impressie: klik hier (wordt geopend in apart tabblad).
Dit hotel hebben we te danken aan de flinke teruggave van de energiemaatschappij vanwege onze zonnepanelen.

Het reisschema van de cruise is:

Dag 1 Barcelona (Spanje)
Dag 2 Palma (Balearen/Spanje) 8:00 18:00
Dag 3 … Plezier op zee …
Dag 4 Civitavecchia / Rome (Italië) 8:00 19:00
Dag 5 La Spezia (Italie) 8:30 20:30
Dag 6 Savona (Italië) 7:00 17:00
Dag 7 Marseille (Frankrijk) 8:00 18:00
Dag 8 Barcelona (Spanje) 9:00

BCN06144__en-GB_2015Onder het personeel (vooral de gastheren/gastvrouwen) wordt dit de hel-cruise genoemd. Niet voor de passagiers, maar omdat in vrijwel elke stop er nieuwe gasten bij komen en er dus ook gasten het schip verlaten, moeten zij elke dag de daarbij horende werkzaamheden doen. Het is voor hun dus extra druk.

We varen op de Costa Diadema, het nieuwste en op dit moment het grootste schip van de Costa-vloot. Meer informatie, klik hier.

Costa_Diadema_onze hutEnige wat wij jammer vinden is dat er maar 1 zeedag in zit. Maar om weer van zeedagen te kunnen genieten, hebben we in december weer een trans-Atlantische cruise geboekt. Maar goed, nu loop ik wat ver vooruit.

Op deze cruise een paar nieuwe en een paar bekende stops. Wat we daar gaan beleven, kunt u weer volgen op ons blog. Reageren kan steeds gedurende enkele dagen na het verschijnen van ons verslag en foto’s kunnen aangeklikt worden voor grotere weergave. Daarna via de “back”-toets weer terug naar het verslag.

 

Clip_3

 

 

2 thoughts on “Barcelona en cruise

  1. Bert & Rainier schreef:

    Jeroen en Co,

    Geniet van jullie verblijf in Barcelona en jullie korte cruise!

  2. Bas Remmers schreef:

    ik hoop ook op een paar leuke filmpjes??? fijne reis mannen!

Comments are closed.