Arrecife naar Recife; eerste van 5 zeedagen

Zaterdag 1 december 2018

We zijn iets voor 8 uur wakker en gaan douchen aankleden, enzovoorts. Op dek 9 nuttigen we het ontbijt en daarna gaan we weer naar dek 11 om onze rondjes te lopen. Echter, het is al aardig druk aan het worden op dek 11 dus besluiten we naar de joggingbaan op dek 12 te gaan. Daar lopen meer mensen hun rondjes en gelukkig vandaag bijna allemaal in dezelfde richting zoals aangegeven.

Op de foto hebben we even aangegeven waar we lopen. Vandaag is dat de kleine ronde op dek 12 aangegeven met rode omlijning. Liever lopen we een dek lagen een wat grotere ronde, maar als daar veel mensen rondlopen, gaat dat wat moeizaam.

Voor op de foto hebben we meteen even aangegeven waar we buiten kunnen staan en lopen bij gebruik van de spa. Maar daar komen we later weer op terug. O, we zien dat er een typefout in de foto staat. Samdara klinkt meer als een motorclub. Dat moet Samsara zijn, maar dat aanpassen gaat teveel tijd kosten. Klik op foto voor grotere weergave.

Het is heerlijk weer buiten: zonnig en een aangename temperatuur. We lopen 35 rondjes waar we ruim een uur zoet mee zijn. De telefoon geeft aan dat we ruim 5,5 kilometer gelopen hebben, maar het is niet heel nauwkeurig en wellicht telt hij de weg erheen en er vandaan ook mee. Hoe dan ook, het zijn 35 rondjes van 155 meter en daarmee kom je op 5,4 kilometer. Dan mogen we wel een drankje gaan halen.

Daarna gaan we terug naar de hut. We gaan eerst nog wat lezen voordat we al weer doorgaan naar de lunch. Wat een rotleven toch. De kapitein doet dagelijks een omroep met informatie over de navigatie. We varen in zuidwestelijke richting, op koers naar de Kaapverdische Eilanden, ter hoogte van de kust van de Westelijke Sahara (onderdeel van Marokko). Daar is buiten overigens weinig van te zien. Er is geen land in zicht en ook geen andere schepen in de buurt. Lekker rustig.

Na de lunch gaan we weer naar de Samsara spa. Daar hebben ze twee stoombaden met elk een andere geur, een lakonium (droge warme ruimte, niet van hout zoals een sauna, maar met verwarmde betegelde zitplaatsen; temperatuur tussen de 60 en 70 graden), een tepidarium (wat minder warme ruimte met verwarmde betegelde ligbanken) en een thalassobad (grote whirlpool). Verder zijn er een paar douches met geurstof en twee rustruimtes. Het afkoelen doen we onder de koude douche in de kleedkamer en daarna op het buitendek op dek 12 (zie foto). De tijd vliegt voorbij en na al die warmte gaan we op dek 9 bij de poolbar wat drinken in onze badjassen (kleden ons in de hut om) voordat we terug gaan naar de hut om nog lekker op ons balkon te kunnen lezen. Daar is het heerlijk vertoeven, zowel in de schaduw als in de zon.

We staan weer op tijd bij de deur voor het diner. Vanavond staan er twee toetjes op de menukaart die Co lekker vindt. Tja, dan moet je ze nu wel nemen want morgen zijn het weer andere toetjes. Maar zoals we wel weten doen ze er niet moeilijk over. Genieten maar.

We gaan terug naar de hut en maken ons verslag af. Straks weer naar de bar waar ze al weten dat ons favoriete drankje de BBC is: Bayleys Banana Colada. Je drinkt het als een milkshake.

One thought on “Arrecife naar Recife; eerste van 5 zeedagen

  1. ANNEKE schreef:

    Wat een opgave toch allemaal pfff .

Comments are closed.