Zeedag

20160316_102406_resizeWoensdag 16 maart 2016

Gisteravond vertrokken we uit Palma de Mallorca met een paar onweersklappen. Vanaf ons balkon gaf dat wel een mooi gezicht op de zon achter de donkere wolken. De Costa Mediterranea vertrok vlak na ons, maar ging even verderop een andere richting uit.

20160316_182613_resizeEvengoed verliep onze nacht heel rustig en vanmorgen worden we wakker op een halfbewolkte Middellandse Zee. We doen het vandaag erg rustig aan op onze enige zeedag deze reis. Na het ontbijt gaan we even op ons balkon zitten, waar de zon inmiddels lekker op schijnt. Dat maakt het meteen heel aangenaam van temperatuur.

Om 11 uur gaan we naar dek 5 voor de VIP Cocktail Party met de kapitein, waar we als Perla Diamante clublid voor zijn uitgenodigd. We gaan weer op de op de foto met onze roerganger. En omdat het dit keer een select gezelschap aan clubleden is, gaat de hele directie bij de toast iedereen persoonlijk langs om even met de glazen te klinken. Aan het einde van de bijeenkomst praten we nog even met hospitality manager Marianne Tomassini, om haar de groeten te doen van Nuria Higes, de Engelse hostess op onze vorige cruise. Van haar begrijpen we dat we geluk hebben dat we niet een week eerder vertrokken zijn, want vorige week was iedereen hier zeeziek van de ruige zee… Nu is het gelukkig erg kalm op het water.

20160316_190203_resizeNa nog wat meer balkon-tijd gaan we lunchen. Daarbij raken we aan de praat met een stel uit Victoria, Canada. Het is hun eerste Costa cruise en ze hebben wel wat aanmerkingen op de gratis verstrekkingen van eten en drinken. Zo blijkt gratis koffie, water en thee alleen nog beschikbaar te zijn tijdens ontbijt, lunch, thee-tijd en diner. Nou ja, gelukkig hebben wij gewoon een all inclusive drankenpakket zodat we ons daarover geen zorgen hoeven maken. En dat er een paar uur per dag geen gratis voedsel te krijgen is, is voor ons gewicht wellicht net zo goed.

Na de lunch gaan we weer badderen in de Spa. Het is vandaag wel wat drukker omdat iedereen natuurlijk aan boord is. Toch is er ruim voldoende plek om tot rust te komen. We zien een paar vogeltjes af en toen een rondje om het schip vliegen. Die zijn waarschijnlijk meegelift vanaf Mallorca, want er is hier geen land in de buurt te bekennen. Morgen kunnen ze in Italië weer aan land gaan. Het is ondertussen behoorlijk zonnig dus oppassen dat we niet verbranden.

20160316_204904_resizeAls we opgefrist zijn, gaan we nog even langs de winkels en tikken daar een paar nieuw polo-shirts op de kop. Ook wisselen we nog onze excursie-tickets voor Marseille om. We hadden geboekt voor een excursie naar Arles, maar als Perla Diamante clublid mogen we voor een speciale prijs naar Aix en Provence. Deze excursie gaat bovendien gegarandeerd door, ongeacht het aantal deelnemers. En tot nu toe zijn wij de enige twee… Wie weet wordt het dus een VIP-excursie. Dat weten we over een paar dagen.

Dan gaan we snel omkleden voor ons gala-diner. Dit keer is het diner samengesteld door een Italiaanse sterren-chef, die tevens presentator is van de Italiaanse versie van het televise programma Master Chef. We genieten van de risotto fritata, de verfijnde ravioli, de malse biefstuk met pesto en venkel en chocolade mousse toe. Co vraagt nog om extra frietjes bij het hoofdgerecht, zodat het voor ons helemaal een feestje wordt. Als de kapitein in het restaurant arriveert, wordt direct het licht uitgedimd en gaat de muziek aan. De servetten draaien rond boven de hoofden en daarna volgt de toast met een glaasje prosecco. Geslaagd diner!

20160316_210534_resizeAansluitend gaan we naar bar Bollicine, om een Aperol spritz te halen bij barvrouw Shela. Ze biedt ons er een bordje canapé’s bij aan. Lief van haar. Zelf heeft ze het vrij druk vanavond, omdat er veel volk komt voor een glaasje bubbels op de gala avond. Ze moet ook nog verse oesters opensnijden tussendoor.

Daarna kleden we ons snel om in wat luchtigers. Op de kamer vinden we de cadeautjes van Costa voor deze reis. Een model scheepje van de Diadema en ook nog een Swarovski speldje van een Costa-parel. Co speldt hem direct op en dan gaan we naar de Atrium bar voor onze cocktails. We genieten van de drankjes en de live muziek en dan is het wel weer mooi geweest voor vandaag.

20160316_225403_resizeOndertussen varen we door de Straat van Bonifacio tussen Corsica en Sardinië door. Een zeestraat die berucht is om slecht weer, sterke stroming en verraderlijke rotsen. Maar gelukkig merken we daar weinig van. Vannacht varen we over de Tyrrheense zee door naar Civitavecchia.