Savona, maar nu anders

P1060976_resizeZaterdag 19 maart 2016

Savona is de stad waar we ondertussen 3 keer een cruise zijn begonnen en 2 keer zijn geëindigd. Als we in Savona opstappen, vliegen we op Milaan, Linate airport en worden dan door Costa per bus naar de boot gebracht en andersom. Nu kunnen we Savona eens bekijken. Daarom hebben we ook besloten om deze cruise in Barcelona te beginnen.

Het is mooi weer, maar voor de zekerheid doen we nog een licht jack of trui aan. Als we van boord gaan zijn veel gasten die hier eindigen al vertrokken. De hal met koffers oogt al aardig leeg. Er blijken vandaag maar liefst 3 schepen van Costa in Savona te liggen, De Mediterranea en de Fascinosa liggen hier vandaag ook. Via een draaibrug loop je zo naar het stadje toe. Auto’s moeten een stuk omrijden om bij de terminal te komen. Savona is niet groot en de bezienswaardigheden zijn niet veel, maar we maken een fijne wandeling door het middeleeuwse centrum waarbij we o.a. diverse kerken, de kathedraal en als laatste het fort aandoen. Ondertussen zijn jas en trui uit gedaan. Vanaf het fort is het niet ver meer terug naar de boot en daarom lopen we via het oude haventje weer naar het schip. De hal van de terminal zit vol met wachtende nieuwe passagiers. Hier gaan de meeste mensen van en aan boord.

DSCF9484_resizeNa de lunch gaan we naar de Samsara spa want we hebben vandaag de razul geboekt in de herkansing. Omdat we vroeg zijn doen we eerst een rondje sauna en daarna melden we ons voor de razul. Ze zijn er mee bezig dus we gaan even in de winter garden zitten om te wachten.

Wat ons opvalt is dat er heel veel motoren en auto’s rijden over de gebruikelijke toegangsweg tot Savona en verder geen verkeer. Als er dan ook nog een helikopter bij komt, wordt duidelijk dat er een wielerwedstrijd gaande is. Na de renners komt het normale autoverkeer weer op gang.

DSCF9496_resizeDan komt Nataschja binnen en verteld met veel schaamte dat de razul weer niet gaat lukken omdat het stoombad niet wil werken. Ze biedt ons aan de ruimte te gebruiken met een privé-bubbelbad en daar staan dan ook alle producten klaar om te scrubben, een gezichtsmasker en een klei-behandeling van het lichaam te doen.

We accepteren dit alternatief. We hoeven er immers ook niet voor te betalen. We gebruiken niet alles wat ze heeft klaargezet. We scrubben, nemen een gezichtsmasker en daarna smeren we ons in met de geprepareerde klei. Daar zit mint in en daardoor voelt de kleilaag koud aan.

20160319_124041_resizeNa deze middeltjes gaan we gewoon nog even een rondje sauna doen, terwijl de nieuwe gasten mogen opdraven voor de security-drill. De aankondiging en het alarmsignaal krijgen we luid en duidelijk mee en het lijkt erop dat een paar gasten in de sauna ontdekken dat ze elders moeten zijn.

We gaan terug naar onze hut en kleden ons weer aan (in plaats van de badjassen waarmee we tussen Samsara en de kamer lopen). We gaan naar de bar op 11 hoog op het achterdek maar daar was het nu een gekkenhuis, zoveel mensen die bij de bar een drankje wilde bestellen. Rustig even afwachten dus en terwijl we daar aan de bar zitten, vertrekken we met ongeveer een uur vertraging naar Marseille.

20160319_174540_resizeIn de eetzaal is goed te merken dat veel gasten gewisseld zijn. Twee grote tafels die onder onze obers vallen waren nu direct bezet en ze hadden het dus nu een stuk drukker. Afgelopen tijd waren die gasten zo laat dat wij al bijna klaar waren.

Voortreffelijk diner opnieuw vanavond, met een heerlijke malse slow-cooked prime rib en vooral het toetje mocht er zijn: een chocolade en vanille cake, Genuaanse stijl.

One thought on “Savona, maar nu anders

  1. Ed en Willem schreef:

    Weer lekker eten lezen we. En mooie foto’s. Wij krijgen morgen de nieuwe vloer. Na het werken gaan wij ook nog wel genieten. Jullie veel,pleIer.

Comments are closed.