Arrecife naar Recife; tweede van 5 zeedagen

Zondag 2 december 2018

Vannacht is de klok weer een uur terug gezet. Het tijdverschil met Nederland zit nu op twee uur. Vanwege het extra uurtje slaap zijn we al op tijd wakker. Daarom besluiten we beneden in het restaurant te ontbijten, met o.a. een paar speciale eiergerechten van het menu.

Daarna gaan we naar de jogging track op dek 12 voor onze 35 ronden wandeling. Het is warm buiten vandaag, 25 graden met een mix van zon en wolk, en de lucht is duidelijk vochtiger dan de voorgaande dagen. Dat is zweten geblazen! Evengoed houdt Co vandaag een straf tempo aan en zet Jeroen op een ronde achterstand. Solidair loopt hij aan het einde wel een rondje extra met hem mee.

Na het bijtanken met koffie, water en cola, kunnen we bijkomen op ons balkon met de boeken erbij. Tijdens de wandeling hebben we trouwens vliegende vissen gezien. Co doet vanaf het balkon een poging er een paar te fotograferen, maar de resultaten vallen tegen. Het blijft wel een leuk gezicht om soms een heel groepje vissen uit het water te zien springen en dan meters boven de golven te zien zweven. Verder is het nog steeds rustig op het water. Geen ander scheepvaart verkeer, ondanks dat we Kaapverdië steeds dichter naderen. Volgens de kapitein zullen we er vanmiddag om ongeveer 16:00 uur langs varen.

Tijd voor de lunch en ons vaste programma daarna, de Samsara Spa. Klinkt misschien saai, voor jullie als lezers, maar wij vinden het gewoon leuk. Het dagelijkse programma blaadje de Diario di Bordo staat vol met activiteiten en bezigheden om de dag mee door te brengen, maar wij laten daar het meeste van aan ons voorbij gaan. Ook kregen we voor vandaag een uitnodiging om een bezoek te brengen aan de keuken, speciaal voor de Perla Diamante leden van de Costa Club. Omdat we de keuken ondertussen al op vele schepen hebben bezocht, slaan we ook die uitnodiging af. Net als die voor de ‘elegant tea-party’ vanmiddag, ook voor Perla Diamante leden.

Als we op terug op het balkon weer met onze neuzen in de boeken zitten, volgt om 16:00 uur de omroep van de kapitein dat we het eerste eiland van Kaapverdië passeren. Het is nogal heiig, maar zeker met de verrekijker kunnen we er wel wat van zien. Ook onze mobiele telefoons leggen weer contact met een GSM mast. Maar kennelijk hoort Kaapverdië niet bij een Europees land. We kunnen dus geen gebruik maken van onze belbundels. Eigenlijk ook wel lekker rustig, even een paar dagen geen contact met social media.

Jeroen heeft zijn eerste boek uit: The Woman in Cabin 10, van Ruth Ware, voor zijn verjaardag gekregen van broer Marco. Hij heeft het boek speciaal voor deze vakantie bewaard, omdat het zich grotendeels afspeelt op een cruiseschip. Leuk boek, Marco!

Om 18:00 uur gaat de zon onder en gaan we ons prepareren voor het diner. Vanavond is er een feestje in de atrium bar, vanwege het 70-jarig bestaan van Costa. De kleding suggestie voor vandaag is dan ook: casual/50’s… Daar hadden wij bij het inpakken van de koffer niet op gerekend…

One thought on “Arrecife naar Recife; tweede van 5 zeedagen

  1. Nicole schreef:

    Wat schrijven jullie weer leuk over de vakantie. En petje af dat jullie dagelijks die rondjes lopen.
    Veel plezier en ik blijf jullie volgen.

Comments are closed.