Overstap op de Costa Diadema

20160314_114224_resizeMaandag 14 maart 2016

Als we wakker worden zien we de Costa Diadema in de verte al de haven van Barcelona naderen. We wachten even met badderen en ontbijten totdat we het schip zien aanleggen. We kunnen haast niet wachten om aan boord te gaan!

20160314_154539_resizeNa het ontbijt pakken we de koffer in en checken uit bij het hotel. De cruise terminal vinden we toch wel ietsje te ver lopen met alle bagage en daarom nemen we maar een taxi. Deze brengt ons snel naar de aanlegplaats van het schip. Dank zij onze Perla Diamante status kunnen we daar direct al onze koffers achterlaten en krijgen we volgnummer 1 om straks aan boord te gaan.

20160314_154200_resizeNa de security check en de controle van het paspoort en inschepingsformulier, worden we naar de bar in de cruise terminal begeleid en krijgen daar een drankje aangeboden. We gaan er nog even mee buiten op het terras zitten, want het is nog best mooi weer in Barcelona.

Tijdens het wachten gaat Jeroen nog op jacht naar een nieuwe zomerjas, want de jas die hij nu mee heeft is eigenlijk wel helemaal afgeschreven. In de winkeltjes vindt hij een jack van FC Barcelona. Past mooi bij de knuffel van Barca die we gisteren hebben gekocht.

Om kwart voor 2 gaan we alvast op de plek staan waar we straks aan boord mogen gaan. We stellen nog een paar mensen teleur die een veel hoger volgnummer hebben gekregen dan wij. Zij zullen nog een tijdje moeten wachten helaas. Even na 2 uur is het dan eindelijk zover en mogen we aan boord. We gaan eerst maar naar onze hut op de 8e etage. Die ziet er weer tiptop uit. We hebben opnieuw een hut aan de achterkant van het schip. Op het balkon kijken we nu uit over de haven van Barcelona en zien we ons hotel liggen. De koffers zijn afgeleverd in de hut. Ook de fles prosecco staat al voor ons klaar.

20160314_170505_resizeVoordat we de fles ontkurken gaan we eerst lunchen. De buffetten zien er prima uit en smaken ook goed. Daarna gaan we het schip wat verder verkennen. Het is het nieuwste schip van Costa en dat kun je wel zien. Alles ziet er nog tiptop en gelikt uit. We doen ook nog een rondleiding door de Samsara spa en nemen daar het pakket voor onbeperkte toegang. Dan gaan we terug naar de hut om snel een glaasje prosecco te nemen voordat de safety drill begint. Als we net ons eerste glaasje achter de kiezen hebben, klinkt het signaal. We doen de zwemvesten om en zakken af naar de 3e etage. Dit keer verzamelen we in een bar en hoeven we niet op een rij te gaan staan bij de reddingsboten. We raken er aan de praat met Nederlanders die uiteindelijk in de hut naast ons blijken te zitten.

Om 18:30 uur is het voor ons diner tijd. We hebben een mooi tweepersoons tafeltje gekregen in het restaurant op de 3e etage, aan de achterkant van het schip, waar we goed uitzicht hebben door alle ramen. De obers uit Nepal en India zijn uitermate vriendelijk. Vandaag staan er Siciliaanse specialiteiten op het menu. Het smaakt allemaal prima.

20160314_195934_resizeNa het diner gaan we nog even naar de hut en merken dat we nog geen kaartjes voor excursies hebben ontvangen. Daarom belt Co naar de tour-desk en krijgt te horen dat de excursie voor morgen door gebrek aan belangstelling van Engelstaligen niet door gaat. Daarom gaan we naar de tourdesk toe en besluiten een ticket te kopen voor de pendelbus en morgen op eigen gelegenheid Palma de Mallorca te gaan verkennen. Daarna gaan we naar de Atrium bar en pompen er nog wat alcohol in. Op het moment dat we besluiten dat het voor vandaag wel genoeg geweest is, willen we wel nog even op zoek naar Shela, de serveerster die ons de laatste cruise zo goed geholpen heeft. Zij staat achter een specialiteitenbar voor champagne gerelateerde dranken. Niet druk en dus beperkt keus. Ze biedt ons een Aperol Spritz aan en hebben een uitvoerig gesprek. Daarin komt naar voren dat haar man helaas niet meer aan boord is vanwege een promotie. Het was de bedoeling samen op dit schip te zitten, maar vanwege zijn promotie zit hij nu op een Costa schip dat in Azië vaart.

20160314_214458_resizeNa de spritz hebben we echt genoeg gehad en gaan naar onze hut waar nu inderdaad de nodige tickets liggen en informatie over de excursies. Het beleid is ook veranderd en we hoeven ons niet meer op een verzamelpunt te melden voor een excursie. Gewoon op het juiste tijdstip van boord gaan en melden bij de bus.

Het is mooi geweest. Tijd om te gaan slapen. Tot morgen.

One thought on “Overstap op de Costa Diadema

  1. Ed en Willem schreef:

    Ziet er op de foto’s weer goed uit.

Comments are closed.