Civitavecchia

20160317_094048_resizeDonderdag 17 maart 2016

Geen excursie en geen bus naar Rome geboekt , dus we kunnen uitslapen. Echter we zijn redelijk op tijd wakker en gaan lekker ontbijten. Daarna gaan we eens de dekken wat nauwkeuriger verkennen want het is heel mooi weer. Warm genoeg voor een t-shirt.

Daarna gaan we Civitavecchia in. Dit plaatsje hebben we nog niet gezien. Het heeft een rijke geschiedenis als havenplaats van het oude Rome. We nemen de shuttlebus die ons naar een plek ergens in de buurt van de markt afzet. P1060757_resizeDus eerst de grote markt verkennen en daarna verder dwalen door het plaatsje tot we weer bij de zee aankomen en zicht hebben op het fort en ons schip. Daar lopen we nog even een stukje over de boulevard, lekker in het zonnetje. Eigenlijk is het best te doen om naar het schip terug te lopen en na nog wat dwalingen in de buurt, gaan we dus te voet naar de boot. We komen mensen met koffers tegen die blijkbaar hun cruise vanaf hier gaan starten.

P1060782_resizeNa de lunch gaan we weer naar de Samsara spa. We komen daar een Nederlandse medewerkster tegen die we al kennen van de cruise in 2014 op de Costa NeoRomantica. Ze weet ons over te halen om een razul te doen. Dat doe je dan in een afgesloten deel van de spa waarbij je scrub en daarna modder op je smeert en daarmee een stoombad in gaat om daarna af te douchen. Tja, precies kunnen we het nog niet vertellen want onze afspraak is om 16:00 uur maar om 16:30 uur komt nog steeds niemand ons halen voor deze behandeling. Daarom besluiten we te annuleren, maar de dame die ons dan helpt schrikt hier zo van dat ze met ons wil kijken naar een ander moment om het alsnog te doen. Ze zegt daarbij zachtjes: you don’t pay. We zijn benieuwd of ze dat waarmaakt. Een korting had ook leuk geweest.

20160317_114857_resizeWe hebben dorst gekregen dus gaan we nog wat drinken aan de bar op 11 hoog op het achterdek. De ober is wel in voor een praatje en probeert het eerst met voetbal…. uhhhhhhhh. Daarna wordt het onderwerp omgezet naar plaatsnamen die eindigen op dam. We leggen hem uit wat dam betekent en er ontstaat een leuk gesprek. Hij zal voor ons een speciale cocktail maken. We stemmen in, maar houden er rekening mee dat na zo’n cocktail de hoeveelheid eten op ons bord twee keer zoveel lijkt dan het is. Hij maakt een “sex on the beach” maar doet daar nog wat wodka bij, als we het goed begrepen hebben. Nou die gaat er makkelijk in.

Dan is het ook etenstijd geworden en gaan we direct door naar het restaurant. P1060785_resizeOnze hulp-ober blijkt ziek geworden en wordt vervangen door een jonge vent die heel enthousiast is om een praatje te maken en ook heel blij is met zijn baan. Het is zijn eerste contract. Het is Italiaanse avond dus na het toetje start de muziek en nodigen de obers gasten uit om te walsen. Gevolgd door de polonaise en daarna een optreden van een aantal obers bij de uitgang van het restaurant. De hele tent swingt mee. Servetten zwaaien door de lucht. Gezellig!!

Morgen excursie. Even kijken hoe laat we op moeten, maar dat zal wel vroeg zijn dus snel naar de bar, nog even bijtanken.

20160317_174147_resize

One thought on “Civitavecchia

  1. Simon en Markina schreef:

    Enorm leuk om jullie belevenissen weer te kunnen volgen. Nog veel plezier!

Comments are closed.