BCN-CAS Zeedag 1

Dinsdag 27 november 2018

Gisteravond gingen we voor onze drankjes naar de atrium bar. Daar zagen we opnieuw een bekende, namelijk een pianist die we nog kennen van onze transatlantische cruise van 2014 op de Costa Luminosa. Hij herkent ons ook nog en spreekt ons na afloop van zijn optreden even aan. Hij blijkt zijn vrouw te hebben ontmoet in Miami, waar die cruise in 2014 eindigde.

De ruwe zee vannacht viel erg mee. We hebben er in ieder geval niet minder om geslapen. Vanmorgen ziet het er buiten vriendelijk uit. Licht zonnig en het voelt weer een stukje warmer aan. Na het ontbijt in het buffetrestaurant gaan we daarom buiten op dek 11 onze ochtendwandeling doen. Dat is prima te doen, met een lekker zonnetje erbij. We lopen 20 rondjes, wat volgens de app op Co z’n telefoon neerkomt op ruim 5 kilometer in ruim een uur.

Daarna gaan we naar de tourdesk op dek 3, om te kijken of onze excursie morgen wellicht in een andere taal beschikbaar is. Helaas blijkt deze in geen enkele taal door te gaan, vanwege onvoldoende belangstelling. Na beraad besluiten we om de middagtrip naar Rabat te boeken. Daar zijn we in 2015 al een keer geweest. Alleen konden we toen het Mausoleum van Mohammed V niet bezoeken, omdat de koning in de stad was en er een officiële gelegenheid was die dag. Hopelijk hebben we daarmee morgen dan meer geluk.

Dan is het alweer bijna lunchtijd. We gaan maar meteen naar dek 9, zodat we vanmiddag tijd genoeg hebben voor de spa. Ondertussen vaart het schip in de Straat van Gibraltar en hebben we mooi uitzicht op de sneeuwtoppen van de Sierra Nevada. Van onze cabin steward Ruby horen we dat er dolfijnen te zien waren. De kapitein zou het omgeroepen hebben. Die hebben we dan helaas gemist.

In de spa krijgen we te horen dat de prijs van het pakket voor onbeperkte toegang iets is aangepast. Het is nu 18 euro per persoon duurder, maar dan krijg je er wel een massage van een uur bij. Dat is niet gek. We plannen deze meteen in voor het einde van de middag. Deze spa is voor ons bekend terrein omdat hij precies hetzelfde is als op de Costa Favolosa waarmee we in 2016 hebben gevaren. We genieten weer van de faciliteiten en waaien tussendoor lekker uit op het voordek in de zon en de wind. Voorafgaand aan de massage drinken we nog een colaatje bij het zwembad op dek 9. We krijgen de massage tegelijk in dezelfde ruimte. Heerlijk ontspannen lopen we een uurtje later weer terug naar de kamer.

Vandaag is het de eerste gala avond. De pakken kunnen weer uit de kast. Daar passen we nu allebei heel makkelijk in. Co is afgelopen drie maanden 14 kilo afgevallen en past weer met gemak in zijn vorige pak. We krijgen in het restaurant een heerlijk menu voorgeschoteld door obers Archie en Jestan, met o.a. Beef Wellington.

Tijdens het diner varen we langs Gibraltar en nemen we met zicht op Tarifa afscheid van Spanje. Buenos noches!

3 thoughts on “BCN-CAS Zeedag 1

 1. Juliette schreef:

  Wat schrijven jullie toch leuk , (denk nu Jeroen), het leest zo lekker of ik er zelf bij ben

 2. Ron Mol schreef:

  Hoi lieve mannen, vandaag op mijn vrije dag de belevenissen van de afgelopen dagen gelezen. Heel veel plezier nog en ik blijf jullie volgen.
  Groetjes, Ron

 3. Anneke schreef:

  Jullie zien er top uit hoor!!! Wat is het weer leuk om met jullie mee te mogen lezen

Comments are closed.