Arrecife naar Recife; Derde van 5 zeedagen

Maandag 3 december 2018

Bij het opstaan is het enigszins bewolkt, maar de zon begint door te breken. Voor het ontbijt gaan we naar het buffetrestaurant op dek 9. Hier hebben ze continentaal georiënteerd ontbijt met broodjes, croissantjes (gevuld met room, Nutella enzovoorts), donuts, fruit en allerlei andere lekker dingen. Ook is er een buffet voor warme gerechten zoals gebakken ei, hashbrowns, spek. Genoeg keuze en zeer verleidend.

Bij het restaurant beneden (dek 3 en 4) is een beperkt buffet, maar hebben ze een kaart met verschillende soorten ontbijt zoals Amerikaans (pannenkoekjes), Duits (worst en gekookte eieren), Belgisch (wafels), Mexicaans (tortilla met gebakken ei), Zweeds (iets met zalm) en eggs benedict. De openingstijden zijn hier korter dan boven op dek 9 dus hiervoor moet je op tijd je bed uit.

Na het ontbijt gaan we weer onze 35 rondjes lopen. Het is wederom warmer buiten, ongeveer 26 graden dus dat wordt zweten. We zijn net iets langer dan een uur bezig en dan mogen we het vocht aanvullen, wat we doen bij de poolbar op het achterdek, dek 9.

Op ons balkon gaan we weer lekker lezen. We hebben nu schaduw, maar het is er prettig om te zitten. Voor we het weten is het al weer 12 uur. Tijd voor lunch. In de restaurants beneden werken ze met een lunch a la carte, zoals ook bij het diner. Costa is een Italiaanse rederij, dus het menu is ook Italiaans georiënteerd. Keuze uit anti pasta, pasta, secondi piatti, salade, kaasplankje en toetje. Maar wij gaan naar boven. Daar is het aanbod groot en verschilt ook per buffet. De buffetten aan de zijkant hebben een enigszins vast aanbod en de buffetten op de kopse kanten hebben een meer gevarieerd aanbod. Ook hier weer voldoende keuze uit verschillende soorten vlees, vis, pasta, rijst, groente, aardappelgerechten salades en fruit. Ook zijn er toetjes te vinden. Nu begrijpt iedereen vast wel waarom je na een cruise weer wat kilo’s moet lozen.

In de spa treffen we vandaag een verstekeling. Op de mast boven de radars zit een vogel waarvan we vermoeden dat het een zeearend is. We zitten ver van land dus waarschijnlijk reist hij gewoon met het schip mee. Zo nu en dan vliegt hij een rondje en als Co grapt: “bombs away” laat hij daadwerkelijk zijn ontlasting vallen. Gelukkig niet boven ons.

Na de spa weer lezen en nu hebben we ook zon op ons balkon. Maar in de schaduw is het net iets lekkerder.

Vanavond weer in pak. Gala avond. Voor het diner kan men ook kiezen voor het buffet of het restaurant beneden. In principe heeft iedere gast een zitting in het a la carte restaurant toegewezen gekregen inclusief een tafelnummer. Dan heb je ook altijd dezelfde obers. Daarnaast zijn er nog een paar mogelijkheden tegen bijbetaling zoals een hamburgerrestaurant, pizzeria en Samsararestaurant (speciale menukaart). Wij zitten in een apart deel van het grote restaurant en hebben vanwege onze clubstatus vrije zitting. Mogen dus aankomen waaien tussen 19:00 en 21:00 uur. Maar we zijn er altijd vroeg, nog voor de deur open gaat om ons favoriete tafeltje te bemachtigen. Vanavond een speciaal menu van de Italiaanse kok Bruno Barbieri. We kiezen beiden hetzelfde toetje, maar onze ober vindt dat we ook het andere moeten proberen dus doet hij die erbij om te delen.

De derde zeedag vordert al weer en het verveelt ons nog steeds niet. We hebben er ook nog 5 te gaan deze cruise. Laat maar komen.

2 thoughts on “Arrecife naar Recife; Derde van 5 zeedagen

  1. Anneke schreef:

    Ziet er allemaal erg lekker uit hoor.

  2. Mariska schreef:

    jullie genieten volop, heerlijk hoor

Comments are closed.