Dag 12, woensdag 10 juli 2013

20130710_170709_resizeLaatste zeedag

We zijn vroeg wakker en besluiten het ontbijt eens te gaan nemen in het restaurant op dek 2 in plaats van het buffet-restaurant op de 9e etage. Het is daar nog erg rustig en we worden naar een zitplaats gebracht. Thee, koffie en diverse sappen worden hier aan tafel geserveerd. Verder is er een iets uitgebreider buffet en kun je bepaalde dingen bij een ober bestellen. We bestellen Eggs Benedict en gaan nog wat onwennig bij het buffet kijken.

Het is dat dit restaurant voor het ontbijt vaak al weer vroeg sluit, anders zouden we het mogelijk vaker doen, maar de extra’s wegen niet op tegen wat extra nachtrust.

Na het ontbijt gaan we naar de kamer en halen wat leesvoer om op het dek, in de schaduw te gaan lezen. In de schaduw want de zon is heet en heeft veel kracht, al maakt de stevige wind het wel lekker. We hebben genoeg directe zon gehad dus nu maar even schaduw.

Samsara01We zijn onderweg van Griekenland naar Italie. De oversteek brengt ons zee, zee en nog eens zee. Heerlijk de rust die daar dan toch (ook op volgeboekt cruiseschip) vanuit gaat.

Na de lunch gaan we weer naar de Samsara spa. Dit wordt de laatste keer en we gaan er weer uitgebreid van genieten. Als we in de sauna zitten, zien we land in zicht komen en komen we dus bij Italie. Iets verder komt Sicilie in beeld. We gaan weer de krappe straat van Messina door en zien een ander cruiseschip van de andere kant komen.

samsara02Na de sauna weer even lekker op ons eigen balkon. We hebben een enquête ontvangen en die vullen we ook meteen maar in. Ondertussen passeren we weer de Stromboli vulkaan. Toch nog maar paar foto’s maken. Het is een dag van weinig foto’s maar zeker geen mindere dag. We kunnen echt genieten van het varen op zee en het besef dat we nog maar enkele dagen te gaan hebben maakt ons een beetje somber.

Het diner is het afscheidsdiner. Dit omdat morgen een deel van de gasten in Civitavecchia van boord gaat. De obers zingen…. eh playbacken “time to say goodbye” met brandende kaarsen. Nou, echt niet… Morgen zijn we er weer, dan helaas wel voor de laatste keer.

Wij gaan morgen een dagje Rome in en daarna komt een drukke avond van inpakken en afscheid nemen.  De koffer moet om 1 uur ‘s nachts buiten de hut staan zodat ze die weg kunnen halen. DSCF5144b_resizeDe volgende ochtend moeten we van boord. Jammer, het verveelt ons nog steeds niet dus kijken we uit naar de volgende cruise. Nou, dit klinkt ook alsof we al afsluiten. Morgen hopen we tijd te hebben voor ons verslag over Rome. Zo niet, dan komt dat misschien later.