Tweede zeedag; van Salvador naar Recife

Dinsdag 7 mei 2024

We hebben goed geslapen, maar worden wiegend wakker. De zee is vrij ruig dus goed oppassen met lopen. We zijn wat later dan normaal bij het ontbijt maar het is er nog erg rustig.

Omdat de zee vrij onstuimig is, lijkt het ons geen goed idee rondjes op het dek te gaan lopen. We besluiten om naar de hut terug te gaan en op het balkon te gaan lezen. De kranten worden gedownload op de tablets en terwijl Co een handdoek op een ligbed legt, ziet hij dolfijnen. Hij klopt snel op het raam en Jeroen komt kijken wat er aan de hand is. Helaas hebben we beiden niet de telefoon bij ons en als we die gepakt hebben, lukt het niet meer raak te schieten. Dan reageert een telefoon toch net iets te traag. Maar het was een mooi gezicht en enkelen sprongen echt het water uit om na buitelingen weer in het water te belanden. Dan wordt de afstand te groot en verdwijnen ze uit beeld.

Santos bij vertrek.

Na enige tijd hebben we wel dorst gekregen en gaan we bij de Poolbar op het achterdek wat te drinken halen. We hebben een leuk gesprek met barman Maynor uit Honduras die vertelt dat het een paar weken geleden nog veel heftiger was wat ruwe zee betreft. Toen kwam het zwembadwater er flink uit klotsen en de extra biertaps die op wielen staan, waren moeilijk op hun plek te houden. Tja, wie maakt die dingen dan ook zonder remmen.

Maar meestal lezen we het menu op de telefoon

Ook bij de lunch is het in het begin erg rustig. Tijdens het eten voelt Jeroen zich toch lichtelijk misselijk worden. Het restant van zijn beefburger eet Co op terwijl Jeroen even op zoek gaat naar buitenlucht. Co wacht nog even het toetje af en als Jeroen dan nog niet terug is, gaat Co in de hut kijken of Jeroen daar al terug is. Co was echter net iets eerder in de hut.

In de haven van Rio de Janeiro

Jeroen wil nog even verder bijkomen en dan gaan we naar de Thermal Area. Ook daar is het rustig en na de eerste warme ruimte willen we kijken of de whirlpool wel te doen is met deze deining. Dan heb je namelijk niet alleen bubbels, maar ook golfslag. En die blijkt toch even te heftig te zijn om te kunnen zeggen dat we genieten van de whirlpool. Dan nog even de stoomcabine in, gevolgd door afkoelen buiten voorop het schip.

Favolosa in het donker

We gaan terug naar de hut om van zwembroek en badjas weer om te schakelen naar gewone kleding. Tijd om op het achterdek weer even wat te drinken en daarna gaan we weer lezen op ons eigen balkon. Het is bewolkt, maar zeker niet koud. Eigenlijk wel lekker want met zon zou het wel eens te warm geweest kunnen zijn.

Club restaurant

Straks diner en bar. We moeten morgen vroeg op want het schip ligt alleen in de ochtend in de haven van Recife en we hebben een excursie. We komen om 7 uur aan in de haven en wellicht moeten we dan al klaar zitten, dus rekenen we erop dat het een vroegertje wordt. Scheelt wel dat we nog best de neiging hebben om vroeg wakker te worden vanwege het tijdverschil. Maar toch maar niet te laat maken vanavond.

2 thoughts on “Tweede zeedag; van Salvador naar Recife

  1. Els de Galan schreef:

    Weer wat geleerd! Dat zelfs op zo’n enorm cruiseschip je last van de deining kunt hebben. Leuk om te zien hoe het menu eruit ziet! Hoop dat jullie morgen op tijd op zijn voor de excursie.

  2. Sandra schreef:

    Nooit bedankt dat je last zou kunnen hebben van golfslag op zijn groot schip

Comments are closed.