Laatste (zee)dag

20151014_102455_resizeWoensdag 14 oktober 2015

Als we wakker worden hebben we nog net genoeg tijd om het ontbijt te halen. Dat doen we dus maar. We varen nog onder donkere wolken en het regent, maar in de vaarrichting ziet het er wel al lichter uit.

Als we klaar zijn met het ontbijt komt de zon door en zitten we heerlijk op ons balkon. Echter door de harde wind hangt er wel een lichte spray van zout water, zelfs op de 6e etage. Hierdoor verzouten we langzaam. Dan komt tegen 12 uur de omroep dat de wind nog meer gaat toenemen en dat iedereen wordt verzocht binnen te blijven. We zijn nu in de buurt van Gerona. Het schip vaart langs de kustlijn om grote golven te vermijden. Normaal zou het meer een oversteek maken richting Cote d’Azur.

P1060477_resizeLunchen dan maar en daarna gaan we nog de gratis foto’s ophalen van de Costa Club Cocktailparty van eergisteren. De zee is ondertussen inderdaad best ruig maar het schip houdt zich redelijk stabiel.

Later in de middag is de zee weer kalmer en gaan we weer lekker op het balkon in de zon zitten. De blauwe glazen platen van het balkon zijn mat uitgeslagen door het zout en er is niet meer doorheen te kijken. Hetzelfde geldt voor de ramen van de hut. Dat wordt heel wat ramen lappen voor de crew. Voor ons is het een heerlijk rustig dagje zo. We komen aan wat lezen toe en we hebben nog wat tijd op internet te besteden, dus zoeken we ook nog wat op en bestellen kaartjes voor films voor komend weekend.

Dan nog even een Fanta (Aranchita) halen bij de poolbar en daarna de Engelstalige hostess gedag zeggen met dank voor de tip voor het drankje Horchata in Valencia. Leuk gesprek volgt.

20151014_202236_resizeEn zo loopt deze dag ook snel naar het diner toe. Vanavond dan wel de polonaise??? We gaan het zien.

In het restaurant zijn de obers vandaag inderdaad gekleed in de Italiaanse schorten die we kennen van de Italian Night. Vandaag staat de menukaart in het teken van Spicy. En dat is met een aantal gerechten uit de streek Calabrië daadwerkelijk het geval. Als we dan ons toetje op hebben begint de muziek te spelen en obers zoeken gasten op om mee te dansen. Ook Jeroen wordt door één van onze obers ten dans gevraagd. Daarna volgt de polonaise gevolgd door een showtje van enkele obers op het balkon van het restaurant. Dat deel kunnen we vanaf onze plaatsen niet zien, maar dankzij de polonaise staan we nu midden in de eetzaal met prima zicht.

20151014_205620_resizeWe nemen afscheid van onze obers en dat is zeer hartelijk. We hopen elkaar weer te zien op een volgende cruise en één ober zegt ons zelfs uit te nodigen bij hem thuis langs te komen.

Nu naar de hut en vast wat voorbereiden om na een drankje (of 3, 4….) in te gaan pakken en te gaan slapen.

Mocht er morgen nog iets bijzonders gebeuren, dan laten wij dat nog via dit blog weten. Anders bij deze weer bedankt voor het lezen en dit keer willen we ook Ed Molenaar bedanken die tijdens onze vakanties altijd op ons huis en onze dieren past.

20151014_182920_resize

2 thoughts on “Laatste (zee)dag

  1. pierre en nel schreef:

    Bedankt voor de leuke verslagen en mooie foto’s!

  2. Kees schreef:

    Tsja, aan iedere trip komt weer een eind. Is de volgende al geboekt. Wij krijgen er ook weer zin in; onze cruises zijn ons ook prima bevallen.
    Welkom terug in Nederland.

    Brian & Kees

Comments are closed.