Visby, Dus nie(t).

DSCF5693_resizeMaandag 11 augustus 2014

Rond 8 uur zijn we wakker en het regent en waait behoorlijk. Ook de golven doen lekker mee. Als we in het restaurant voor het ontbijt komen, is het nog redelijk rustig.

Het is goed te begrijpen dat onder deze omstandigheden het niet verantwoord is om mensen met tenderbootjes te vervoeren en aanleggen bij Visby is niet mogelijk. We zouden hier slechts een ochtend verblijven. De kosten van de excursie worden terugbetaald op de rekening.

20140810_152534_resizeNa het ontbijt blijkt het gestopt te zijn met regenen en we gaan daarom buitenlangs naar onze hut. Even lekker over het dek wandelen. Het is wat temperatuur betreft niet heel slecht. Er begint zelfs een flauw zonnetje door te komen. Het water in het zwembad op het achterdek gaat wild heen en weer op de golven. Het andere zwembad midden op het schip is een stuk rustiger. Onze hut is nog niet geserviced en om Dory (onze hut-steward) de ruimte te geven gaan we wat drinken aan de bar op dek 8.

Als we daarna terug komen is de hut weer op orde en gaan we wat lezen tot we weer wat mogen eten voor de lunch. Dit keer gaan we snacken bij het grill-restaurant.

Na de lunch is het zowaar lekker zonnig en nemen we plaats op het dek om even van de zon te genieten. Daarna gaan we voor een paar uurtjes naar de spa. Het water in het bubbelbad schudt af en toe behoorlijk heen en weer met de golven van de zee. Gelukkig worden we er niet zeeziek van.

20140811_195101_resizeBij terugkomst op de kamer blijken we een telefoontje gemist te hebben. Helaas geen goed nieuws, een vriend van ons is vannacht overleden. Hij was al een tijd ernstig ziek, maar zo’n bericht komt toch altijd weer hard binnen.

We nemen een drankje op hem aan de bar op het dek (waar het ondertussen toch best levendig is), gaan even rustig een boekje lezen in de hut en dan kunnen we relaxt naar het diner. Om te beschrijven misschien wat saai, maar zo’n zeedag is fijn om ook weer even tot rust te komen. Bovendien is het varen ook geweldig. De leegte om het schip heen. Overmorgen komt er nog één.

20140805_210122_resizeWe genieten weer van een heerlijk diner en een mooi uitzicht over de zee. Eén van de toetjes is een soesje in de vorm van een zwaantje. Het verslag is al grotendeels klaar dus we kunnen vroeg naar de bar vandaag.

One thought on “Visby, Dus nie(t).

  1. Tonja schreef:

    Doordat ik me een paar dagen teveel pijn had om lang genoeg met de iPad te kunnen om te lezen zie ik nu pas dat jullie vriend is overleden. Sorry dat ik daardoor zo laat ben maar alsnog gecondoleerd lieverds. Xxx

Comments are closed.