Palma de Mallorca en sauna

20160315_100926_resizeDinsdag 15 maart 2016

Ondanks dat we laat gingen slapen, worden we vroeg wakker. Het schip legt aan in Palma de Mallorca en we zien daar ook de Costa Mediterranea liggen. We zijn dus niet het enige cruiseschip hier vandaag.

P1060708_resizeOmdat we vroeg zijn, gaan we ontbijten in het restaurant op de derde etage. Dat is korter open dan het buffetrestaurant op 10. Maar hier kun je wel warme dingen bestellen, naast het buffet. Keuze uit bijvoorbeeld Engels-, Duits-, Mexicaans-, Zweeds-, Belgisch ontbijt en Eggs Benedict.

 

DSCF9275_resizeVoor Costaclubleden met Perla Diamante-status, zijn daar tafels gereserveerd en hebben we voorrang om daar te eten. Dat had onze ober ons gisteren ook verteld. Hij zag ons al aankomen en terwijl een collega ons naar de midden-ingang verwees, riep hij luid naar de zijdeur te gaan. Wat een service. Daar kregen we een tafel toegewezen in een deel dat ook enigszins rustig bleef. Wij kunnen hier best aan wennen.

Na het ontbijt nemen we de shuttlebus naar de stad. Dat gaat voorspoedig en we wandelen enige uren door de stad langs onder andere de Kathedraal en een Arabisch badhuis. Helaas vallen er wat druppels en begint de lucht wat donkerder te worden.

P1060734_resizeWe nemen de shuttlebus weer naar de boot en gaan daar lunchen. Daarna gaan we naar de Samsara Spa om te genieten van de sauna. Het is mooi en ruim opgezet en op het dek is een groot stuk gereserveerd voor bezoekers aan de spa. Daarbij is er buiten ook een whirlpool. Binnen tref je een sauna (Rock sauna genoemd), tepidarium, caldarium, Aroma steambath, Thalaso whirlpool en de winter garden tuin (koele rustruimte). Omdat we daar niet met een camera lopen gebruiken we een paar foto’s die we van internet gedownload hebben.

DSCF9293_resizeDan weer even naar de hut voor we naar het diner gaan. Even het internet op. Internet gaat nu niet meer op tijd maar op basis van de hoeveelheid data. Dat is even wennen want van onze telefoon weten we wel hoe snel het ongeveer gaat, maar met een laptop gaat het wellicht toch veel sneller. Daarom maar voor 3 Gigabytes betaald en het ziet er naar uit dat dat ruimschoots genoeg is want we hebben nog geen 10% gebruikt in 2 dagen.

DSCF9301_resizeBij het diner nemen we vandaag ook de soep. Het is uiensoep. Lekker. Met het kaasplankje erbij hebben we vanavond 6 gangen, maar helaas staat er tegenwoordig geen ijs meer op de kaart. IJs is nu tegen betaling te krijgen bij een speciaal verkooppunt waar ze roomijs en sorbetijs verkopen. Hoewel Jeroen eigenlijk geen trek meer heeft, kan hij de verleiding toch niet weerstaan en bestelt ook een ijsā€¦je? Heerlijk citroen sorbetijs.

Diadema-Samsara-Thalasso_resizeDaarna gaan we nog even kijken wat het menu van het clubrestaurant biedt. Niets van dien aard dat we daar deze cruise een keer willen eten. We blijven gebruik maken van onze vaste tafel op de derde etage. Op dit schip is daarnaast ook de mogelijkheid om in andere restaurants te eten of van de open zitting gebruik te maken op de 10e etage.

Dan is het tijd om weer even lekker aan de bar een paar drankjes te nemen. We spreken iemand met een sterk Rotterdams accent die voor de eerste keer op een cruise is en die zijn ogen uit kijkt. Hij is helemaal overdonderd van de service en geniet er enorm van.

diadema-samsara-spa-20Het is mooi geweest. Nog even het verslag schrijven en dan slapen. Morgen de enige zee-dag. Lekker uitslapen en rustig aan doen. Ach er is vast wel wat te melden, dus morgen schrijven we gewoon weer een verslag(je).

2 thoughts on “Palma de Mallorca en sauna

  1. Dick schreef:

    Geniet er van

  2. Ed en Willem schreef:

    Nou mannen, het valt me wel tegen dat het ijs niet meer standaard in de prijs is inbegrepen šŸ™‚ er blijftbwel genoeg lekkers over. De spa ziet er fraai uit. Geniet ervan met de zeedag.

Comments are closed.